Starlink: Battle for Atlas preview

Toys-to-life strike back

Πριν από επτά χρόνια η Activision μας παρουσίασε ένα από τα πιο “εμπορικά” games των τελευταίων ετών, το Skylanders: Spyro's Adventure. Η κυκλοφορία αυτή έθεσε τις βάσεις για το λεγόμενο toys-to-life genre, το οποίο μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ακμάσει και μετά να βρεθεί στα... τάρταρα.

Το παράδειγμα της Activision ακολούθησαν δύο ακόμη εταιρείες, η Disney Interactive Studios και η Warner Bros. Interactive Entertainment με τα Disney Infinity και Lego Dimensions. Τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται να μπει στον χορό και η Ubisoft με το Starlink: Battle for Atlas.

To “μπάσιμο” αυτό της Ubisoft εμπεριέχει αν μη τι άλλο μεγάλο ρίσκο, καθώς η τελευταία διετία αποδείχθηκε καταστροφική για το genre. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέσα στο 2017 δεν είδαμε νέο κεφάλαιο στην σειρά Skylanders, οι servers του Disney Infinity έκλεισαν και το παιχνίδι αφαιρέθηκε από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες διανομής, ενώ η Warner Bros ανακοίνωσε ότι δεν θα κυκλοφορήσουν νέες φιγούρες για το Lego Dimensions.

Οι λόγοι για τους οποίους το genre αποδείχθηκε “φούσκα” είναι πολλοί οπότε -τουλάχιστον- επί της παρούσης δεν θα μπούμε στον κόπο να τους αναλύσουμε. Το ερώτημα είναι ποια στρατηγική θα ακολουθήσει η Ubisoft, στην προώθηση του τίτλου. Προφανώς αν κυκλοφορήσουν δεκάδες διαφορετικές φιγούρες και περιοριστεί η πρόσβαση του παίκτη σε όλο το περιεχόμενο του Starlink: Battle for Atlas, τότε η επερχόμενη δημιουργία της Ubisoft Torontro θα έχει την τύχη του Skylanders.

Πριν από μερικές μέρες, στο περιθώριο της παρουσίασης του Assassin's Creed Odyssey από την Ubisoft και την CD Media, είχαμε την τύχη να πάρουμε μια μικρή γεύση από το gameplay του Starlink: Battle for Atlas. Στο μικρό αυτό διάστημα που ασχοληθήκαμε με τον τίτλο (περίπου 40-45 λεπτά) διαπιστώσαμε ότι η Ubisoft Toronto έχει ένα πραγματικά μεγαλόπνοο όραμα. Η βασικότερη διαφορά του Starlink με τις υπόλοιπες κυκλοφορίες του χώρου είναι ότι απλά το gameplay του έχει μεγαλύτερο “βάθος” και ως εκ τούτου είναι σε θέση να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό.

Το επερχόμενο toys-to-life game της Ubisoft λαμβάνει χώρα στο αστρικό σύστημα Atlas, το οποίο δέχεται εισβολή από την Forgotten Legion. Η τελευταία αναζητά μια σειρά αρχαίων τεχνουργημάτων, τα οποία σύμφωνα με το lore είχαν δημιουργηθεί από την εξαφανισμένη φυλή των Wardens. H δική σας αποστολή λοιπόν είναι να αποτρέψετε τα σχέδια τους.

Σε αντίθεση με το Skylanders και το Disney Infinity, όπου και τοποθετούσατε την φιγούρα σας στο σχετικό portal, στο Starlink: Battle for Atlas οι φιγούρες τοποθετούνται πάνω στο χειριστήριο σας μέσω ενός ειδικούς εξαρτήματος. Πρώτα “καρφώνετε” πάνω του τον πιλότο σας, μετά βάζετε από πάνω το διαστημόπλοιο σας και τέλος τοποθετείτε τα δύο όπλα του πάνω στα φτερά του. Κάθε πιλότος έχει ένα συγκεκριμένο power, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην μάχη, ενώ όλα τα διαστημόπλοια έχουν ξεχωριστά atrributes. Για παράδειγμα το Zenith έχει μεγαλύτερο armor, ενώ το Pulse είναι πιο γρήγορο και πιο ευέλικτο. Τα όπλα τώρα του σκάφους σας έχουν ένα συγκεκριμένο elemental attribute, όπως Fire ή Cold, οπότε είναι πιο αποτελεσματικά απέναντι στους αντιπάλους του αντίθετου element.

Το Starlink: Battle for Atlas προσφέρει εκτενές customization, αφού ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αλλάξετε τον πιλότο, το σκάφος σας ή τον οπλισμό του. Επιπροσθέτως, μπορείτε με τα xp που συλλέγετε να ξεκλειδώσετε νέα skills για τον πιλότο σας ή να κάνετε equip διάφορα modifications στα όπλα σας. Για να είμαστε ειλικρινείς αντίστοιχες επιλογές σας έδιναν και τα Skylanders, Disney Infinity εδώ ωστόσο το progression system και το customization δείχνουν να έχουν μεγαλύτερο βάθος. Υπήρξαν λόγου χάρη αρκετές φορές που χρειάστηκε να δούμε προσεκτικά τα stats των εχθρών μας και μετά να επιλέξουμε τον κατάλληλο οπλισμό για να τους αντιμετωπίσουμε.

Από πλευράς gameplay, το Starlink: Battle for Atlas μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα third-person shooter. Υπάρχουν ωστόσο τρεις διαφορετικές μορφές πτήσεις, μία για το διάστημα, μία για την ατμόσφαιρα του εκάστοτε πλανήτη και μία πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη (hover). H τελευταία σας επιτρέπει να στοχεύσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια, ωστόσο είστε πιο ευάλωτοι, καθώς κινείστε με μικρότερη ταχύτητα. Μπορείτε παρόλα αυτά να κάνετε dodge για να αποφύγετε τα πυρά των εχθρών σας. Πέρα από τις μάχες σας δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσετε διεξοδικά κάθε πλανήτη του αστρικού συστήματος Atlas. Υπάρχουν τόσο βασικές, όσο και προαιρετικές αποστολές, ενώ μπορείτε να συλλέξετε resources ή να βρείτε διάφορα collectables για να εμβαθύνετε στο lore του παιχνιδιού.

Κατά την διάρκεια της ενασχόλησής μας με το Starlink: Battle for Atlas είχαμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε και ένα τεράστιο boss που έμοιαζε σαν να είχε ξεπηδήσει από τη σειρά Monster World. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν μας δυσκόλεψε πολύ, καθώς χρησιμοποιούσε συγκεκριμένα patterns στις επιθέσεις του. Αν λάβουμε πάντως υπόψη μας ότι η δημιουργία της Ubisoft Toronto απευθύνεται κυρίως σε παιδιά δικαιολογούμε απολύτως τον χαμηλό βαθμό δυσκολίας της. Σε τεχνικό επίπεδο είναι κάπως νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, ωστόσο η πρώτη εικόνα που αποκομίσαμε ήταν ιδιαίτερα θετική. Οπτικά το Starlink: Battle for Atlas δείχνει έτη φωτός μπροστά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, ειδικά σε μια 4K τηλεόραση.

First contact

Κρίνοντας το Starlink καθαρά ως ένα video game είναι δεδομένο ότι μπορεί να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία τόσο στους λιλιπούτειους, όσο και στους πιο “ώριμους” παίκτες. Στην πράξη όμως μιλάμε για μια σειρά προϊόντων, η πορεία της οποίας στην αγορά θα κριθεί από την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η Ubisoft. O αριθμός των διαθέσιμων φιγούρων, η τιμή τους και το χρονικό πλαίσιο διάθεσής τους θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την επιτυχία του τίτλου.

Σημαντικός επίσης παράγοντας επιτυχίας είναι και το κατά πόσο θα δοθούν κίνητρα στους παίκτες για να αγοράσουν επιπλέον φιγούρες. Στο Skylanders χρειάζονταν περισσότεροι χαρακτήρες για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα levels, αλλά και για να το ολοκληρώσετε στο υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας. Στο Lego Dimensions και στο Disney Infinity 3.0 υπήρχαν συγκεκριμένα adventure packs με επιπλέον achievements/trophies, τα οποία έγιναν ανάρπαστα. Εάν η Ubisoft μάθει από τα λάθη των υπολοίπων εταιρειών, είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορεί να αναβιώσει το toys-to-life genre. Οι απαντήσεις σε όλα μας τα ερωτήματα θα δοθούν τον Οκτώβριο, όταν και θα κυκλοφορήσει το Starlink: Battle for Atlas.

Ευχαριστούμε την CD Media και την Ubisoft για την ευκαιρία που μας έδωσαν να δοκιμάσουμε το Starlink: Battle for Atlas.

IGN GreeceΜια μικρή "κρίση" περνάει το PlayStation NetworkH Nintendo θέλει να κυκλοφορεί "20-30 indie παιχνίδια στο Switch κάθε εβδομάδα"Φωτογραφίες: Xbox Arena Festival 3 powered by ΠΛΑΙΣΙΟ

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα