To Sega Genesis/Mega Drive Mini έρχεται τον Σεπτέμβριο

Θα περιλαμβάνει 40 προεγκατεστημένα games και δύο χειριστήρια.

Εδώ και ένα περίπου χρόνο γνωρίζαμε ότι η Sega σκόπευε να κυκλοφορήσει μια mini έκδοση του Sega Genesis/Mega Drive στα πρότυπα των NES/SNES Classic Edition και PlayStation

Classic. Αυτό που δεν γνωρίζαμε -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- είναι πότε ακριβώς θα κυκλοφορούσε η συγκεκριμένη κονσόλα.

Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα το Σάββατο 30 Μαρτίου, η Sega of America ανακοίνωσε ότι το Sega Genesis Mini θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου 2019. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η κονσόλα αυτή θα έρθει στην Ευρώπη ως Sega Mega Drive Mini. Η κονσόλα πάντως θα διατεθεί στα μέρη μας στην τιμή των 79.99€, όπως ανακοίνωσε η Sega.

To Sega Genesis Mini θα περιλαμβάνει 40 προεγκατεστημένα games, ωστόσο για την ώρα η Sega δεν έχει ανακοινώσει ολόκληρο το lineup. Οι επιβεβαιωμένοι τίτλοι που θα κοσμήσουν με την παρουσία τους την mini κονσόλα της Sega είναι οι εξής:

Ecco the Dolphin Castlevania: Bloodlines Space Harrier 2 Shining Force Dr. Robotnik's Mean Bean Machine ToeJam & Earl Comix Zone Altered Beast Gunstar Heroes

Οι υπόλοιποι τίτλοι θα ανακοινωθούν τους προσεχείς μήνες. Υπεύθυνη για το emulation είναι η M2, η οποία μας έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής στα Sega Ages και Sega 3D Classics Collection.

To Sega Genesis Mini βασίζεται στην πρωτότυπη Model 1 έκδοση της κονσόλας, η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1988 στην Ιαπωνία, τον Αύγουστο του 1989 στην Βόρεια Αμερική και τον Νοέμβριο του 1990 στην Ευρώπη.

Η κονσόλα είναι κατά 45% μικρότερη σε σύγκριση με το Model 1 Genesis/Mega Drive και στη συσκευασία της περιλαμβάνονται δύο ρεπλίκες των πρωτότυπων Genesis/Mega Drive controllers (3 face buttons, σύνδεση μέσω USB), ένα USB to Micro-B καλώδιο τροφοδοσίας, ένας αντάπτορας τροφοδοσίας (μόνο στη Βόρεια Αμερική) και ένα καλώδιο HDMI. Δυστυχώς, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αυθεντικά χειριστήρια του Genesis/Mega Drive, παρά μόνο αυτά που περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Sega Genesis/Mega Drive Mini κάντε κλικ εδώ.

Να θυμίσουμε ότι η πιο πρόσφατη mini κονσόλα που κυκλοφόρησε ήταν το PlayStation Classic, το οποίο μας άφησε ανάμικτες εντυπώσεις, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό review μας. Από την πλευρά μας ελπίζουμε η Sega να σταθεί αντάξια των υψηλών προσδοκιών μας.

Το Sega Genesis/Mega Drive Mini θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου.

IGN Greece Για τρίτη χρονιά οι UNIque Days ανοίγουν τα πανεπιστήμια για τους μαθητές To Sega Genesis ήταν κοντά σε ένα Alien vs. Predator παιχνίδι αμερικάνικου ποδοσφαίρου Αποκαλύφθηκε το Call of Duty: Mobile για iOS και Android

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα