To Facebook κατηγορείται για παραπλάνηση ανηλίκων

Με κέρδη εκατομμυρίων.

Νέες κατηγορίες θέλουν το facebook να προσπαθεί να δελεάσει μικρά παιδιά προκειμένου αυτά να ξοδέψουν τεράστια ποσά σε in-games αγορές χωρίς την άδεια των γονέων τους.

Η αγωγή αυτή, σύμφωνα με το eurogamer, έγινε από δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ ότι προσπάθησε να εξαπατήσει μικρά παιδιά και τους γονείς τους έτσι ώστε αυτοί να δώσουν λεφτά σε παιχνίδια όπως τα Angry Birds,

PetVille, και Ninja Saga.

Σύμφωνα λοιπόν με την αγωγή, το Facebook παρότρυνε τα παιδιά να αγοράσουν πράγματα χωρίς την άδεια των γονέων τους ενώ πολλές φορές μάλιστα φρόντιζε να μην εξηγήσει πως πρόκειται για πραγματικά χρήματα.

Αναλύσεις μάλιστα δείχνουν ότι από τις 12 Οκτώβρη του 2010 μέχρι τις 12 Γενάρη του 2012 τα παιδιά είχαν ξοδέψει συνολικά 3,6 εκατομμύρια δολάρια. Οι γονείς λοιπόν, αν και γνώριζαν τι παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά τους (τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν γύρω στα πέντε) δεν ήξεραν ωστόσο ότι μπορούσαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω αγορές δίχως κάποιον άλλο έλεγχο.

Το Facebook αρνήθηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις αρκούμενο σε μία απλή δήλωση: "Κληθήκαμε από το Κέντρο Διερευνητικών Αναφορών το προηγούμενο έτος και δημοσιεύσαμε οικειοθελώς έγγραφα που αφορούν τις πολιτικές επιστροφής χρημάτων που εφαρμόζαμε το 2011 στις περιπτώσεις που οι γονείς θεωρούσαν ότι τα παιδιά τους ξόδευαν χρήματα σε παιχνίδια χωρίς την άδεια τους. Σκοπεύουμε να δημοσιεύσουμε και άλλα έγγραφα, σύμφωνα πάντα με τις εντολές του Δικαστηρίου".

Επίσης τόνισε ότι "Το facebook συνεργάζεται με γονείς και ειδικούς για τη δημιουργία ειδικών εργαλείων που θα συμβάλλουν στην ασφαλή πλοήγηση των μελών της οικογένειας στο Internet. Το 2016 μάλιστα συμφωνήσαμε να ανανεώσουμε τους όρους που αφορούσαν τις πολιτικές επιστροφής χρημάτων".

IGN Greece Spider-Man PS4: Gameplay of Both New Fantastic Four Suits Μοντέλο κατηγορεί την Tencent ότι εκμεταλλεύτηκε φωτογραφίες της The King's Bird - Launch Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα