Tα τελευταία σενάρια του BCL

To τελευταίο διήμερο της κανονικής περιόδου του BCL βρίσκει μάλλον εφησυχασμένες τις ελληνικές ομάδες αφού και οι τρεις κατάφεραν να περάσουν στους 16 του θεσμού και να μπουν στον κύκλο των φετινών πλέι οφ. Παρόλα αυτά η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για ΑΕΚ, Προμηθέα και ΠΑΟΚ κρύβει ένα μικρό ενδιαφέρον αφού θα καθορίσει την τελική κατάταξη τους στους ομίλους αλλά ενδεχόμενα και την τύχη τρίτων ομάδων. Ας δούμε λοιπόν τα τελευταία φετινά βαθμολογικά σενάρια στη διοργάνωση που
αφορούν στις τρεις ελληνικές ομάδες.

ΠΑΟΚ (Β’ όμιλος)

Ο ΠΑΟΚ κλείδωσε την πρόκριση με τη νίκη του στην Ελβετία αλλά δεν μπορεί να σκαρφαλώσει πιο ψηλά από την Τρίτη θέση του ομίλου που κρατάει αυτή τη στιγμή. Ακόμη και αν ο ίδιος νικήσει την Τενερίφη –κάτι που έκανε και στον πρώτο γύρο εκτός έδρας- και η Βενέτσια ηττηθεί μέσα στην έδρα της από την αδύναμη Φριμπούρ δεν μπορεί να πιάσει την δεύτερη θέση αφού υστερεί στην τελική ισοβαθμία με την Ιταλική ομάδα. Εφόσον νικήσει είναι λοιπόν σίγουρα τρίτος. Σε περίπτωση ήττας του από την Τενερίφη πρέπει να περιμένει και το αποτέλεσμα του ‘’τελικού πρόκρισης’’ μεταξύ Χολόν και Ναντέρ αφού θα ισοβαθμήσει με τον νικητή. Εάν κερδίσουν οι γηπεδούχοι της Χολόν τότε ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι 3ο; αφού έχει την ισοβαθμία μαζί τους. Η μοναδική περίπτωση να πέσει 4ος είναι αν νικήσει η Ναντέρ που αυτόματα του παίρνει (πάντα σε περίπτωση δική τους ήττας) την Τρίτη θέση.

ΑΕΚ (Γ’ όμιλος)

Με ρεκόρ 11-2 το δεύτερο καλύτερο μέχρι τώρα στη διοργάνωση η ΑΕΚ δεν έχει ξεμπερδέψει με την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου της αφού ισοβαθμεί με τη Χαποέλ Ιερουσαλίμ. Χρειάζεται λοιπόν νίκη στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα επί της Βελγικής Αντβέρπ που επίσης έχει προκριθεί από την περασμένη εβδομάδα. Εάν νικήσει τότε αυτόματα είναι 1η. Την πρώτη θέση την καταλαμβάνει και με ήττα εφόσον όμως η Χαποέλ Ιερουσαλίμ ηττηθεί στο Ντιζόν της Γαλλίας από τους αδιάφορους και αποκλεισμένους γηπεδούχους. Εάν λοιπόν η ΑΕΚ ηττηθεί τότε ελπίζει μόνο σε παράλληλη ήττα της Χαποέλ για να τερματίσει πρώτη. Το καλό είναι ότι η Αντβέρπ είναι παντελώς αδιάφορη αφού δεν μπορεί ακόμη και με νίκη στο ΟΑΚΑ να ανέβει πιο πάνω από την 4η θέση του ομίλου, καθώς υστερεί σε πιθανή τελική ισοβαθμία με τη Μπάμπεργκ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Δ’ όμιλος)

Μπορεί ο Προμηθέας όπως είχαμε αναλύσει και πριν την προηγούμενη αγωνιστική να μην χρειαζόταν τη νίκη επί της Νεπτούνας για να προκριθεί ακόμη όμως η θέση του στην τελική κατάταξη του ομίλου είναι παντελώς αδιευκρίνιστη. Μπορεί να είναι από πρώτος μέχρι και τέταρτος σε ένα όμιλο που μέχρι την ύστατη στιγμή θα είναι μπερδεμένος και σίγουρα θα προκύψουν κάποιες ισοβαθμίες! Ο Προμηθέας παίζει στην Μπολόνια με την Βίρτους που είναι πρώτη με 9 νίκες (η ελληνική ομάδα έχει 8 όσες και η Μπεσίκτας) ενώ η Τουρκική ομάδα παίζει στην Λιουμπλιάνα με την ουραγό του ομίλου Ολίμπια. Να σημειώσουμε ότι είναι και ο μοναδικός όμιλος που όλα τα ματς έχουν κάποιο ενδιαφέρον αφού παράλληλα παίζουν σε ματς-τελικό Οστάνδη-Στρασβούργο, ενώ η Νεπτούνας υποδέχεται την αποκλεισμένη Μπαϊρόιτ. Αυτή τη στιγμή η κατάταξη των έξι πρώτων ομάδων είναι: Μπολόνια 9 νίκες, Μπεσίκτας-Προμηθέας 8, Οστάνδη-Στρασβούργο-Νεπτούνας 7. Ας δούμε λοιπόν τα όχι και λίγα σενάρια που προκύπτουν ανάλογα των αποτελεσμάτων.

Σε περίπτωση νίκης του Προμηθέα

1. Εάν ηττηθεί η Μπεσίκτας ο Προμηθέας χρειάζεται νίκη με 11 πόντους διαφορά για να ξεπεράσει την Μπολόνια αφού είχε ηττηθεί με -10 στον αγώνα της Πάτρας. Με οτιδήποτε λιγότερο τερματίζει δεύτερος.

2. Εάν νικήσει και η Μπεσίκτας προκύπτει τριπλή ισοβαθμία με Ιταλούς και Τούρκους. Σε αυτή την περίπτωση δεν αρκούν και οι 11 πόντοι για να ξεφύγει από την 3η θέση αφού υστερεί στις διαφορές. Πρέπει να νικήσει με 18 πόντους διαφορά για να ρίξει στην 3η θέση τους Ιταλούς και να πάρει αυτός τη 2η με πρώτη τη Μπεσίκτας. Η να νικήσει με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά (+33 πόντους) για να πάρει την πρώτη θέση από τη Μπεσίκτας στην τριπλή ισοβαθμία. Δύσκολα λοιπόν αν νικήσει η Μπεσίκτας μπορεί να αποφύγει την 3η θέση. Μπορεί πάντως σε περίπτωση νίκης με μικρότερη διαφορά να ρυθμίσει την κατάταξη των άλλων δύο ομάδων. Εάν νικήσει με +3 πόντους διαφορά και μέχρι 17 ρίχνει τη Μπολόνια στη 2η θέση και η Μπεσίκτας τερματίζει πρώτη.

Σε περίπτωση ήττας του Προμηθέα

1. Νίκη Μπεσίκτας, νίκη Οστάνδης, νίκη Νεπτούνας: Τερματίζει με τριπλή ισοβαθμία μαζί με Βέλγους, Λιθουανούς και μένει 4ος με Τρίτη την Οστάνδη ενώ αποκλείεται η Νεπτούνας.

2. Ήττα Μπεσίκτας, νίκη Οστάνδης, νίκη Νεπτούνας: Τετραπλή ισβαθμία με Μπεσίκτας, Οστάνδη, Νεπτούνας. Μένουν έξω οι Λιθουανοί, η Μπεσίκτας είναι 2η, ο Προμηθέας 3ος και η Οστάνδη 4η.

3. Νίκη Μπεσίκτας, νίκη Στρασβούργου, νίκη Νεπτούνας. Τελειώνει με τριπλή ισοβαθμία με Στρασμπούρ και Νεπτούνας. Η Νεπτούνας είναι 3η, ο Προμηθέας 4ος και η Στρασμπούρ μένει έξω.

4. Ήττα Μπεσίκτας, νίκη Στρασβούργου, νίκη Νεπτούνας. Προκύπτει τετραπλή ισοβαθμία και η σειρά κατάταξης θα είναι: 2η η Νεπτούνας, 3η Μπεσίκτας, 4ος ο Προμηθέας, εκτός το Στρασβούργο.

5. Νίκη Μπεσίκτας, νίκη Οστάνδης, ήττα Νεπτούνας. Οι Τούρκοι 2οι και ο Προμηθέας παίρνει την 3η θέση υπερέχοντας στην ισοβαθμία με τους Βέλγους.

6. Νίκη Μπεσίκτας, νίκη Στρασβούργου, ήττα Νεπτούνας: Πάλι ίδιο σκηνικό με τη Μπεσίκτας 2η, την ελληνική ομάδα 3η και τη Στρασμπούργκ αυτή τη φορά 4η.

7. Ήττα Μπεσίκτας, νίκη Οστάνδης, ήττα Νεπτούνας. Τριπλή ισοβαθμία με Τούρκους και Βέλγους. Η Μπεσίκτας 2η, ο Προμηθέας 3ος και η Οστάνδη περνάει 4η.

8. Ήττα Μπεσίκτας, νίκη Στρασβούργου, ήττα Νεπτούνας. Η Μπεσίκτας με καλύτερο συντελεστή πόντων στην τριπλή ισοβαθμία είναι 2η, η Στρασμπούρ Τρίτη και ο Προμηθέας 4ος.
Keywords
Τυχαία Θέματα