To Dauntless έχει ημερομηνία κυκλοφορίας

Για Xbox One και PS4.

Το Dauntless κυκλοφορεί στο Xbox One, στο PlayStation 4 και στο PC μέσω του Epic Games Store στις 21 Μαΐου. Αρχικά,

το Dauntless ήταν να κυκλοφορήσει στις κονσόλες τον Απρίλιο, αλλά θα το καθυστερήσουν μέχρι το καλοκαίρι. Το free-to-play action RPG θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στο Nintendo Switch και τα κινητά αργότερα φέτος.

Παρόλο που το Dauntless έλαβε σημαντικές ενημερώσεις για την προετοιμασία της κυκλοφορίας στις κονσόλες, το ολοκαίνουργιο σύστημα προσαρμογής χαρακτήρων που θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο. Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το σύστημα των προγόνων που υπάρχει σήμερα. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να έχετε πρόσβαση σε αυτό το νέο μενού προσαρμογής, δίνοντας στους υπάρχοντες παίκτες την ευκαιρία να αλλάξουν την εμφάνισή τους. Ανατρέξτε στο βίντεο του νέου character creation που καταγράψαμε στη δοκιμαστική έκδοση με το νέο Dauntless στο Xbox One X.

Κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση κατά τη διάρκεια των Game Awards 2016, το Dauntless είναι σε ανοιχτή beta από τον Μάιο του 2018 και εμπνέεται από παιχνίδια όπως το Monster Hunter, το Dark Souls και το World of Warcraft.

Το παιχνίδι θυμίζει πολύ το Monster Hunter. Οι παίκτες σκοτώνουν Behemoths, φτιάχνουν νέα αντικείμενα, σκοτώνουν ισχυρότερους Behemoths, και πάλι από την αρχή. Με έξι διαφορετικούς τύπους όπλων, έναν αυξανόμενο κατάλογο Behemoths για να σκοτώσει κανείς και ένα Hunt Pass με μεταβαλλόμενες ανταμοιβές και αποστολές, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε στη ροή παιχνιδιού.

Το Dauntless ενημερώνεται συνεχώς με βάσει το feedback και τις συμπεριφορές των παικτών από το closed alpha του το 2017.

"Έχει αλλάξει από την πρώτη φορά που το δείξαμε για πρώτη φορά στο IGN", δήλωσε ο Andy Burt, διευθυντής PR της Phoenix Labs. "Υπάρχει πολύ περισσότερο 'κρέας στο κόκκαλο' από αυτό που είδατε πέρυσι, ή μερικά χρόνια πίσω."

Πρόσφατα, η Phoenix Labs προετοίμασε ένα "τεράστιο" patch για την προετοιμασία της κυκλοφορίας του Dauntless στις κονσόλες, αλλά αντί να το κρατήσει, το κυκλοφόρησε στο PC τον Απρίλιο για να αρχίσει να συλλέγει feedback. Τα patch notes στον κύριο ιστότοπο του Dauntless περιλαμβάνουν τον εκτιμώμενο αριθμό αλλαγών που ξεπερνούν τις 6.000.

Στις αλλαγές αυτές συμπεριλαμβάνονται τρία νέα συστήματα. Το σύστημα Mastery προσθέτει ανταμοιβές και επιτεύγματα σε σχεδόν κάθε δραστηριότητα που διατίθεται στο Dauntless. Υπάρχει μια μοναδική κάρτα Mastery προσαρτημένη σε κάθε Behemoth και όπλο. Για παράδειγμα, το να κάνετε 100, 1.000, και 10.000 damage με το Axe θα ξεκλειδώσει νέες επιθέσεις Axe σε κάθε ορόσημο, σύμφωνα με τον διευθυντή marketing της Phoenix Labs, Nick Clifford.

Η πρόοδος στο campaign και στο crafting έχουν επίσης ξαναδουλευτεί, βάσει του feedback των παικτών, από τις συμπεριφορές και τις ανησυχίες τους.

Για να αποφύγουν τις ανόμοιες αναμονές στο επαναλαμβανόμενο farming, ο Clifford είπε πως πήγαν πίσω και εξέτασαν όλα τα crafting requirements για όλα τα units. Περίπου 70% από όλα τα συστατικά που χρειάζεται ένα κομμάτι gear μπορούν να βρεθούν από ομάδες Behemoths και όχι από έναν εχθρό μόνο, και μόνο τα τελευταία κομμάτια απαιτούν συγκεκριμένα Behemoth materials.

"Οπότε αν χρειάζεστε fire resistance gear, τότε ενώνεστε με άλλους παίκτες εναντίον των πολλών Fire Behemoths που έχουμε στο παιχνίδι. Έτσι οι παίκτες εστιάζουν περισσότερο στο να παίζουν μαζί και όχι να περιμένουν πέντε λεπτά στην ουρά μόνο για να πολεμήσουν ένα πολύ συγκεκριμένο Behemoth", είπε ο Clifford.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το Dauntless είναι free to play, και ταυτόχρονα δεν είναι pay to win, και κανένα τμήμα του Dauntless δεν είναι κλειδωμένο πίσω από ένα paywall.

"Αν βλέπετε κάποιον να περπατάει μέσα στην πόλη με την μεγάλη και όμορφη πανοπλία τους, την κέρδισαν. Δεν την αγόρασαν. Πρέπει σίγουρα να ολοκληρώσετε τις αποστολές για να ξεκλειδώσετε τα αντικείμενα", είπε ο Clifford.

Μόνο τα αντικείμενα όπως οι βαφές, που χρησιμοποιείτε για το χρώμα της πανοπλίας, τα transmogs για την πανοπλία και τα όπλα, και άλλα cosmetics είναι διαθέσιμα για αγορά. Κανένα από αυτά δεν είναι κλειδωμένο μέσα σε loot boxes.

Η προσαρμογή που προσφέρουν τα δεκάδες dyes και τα skins που είναι διαθέσιμα είναι εντυπωσιακή και αν και πολλά είναι για αγορά με πραγματικά χρήματα, μερικά από αυτά ανταμείβονται μόνο σε εκείνους που μπορούν να σκοτώσουν ορισμένους ισχυρούς Behemoths. Μετά την κυκλοφορία του Dye Rework σύντομα με το patch 0.8.0, θα υπάρξει μια τρίτη περιοχή χρωμάτων, αυξάνοντας την προσαρμοστικότητα ακόμα περισσότερο.

Μαζί με ένα κατάστημα ξεχωριστών αντικειμένων, το Dauntless παρουσίασε επίσης το χαρακτηριστικό Hunt Pass τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι σεζόν του Hunt Pass αλλάζουν κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες και στην κυκλοφορία στις κονσόλες στις 21 Μαΐου, η Hunt Pass Season 5 θα ξεκινήσει, μεταμορφώνοντας το hub τoy Dauntless σε Moon Blossom Festival, διακοσμημένο με άνθη κερασιού.

Το Hunt Pass προτρέπει τους παίκτες να ολοκληρώσουν συγκεκριμένα tasks για να κερδίσουν cosmetic rewards και έχει και Basic αλλά και Elite διαδρομές με 50 επίπεδα περιεχομένου και στα δύο. Το κομμάτι Elite κοστίζει 10 δολάρια και θα σας ανταμείψει με premium currency όταν ολοκληρωθεί.

"Θα έλεγα ψέματα εάν έλεγα ότι το Pass Hunt δεν ήταν εμπνευσμένο από το Fortnite", παραδέχτηκε ο Clifford. "Όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε με την Epic Games στα τέλη του περασμένου έτους, μοιράστηκαν κάποια στοιχεία με μας όπως ότι το Battle Pass είχε εξαιρετική αξία για τους παίκτες και τη διατήρηση τους. Έτσι λοιπόν, πειραματιστήκαμε λίγο και είδαμε, πως ναι, ήταν ένας τρομερός τρόπος για να δίνουμε τα cosmetic αντικείμενα και να δώσουμε στους παίκτες έναν λόγο να επιστρέψουν από εβδομάδα σε εβδομάδα, και μήνα σε μήνα".

Η Phoenix Labs δήλωσε ότι το Dauntless έχει ήδη περίπου 3 εκατομμύρια παίκτες σε ανοικτή beta και αναμένει να τριπλασιάσει τον αριθμό αυτό κατά την κυκλοφορία στις κονσόλες και το Epic Games Store αυτόν τον μήνα.

Αλλά ενώ ξεκινάει στις κονσόλες, ο Burt δεν θεωρεί ότι είναι "επίσημη έναρξη".

"Βρήκαμε με το PC ότι όταν κάναμε early access και πήραμε ανατροφοδότηση από νωρίς, αυτό οδήγησε σε ένα πολύ καλύτερο προϊόν συνολικά. Θέλουμε λοιπόν να βγάλουμε το παιχνίδι στις κονσόλες και να δούμε τι σκέφτονται οι άνθρωποι και να δώσουμε λίγο χρόνο στους εαυτούς μας πριν την ονομάσουμε επίσημη κυκλοφορία".

Παρόλο που η Phoenix Labs αποκάλυψε την πρωτοβουλία "One Dauntless", η οποία θα παρείχε cross-play, την εξέλιξη και τη διαχείριση λογαριασμού σε όλες τις συσκευές, κατά τη διάρκεια των Game Awards 2018, είναι άγνωστο αν αυτές οι δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες κατά την κυκλοφορία στις 21 Μαΐου αν και κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, το cross-play μεταξύ του PC και του Xbox One λειτούργησε καλά.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN GreeceΟι Developers του Fortnite δουλεύουν 70 ώρες την εβδομάδαΑφαιρείται το Nintendo Switch από το Cross-Play με τα XBOX και PS4To Fortnite θα λανσάρει κουμπί 'Undo Purchase'

Πηγή: IGN Greece

Keywords
ημερομήνια, world of warcraft, xbox one, playstation 4, xbox, ps4, playstation, games, store, μαΐου, καλοκαιρι, rpg, nintendo, switch, creation, εμφάνιση, game, monster, hunter, world, νέα, alpha, ign, phoenix, patch, notes, behemoth, axe, nick, gear, fire, συγκεκριμένο, free, play, pay, win, skins, hub, moon, festival, elite, currency, access, aka, youtube, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.youtube.com, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, currency, ign, playstation 4, βιντεο, κινητα, οροσημο, παιχνιδια, ψεματα, alpha, axe, games, game, hunter, ps4, rpg, youtube, αγορα, ανθη, εβδομαδες, βρειτε, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, εμφάνιση, εξελιξη, εξι, ετοιμο, θυμιζει, θοδωρης, λογο, μαΐου, μπορειτε, οκτω, ομορφη, ροη, σεζον, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συντομα, τμημα, τρια, τριτη, φορα, χρωμα, ωρες, access, αγνωστο, aka, βαφες, behemoth, cross, free, elite, festival, phoenix, fire, creation, gear, hub, ιδιαιτερα, switch, κομματι, nick, monster, moon, nintendo, notes, ομαδες, ουρα, pay, patch, παιχνιδι, play, skins, win, world of warcraft, world, store
Τυχαία Θέματα