Super Treasure Arena Review

Άδειο το σεντούκι…

Οι fans των ιντερνετικών flash games (δηλαδή οι υπάλληλοι γραφείου…) ίσως γνωρίζετε το top down arena brawler ονόματι Treasure Arena. Ο δημιουργός του και developer Niko Hagemann, ή αλλιώς Vennril, έκανε το επόμενο… μισό βήμα και από τις 24 Δεκεμβρίου μετέφερε τον τίτλο- με μικρές αλλαγές- στο Steam

(επισήμως, καθώς ήταν σε Early Access για πάνω από δύο χρόνια) και στο Nintendo Switch, βαφτίζοντάς το παράλληλα Super Treasure Arena.

Τι άλλο έχει αλλάξει, πέραν της ονομασίας; Τα τρία classes έγιναν πέντε (στους αρχικούς Μage, Rogue, Warrior προστέθηκαν οι Mystic και Ninja). Κατά τ’ άλλα η μόνη τους- ουσιαστική- διαφορά παραμένει το special ability του καθενός. Άλλη διαφορά, σε σχέση με το original παιχνίδι, είναι ότι η μπάρα για να χρησιμοποιήσουμε το προαναφερόμενο ability γεμίζει γρηγορότερα, ενώ και το interface έχει τροποποιηθεί ελαφρώς. Και κάπου εδώ τελείωσαν οι διαφορές του αρχικού με το νέο release…

Το Super Treasure Arena είναι μια κυκλοφορία κομμένη και ραμμένη αποκλειστικά για multiplayer (στο Nintendo Switch μόνο local, στο Steam υπάρχει και η επιλογή για online- αλλά με προβλήματα στους servers). Φυσικά και μπορείτε να παίξετε και μόνοι σας απέναντι στη CPU, αλλά ούτε νόημα έχει, ούτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κανενός είδους ιστορία ή campaign. Για την ακρίβεια έχουμε μόλις δύο modes (διάρκειας 180 δευτερολέπτων έκαστο) τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι τέσσερις παίκτες: Το Classic, στο οποίο σφάζονται οι players μεταξύ τους για το ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα νομίσματα και το Treasure Run, όπου πάλι σφάζονται όλοι με όλους, αλλά σκοπός μας είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σεντούκια στην περιοχή μας (φαίνεται από το κυκλάκι κάτω από το χαρακτήρα σας το σωστό χρώμα)- χοντρικά σαν ένα “capture the flag”. Όλα αυτά σε έξι διαθέσιμες αρένες, ικανοποιητικού μεγέθους.

Κοινοί παρονομαστές και στους δύο τύπους παιχνιδιού, είναι οι NPC αντίπαλοι που ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι να σας κάνουν τη ζωή δύσκολη, τα όπλα που ξεφυτρώνουν συνεχώς και έχουν όλοι οι παίκτες πρόσβαση σε αυτά (βόμβες, τόξα με βέλη, βόμβες με βέλη, projectiles, ραβδιά) και τέλος η “τιμωρία” λίγων δευτερολέπτων μέχρι να κάνετε respawn σε περίπτωση που σας σκοτώσει κάποιος εχθρός. Στο Classic δε, κάθε ήττα σημαίνει και απώλεια μπόλικων νομισμάτων.

Στον τομέα των γραφικών, έχουμε άλλη μια indie δημιουργία που επιλέγει την οδό του 16-bit, με την υποσημείωση ότι είναι… σχεδόν κόπια του The Legend of Zelda: A Link to the Past. Ο σχεδιασμός είναι ίδιος, τα δέντρα είναι ίδια, οι σκελετοί και οι νυχτερίδες αν δεν είναι τα ίδια, τότε σίγουρα είναι πρώτα ξαδέρφια, τα περιβάλλοντα είναι ίδια… Γενικά, μόνο ο Hylian μουγγοθόδωρος της καρδιάς μας λείπει. Τουλάχιστον αντέγραψε από παιχνιδάρα… Να σημειώσουμε, επίσης, ότι δεν πετύχαμε κανένα bug ή πτώση στα frames, ανεξαρτήτως αν είχαμε την κονσόλα στο docked ή στο handheld.

Ηχητικά είχαμε την ευχάριστη έκπληξη του τίτλου. Σύντομες αλλά πολύ ευχάριστες μουσικούλες. Στον αντίποδα, δε μπορούμε να πούμε πώς ο χειρισμός μας άφησε 100% ικανοποιημένους, εξαιτίας ενός (αλλά σημαντικού στα μάτια μας) ατοπήματος και μόνο: για να σημαδέψετε κάπου, δε φτάνει να κοιτάτε προς τα εκεί όντας ακίνητοι, αλλά να χρησιμοποιείτε και την αντίστοιχη κατεύθυνση στον αναλογικό μοχλό ή το D-pad. Κοινώς, πρέπει ενώ βάλλετε τον αντίπαλο, να κινείστε ταυτόχρονα προς αυτόν- άρα και να πέφτετε επάνω του. Αυτό έχει δύο μειονεκτήματα: πρώτον είναι πολύ πιθανό να σας κάνει εσάς κομματάκια και δεύτερον, όπλα όπως οι (κυλιόμενες) βόμβες και τα βέλη με τις βόμβες, όταν εκρήγνυνται βλάπτουν και εσάς. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε για μία τέτοια επιλογή, είναι για να μην καμπερώνεστε σε μια γωνιά εκτοξεύοντας projectiles και “κλέβετε” τα νομίσματα των πεσμένων εχθρών σας. Αλλά αυτό δεν έχει και τόσο νόημα, αφού μία παρεμφερής τακτική που ήδη υπάρχει, είναι να μην κάνετε απολύτως τίποτα μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα και τότε να εξαπολύετε επιθέσεις!

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Headup Games.

IGN GreeceΤο Game Store της Epic δεν είναι έτοιμο για μεγάλα παιχνίδιαTo Switch ήταν η Best-Selling κονσόλα για το 2018 στις ΗΠΑΓύρισε το Glider Redeploy του Fortnite

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα