To «παιχνίδι» των χάντικαπ της κάλπης!

Μια ειδική κατηγορία και στον στοιχηματισμό που αφορά την εκλογική διαδικασία είναι οι πιθανές διαφορές των παρατάξεων στο τελικό αποτέλεσμα.
Όχι τόσο ουσιαστικό όσο ενδιαφέρον να το προσεγγίσει κανείς εάν λάβουμε υπόψη πως ορισμένες θέσεις δύσκολα μπορεί να αλλάξουν.
Για παράδειγμα και με αφορμή την χθεσινή αναφορά στις προσδοκίες του Σύριζα, αυτή τη στιγμή βλέπουμε την εκτιμούμενη – στοιχηματικά, πάντα – διαφορά από την Νέα Δημοκρατία στο 11,5% με τιμή στο (1,85).

Θυμίζουμε
πως το line (Over/Under) της Ν.Δ είναι αυτή τη στιγμή στο 38% και του μέχρι πρότινος κυβερνώντος κόμματος στο 27%.

Πολύ δύσκολη η προσέγγιση όσο και η ασφαλής πρόβλεψη, μια βδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες όπου όλα τα κόμματα πρόκειται να καταβάλλουν την τελική-μεγάλη προσπάθεια πειθούς, από την πλευρά τους, των ψηφοφόρων.
Στην προηγούμενη διαδικασία των Ευρωεκλογών η εκτιμούμενη διαφορά ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο 6,5%-8,5% ενώ την τελευταία εβδομάδα υπήρξε μια μικρή σύγκλιση προς την πλευρά του Σύριζα.
Στο φινάλε πάντως υπήρξε διαφορά κοντά στο 9,3%!

Ακόμα πιο μεγάλες ανατροπές διαμορφώθηκαν στα μικρότερα κόμματα, όπως για παράδειγμα στις διαφορές (χάντικαπ) της Χρυσής Αυγής με το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.

Όλα ήταν υπέρ της Χ.Α. με βάση τις στοιχηματικές εκδοχές με +1,5%-2% έναντι του ΚΚΕ και με 1%-2% έναντι του ΚΙΝΑΛ. Όμως δεν ξεπέρασε καν τις δύο παρατάξεις.

Τώρα το χάντικαπ του ΚΙΝΑΛ έναντι της Χρυσής Αυγής είναι στο 3,5% με τιμή στο (1,85).
Μια ακόμα «ανοιχτή» ιστορία καθώς πλέον οι ίδιες οι παρατάξεις είναι πιο «σοφές» από τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες, βαδίζοντας σε περισσότερα δεδομένα..
Keywords
Τυχαία Θέματα