To Fortnite κατηγορείται για τον εθισμό σε παιδιά που χρειάζονται ψηφιακή απεξάρτηση

Ειδικοί συμπεριφοράς το συγκρίνουν με την ηρωίνη.

Το Battle Royale της Epic Games δέχεται πάλι πυρά για την εικαζόμενη συμβολή του στην εξάρτηση των παιδιών στα βιντεοπαιχνίδια.

Το Fortnite έχει ξαναβρεθεί στην ίδια θέση για την πιθανή καταστροφική επίδραση στους νεότερους παίκτες. Μια παιδοψυχολόγος ισχυρίζεται ότι έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στα παιδιά που παρακολουθούν συμβουλευτικές υπηρεσίες εξαιτίας του εθισμού στα βιντεοπαιχνίδια.

"Αυτό το παιχνίδι είναι σαν την ηρωίνη", δήλωσε η Βρετανής ειδικός συμπεριφοράς

Lorrine Marer, της οποίας η εργασία περιλαμβάνει την αντιμετώπιση παιδιών που πάσχουν από εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια. "Μόλις αγκιστρωθείτε, είναι δύσκολο να ξεκολλήσετε".

Το Bloomberg αναφέρει διάφορους γονείς και επαγγελματίες που μοιράζονται τις εμπειρίες τους στο Twitter, οι οποίες περιλαμβάνουν από ένα παιδί ηλικίας 17 ετών που παίζει 12 ώρες την ημέρα και κοιμάται στην τάξη, μέχρι ομάδες παιδιών που λαμβάνουν συμβουλές για εθισμό βιντεοπαιχνιδιών σε έναν αριθμό "camps" στη Βόρεια Καρολίνα, επειδή έπαιζαν το παιχνίδι σε υπερβολικό βαθμό.

"Δεν έχω δει ποτέ ένα παιχνίδι να έχει τέτοιο έλεγχο πάνω στα μυαλά των παιδιών", δήλωσε η Debbie Vitany, η μητέρα του 17χρονου αγοριού.

Δεν είναι μόνο τα παιδιά που έχουν αυτά τα ζητήματα, καθώς επαγγελματίες αθλητές πέφτουν θύματα της εθιστικής φύσης του Fortnite.

"Οι Vancouver Canucks του National Hockey League είχαν τόσο μεγάλο πρόβλημα να 'φέρει' τους παίκτες στις συναντήσεις και τα δείπνα που απαγόρευσαν το Fortnite κατά τη διάρκεια του tour. Ο David Price, pitcher των Boston Red Sox δεν κατάφερε να παίξει σε παιχνίδι ενάντια στους New York Yankees, λόγω προβλημάτων στον καρπό που μπορεί να έχουν επιδεινωθεί από το Fortnite".

Το Fortnite εισέβαλε στη σύγχρονη αίθουσα διδασκαλίας όπως κανένα άλλο παιχνίδι, αποσπώντας τα παιδιά κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών, οδηγώντας στην απαγόρευση του παιχνιδιού και των διάφορων χορών του.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει κάποιο MMO θα τον βρείτε στο Facebook αλλά και το YouTube.

IGN Greece Το Fortnite Mobile τώρα με 60fps στα καινούργια iPhone Το Fortnite συνεχίζει να τραβάει τα βλέμματα Στείλτε δωράκια στο Fortnite

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα