The State of E3: Τι περιμένουμε από όλες τις παρουσιάσεις

Τι θα διαδραματιστεί πάνω στη σκηνή;

Τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας μαζεύονται στο Los Angeles, οι φήμες ξεκινάνε και η E3 σχεδόν έφτασε!

Μπαίνοντας στον 25ο χρόνο της η E3 παραμένει το πιο πολυαναμενόμενο gaming event. Χιλιάδες θα προσέλθουν στο Λος Άντζελες, ενω εκατομμύρια ακόμα θα παρακολουθήσουν ζωντανά, για έναν καταιγισμό από ανακοινώσεις για νέα παιχνίδια, τόσο απο Indie όσο και απο AAA

παραγωγούς.

Η φετινή Ε3 θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς βρισκόμαστε στην αυγή μιας νέας γενιάς κονσολών, χωρίς όμως να έχουμε πολλές πληροφορίες για το πώς θα μοιάζουν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ΕΑ ανακοίνωσε οτι δεν θα δώσει press conference, η Sony αποφάσισε να μην παρευρεθεί στην E3 φέτος, η Microsoft στο μεταξύ, ετοιμάζεται για την μετάβαση από το Xbox One στην επόμενη κονσόλα της, που σύμφωνα με αναφορές θα βγεί το 2020 και υπάρχει η πιθανότητα η Google να έχει παρουσία στο συνέδριο, με το σχεδιασμένο “καλοκαιρινό” συνέδριό της, καθώς σκοπεύει να παρουσιάσει την προσβάσιμη πλατφόρμα για game streaming της, την Stadia.

Τι σημαίνει αυτό για τους παρουσιαστές αυτής της χρονιάς? Θα έχουμε αναλυτική ανάλυση όλων των συνέδριων μέσα στην βδομάδα, αλλα ορίστε μια μικρή σύνοψη για το πού βρίσκονται τα πράγματα αυτή την στιγμή.

Microsoft

Με την Sony στο “περιθώριο” το 2019, η Microsoft μπαίνει στο προσκήνιο ως το μεγάλο όνομα της E3 φέτος. Η εταιρία έβγαλε ανακοίνωση ως απάντηση στα νέα για την απουσία της Sony ότι σκοπεύει η παρουσία της στην Ε3 να είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Πλέον ξέρουμε ότι αυτό περιέχει 14 first party games, μαζί με ενα reveal - ή tease – της next-gen κονσόλας της και το Project xCloud, την πλατφόρμα streaming της. Με όλα αυτά το Team Xbox μπορεί εύκολα να φύγει από το Λος Άντζελες ως ο “star” του show

Ακόμα και αν η Microsoft κρατήσει μυστικά τα σχέδια της για την επόμενη γενιά, μόνο από τις ανακοινώσεις των exclusives απο τα 7 νέα studio της, βάζει τα θεμέλια για ένα αξιόλογο press conference. Αν αποτύχουν και αυτά? Η Microsoft μπορεί πάντα να βασιστεί στα “standard” αγαπημένα του κοινού, Halo Infinite και Gears 5 καθώς και από μια πληθώρα από third-party reveals.

Nintendo

Η Nintendo έρχεται στην Ε3 σιωπηλά, αλλά με προοπτική για μεγαλεία. Με το Pokemon Sword and Shield να ηγούνται της παράταξης, με το Animal Crossing για το Nintendo Switch να ακολουθεί από πίσω, τοLuigi's Mansion 3, το remake του Link's Awakening, το Super Mario Maker 2, το Astral Chain της Platinum Games και το, Town, ενα RPG απο τους developers του Pokemon, Game Freak.

Αν η Nintendo εμβαθύνει στο φετινό roster της, με λίγες εκπλήξεις εδώ και εκεί, η παρουσία της στην E3 Direct ίσως βγει μια απο τις πιο εντυπωσιακές μέχρι στιγμής.

Ubisoft

Τρία AAA παιχνίδια της Ubisoft έρχονται πριν τον Μάρτιο του 2020 για τα οποία δεν έχουμε καμία ανακοίνωση ακόμα, η εταιρία έχει στήσει την σκηνή για ένα τριπλό E3 reveal.

Με έναν από τους game directors της Ubisoft να μας κάνει κωμικό tease στο twitter, οι fans περιμένουν με ελπίδα μια απο αυτές τις ανακοινώσεις να είναι ένα καινούργιο Splinter Cell. Η Ubisoft είναι γνωστό ότι κλείνει πάντα τα press conferences της με ένα μεγάλο reveal, οπότε πιθανόν στην φετεινή Ε3 να δούμε την επιστροφή του Sam Fisher, μαζί με τα αναπόφευκτα updates για τα κλασσικά franchises, όπως το The Division και το Just Dance

Παρόλα αυτά, το end-of-show reveal ίσως να μας έγινε spoil απο πρίν, καθώς φήμες και leaks δείχνουν οτι η Ubisoft θα ανακοινώσει το Roller Champions, ένα καινούργιο IP στο φετινό του press conference.

Bethesda

Η Bethesda βρίσκετε σε δύσκολη θέση σε αυτή την Ε3, με τον σχεδόν κωμικό αριθμό απο controversies που προέκυψαν απο το Fallout 76

Παρόλο που το Fallout 76 ήταν υπεύθυνο για τα προβλήματα της το 2018, η Bethesda θα έχει μια ευκαιρία να ξανασυστήσει το RPG στον κόσμο με το να μας δείξει τις σημαντικές βελτιώσεις και να μας δείξουν τι επιφυλάσει το μέλον με το roadmap του.

Ακόμα όμως και αν το Fallout 76 δεν τα πάει καλα, η Bethesda έχει εναν αριθμό απο εσωτερικά studio να βασιστεί. Ανάμεσα στο Wolfenstein: Younblood, Doom Eternal και πιθανά νέα projects απο τους παραγωγούς του Dishonοred, Arkane Studios και τους developers του Evil Within, Tango Gameworks, η Bethesda θα έπρεπε να φέρει αρκετή single player ποικιλία στο τραπέζι.

Παρόλο που ένα μικρό tease για το Starfield ή το Elder Scrolls VI θα μπορούσε να φέρει λίγη ενέργεια στο show της Bethesda ο Todd Howard ήδη επιβεβαίωσε οτι κανένα απο τα 2 RPG θα είναι παρόν στην E3 του 2019

Square Enix

Μετα την απογοήτευση της περσινής παρουσίασης η Square Enix έρχετε στην φετινή Ε3 ως το μαύρο πρόβατο.

Η Square Enix έχει κρατήσει το Avengers Project της Crystal Dynamics πολύ καλα φυλαγμένο μυστικό, από τότε που ανακοινώθηκε στην αρχή του 2017. Μετά την επιτυχία του Endgame, το hype για τους Avengers είναι σε καινούργια ύψη, και η Square Enix είναι επιτέλους έτοιμη να παίξει αυτον τον άσσο στο μανίκι της.

Φυσικά, υπάρχει και το remake του Final Fantasy VII που είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα εμφανιστεί στο show, μετα την εμφάνιση του στο πρόσφατο State of Play livestream της Sony και την υπόσχεση οτι παραπάνω πληροφορίες θα μας δωθούν τον Ιούνιο.

Αν η Square Enix μας δείξει πράγματα για τους Avengers και το Final Fantasy VII, όχι μόνο θα καταφέρει να αλλάξει την εικόνα που υπάρχει για το show της, αλλα να φέρει και παραπάνω ενθουσιασμό σε όλη την Ε3.

Με 2 σημαντικές απουσίες απο την Ε3 φέτος, με την ΕΑ να μην έχει conference φέτος και την διαβόητη απόφαση της Sony να αποσύρει την παρουσία της τελείως, καθώς και την επόμενη γενιά να ανατέλλει στον ορίζοντα, είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς τι να περιμένουμε ακριβώς απο το φετινό expo.

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες για συναρπαστικές ανακοινώσεις, απο φήμες για releases σε πιθανά αγαπημένα franchises να επιστρέφουν. Θα ξέρουμε σύντομα αν η φετινή Ε3 θα σταθεί στα πόδια της, ή αν η ιστορία την θυμάται ως την νηνεμία πρίν την καταιγίδα που, αναπόφευκτα, θα είναι η Ε3 του 2020.

Όλες οι ανακοινώσεις από την E3 στο ειδικό hub του IGN Greece: E3 2019

IGN GreeceE3 2019: 'Απουσία' και φέτος για τη Rocksteady GamesHalo Infinite -- Road To E3[Update] E3 2019: Οι μεγάλοι απόντες της έκθεσης

Πηγή: IGN Greece

Keywords
los angeles, xbox one, super mario, splinter cell, elder scrolls, square enix, νέα, aaa, press, sony, microsoft, xbox, google, game, σημαίνει, party, games, project, team, studio, halo, infinite, nintendo, pokemon, sword, switch, awakening, super, mario, town, rpg, ubisoft, twitter, splinter, fisher, fallout, doom, studios, tango, single, player, elder, howard, square, avengers, crystal, vii, εμφάνιση, play, expo, hub, ign, road, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.google.gr, θεμα εκθεσης 2012, end, avengers, awakening, ign, αυγη, ονοματα, παιχνιδια, φημες, aaa, games, game, microsoft, pokemon, rpg, sony, square enix, square, super mario, ubisoft, βδομαδα, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, ελπιδα, ενεργεια, εμφάνιση, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, εταιρια, εικονα, μαυρο, μυστικο, μικρο, μυστικα, νηνεμια, παντα, ονομα, πιθανοτητες, προβληματα, σιγουρο, συντομα, σχεδια, super, crystal, doom, elder scrolls, road, ετοιμη, fallout, fisher, halo, howard, hub, ιδιαιτερα, project, switch, elder, los angeles, mario, infinite, nintendo, play, player, πληροφοριες, ποδια, press, party, studio, studios, σημαίνει, σκηνη, single, splinter cell, splinter, sword, expo, tango, town, team, vii
Τυχαία Θέματα