Superleaue: Ντέρμπι δισταγμού

Superleaue: Ντέρμπι δισταγμούastiliadΤετ, 03/03/2021 - 13:11

Η ΑΕΚ δημιούργησε την δική της ευκαιρία στη ροή του αγώνα. Με κατοχή μπάλας, περισσότερα μέτρα και μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθεί, όμως και χωρίς τρόπο για να το κάνει μέχρι τη στιγμή που ο Μάνταλος έκανε διαφορά για ένα 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι έκαναν καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος

να κλείσει τον άξονα και να δώσει τους πλάγιους διαδρόμους στην ΑΕΚ.

Η «Ένωση» θα είχε περισσότερες πιθανότητες αν απειλούσαν οι μπακ της, κάτι που σε καμία περίπτωση όχι μόνο δεν έγινε αλλά βάσει εικόνας ούτε σχεδιάστηκε με εξαίρεση ανεβάσματα του Λόπες χωρίς όμως απειλή στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σβάρνας ακραίος δεν είναι και κρίνεται ουσιαστικά μόνο για το αμυντικό κομμάτι όπου δεν είχε προβλήματα.

Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να συμβεί αν έδινε μεγαλύτερη επιθετική ελευθερία στην ομάδα του ο Μπόλονι, όμως οι δικοί του μπακ που είναι καλύτεροι από αυτούς της ΑΕΚ στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού επίσης περιορίστηκαν στο μισό της δικής τους ομάδας με εξαίρεση ένα-δύο ανεβάσματα του Μολό.

Για τον Παναθηναϊκό έγινε χαμένη ευκαιρία στη διάρκεια της αναμέτρησης. Όταν τη στιγμή ου δεν είναι η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο παίρνει προβάδισμα, μαζί με αυτό και την ψυχολογία, κάνει λιγότερα απ’ όσα μπορεί και έχει τη δυνατότητα σε σχέση με τον αντίπαλο για να πάρει το τρίποντο.

Ο Μπόλονι έκανε τις αλλαγές του μετά το 78’. Καρλίτος και Χατζηγιοβάνης σε εκείνο το λεπτό και Βιγαφάνιες στο 85’ ήταν τα πρόσωπα που εμπιστεύθηκε ο Ρουμάνος για να κλέψει το ματς με μια φάση στο τέλος. Η τοποθέτησή τους στο γήπεδο δέκα λεπτά νωρίτερα για να καταφέρουν να βρουν ρυθμό ενδεχομένως θα άλλαζε και τη ροή του αγώνα στα τελευταία λεπτά για τα οποία εξέφρασε την απογοήτευσή του ο προπονητής του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρία στο τέλος γιατί ταυτόχρονα η ΑΕΚ δεν είχε επιλογές που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα στα τελευταία λεπτά. Οι απουσίες δεν επέτρεπαν να περάσει στο παιχνίδι ένας ξεκούραστος χαφ για να βγάλει ενέργεια, ή ο Ολιβέιρα που έτσι κι αλλιώς ήταν αυτή την εποχή σε καλύτερη κατάσταση από τον Ανσαριφάρντ. Έμενε ο ανέτοιμος Σάκχοφ και ο Αλμπάνης, που σαφώς και θα μπορούσε να δώσει περισσότερα πράγματα από όσα πρόσφερε ο Τάνκοβιτς στην ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο.

Μπόλονι και Χιμένεθ έπαιξαν για να μη χάσουν. Ανάλογη διάθεση – λογικά – θα δούμε και στο μεγαλύτερο κομμάτι των play offs με δεδομένο ότι οι ομάδες στις θέσεις 2 με 6 είναι σε μικρή απόσταση, ενώ μη λησμονούμε ότι φτάνει στο τέλος της μια ιδιαίτερη σεζόν, χωρίς την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και με τους προπονητές να κάνουν ολοένα και μεγαλύτερο rotation προκειμένου να αποφύγουν προβλήματα τραυματισμών και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα της ομάδας τους.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που ο πάγκος, το βάθος του ρόστερ που θα έχει διαθέσιμο και ενεργό κάθε προπονητής, ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση της μάχης των αγώνων κατάταξης.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts Παναθηναϊκός - Ποδόσφαιρο ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off astiliad Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός ΕΛΛΑΔΑ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν προτεραιότητα να αποφύγουν την ήττα και όχι σχέδιο νίκης. Το ντέμρπι ίσως έδειξε τον τρόπο των play offs… Article publish on Τετ, 03/03/2021 - 13:11 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα