Serie A: Ο πόλεμος τους έφερε κοντά

Serie A: Ο πόλεμος τους έφερε κοντά ndaoutisΤετ, 11/11/2020 - 21:06

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αναπτύχθηκε μία ξεχωριστή φιλία μεταξύ του Χένρικ Μικιταριάν και του Φραντσέσκο Τότι.

Τα δύο σύγχρονα είδωλα της «αιώνιας πόλης» ήρθαν πιο κοντά μετά από την πρωτοβουλία του «capitano» των «τζιαλορόσι».

Μια ανθρώπινη σχέση που είδε το φως της δημοσιότητας και πήρε διαστάσεις στα μμε

της γειτονικής μας χώρας.

Ο Τότι με δική του πρωτοβουλία και χωρίς να αναζητά την δημοσιότητα, προσέγγισε την διεθνή Αρμένιο άσο σε μια προσπάθεια ηθικής στήριξης, στον Γολγοθά που ανεβαίνει.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συγγενικών προσώπων του Μικιταριάν κινούνται στην ευρύτερη ζώνη του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Της περιοχής που επλήγη από τον πόλεμο που ξέσπασε στην περιοχή. 

Ο ποδοσφαιριστής αποφεύγει να μιλήσει δημόσια για το θέμα. Σκόπιμα δεν θέλει να κάνει πολιτικές τοποθετήσεις και μόνο ο ίδιος αλλά και όσοι κινούνται γύρω του μπορούν να καταλάβουν την ψυχολογία του. Τώρα που σταμάτησαν να ηχούν οι βόμβες πάνω από την πρωτεύουσα της Αρμενίας, ασφαλώς νιώθει καλύτερα. Ανακουφισμένος. 

Σε όλη αυτή την διάρκεια όμως των εχθροπραξιών ο Μικιταριάν δεν ήταν μόνος του.
 
Ο «capitano» – που δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον Αρμένιο μέχρι πριν λίγο καιρό - προσπάθησε να τον πλησιάσει και τελικά τα κατάφερε. Το μεγάλο είδωλο των οπαδών της Ρόμα, έγινε ένας από τους «οικείους» του Μικιταριάν.

Ήθελε να μοιράζεται τις αγωνίες του, να ακούει τα προβλήματα του, αλλά κυρίως να του προσφέρει μια κουβέντα στήριξης στις δύσκολες ώρες που βίωνε.

Όσοι γνωρίζουν τον Μικιταριάν, θεωρούν πως η φιλία που ανέπτυξε με τον Τότι, όχι μόνο τον βοήθησε να ξεπεράσει τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετώπισε, αλλά και να έχει μεγάλη συμβολή στην εν γένει καλή παρουσία των «πρωτευουσιάνων» στο πρωτάθλημα.

Ειδικά η εμφάνιση του την περασμένη αγωνιστική στην Γένοβα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα και τα τρία γκολ που πέτυχε (η Ρόμα επικράτησε 3-1) είναι ένα σημαντικό δείγμα γραφής της ψυχολογίας του διεθνή Αρμένιου μεσοεπιθετικού.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση που έκανε το βράδυ της Κυριακής έξω από το «Λουϊτζι Φεράρις», όταν ρωτήθηκε πως νιώθει λίγο πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής η αποστολή της Ρόμα:
«Για την Αρμενία μου. Για την Ρόμα μου», αρκέστηκε να πει λακωνικά και να μπει στο πούλμαν με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Στο ευρύ κοινό της Ρόμα, ο Μικιταριάν είναι πλέον ο «Μίκι – Μάτζικ».
Έτσι τον αποκαλούν χαϊδευτικά και οι δύσκολοι και πολλές φορές… μπλαζέ «Ρομανίστι», τον θεωρούν… έναν απ΄ αυτούς.

Ο Αρμένιος διεθνής έχει βρει στην Ρώμη μια μεγάλη οικογένεια, κέρδισε τον σεβασμό του κόσμου και παρά τις αντίξοες συνθήκες, σεβόμενος τους κανόνες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, προσπαθεί να ανταποκριθεί στο έπακρο.
 


Ο κολλητός του πλέον Φραντσέσκο Τότι, δηλώνει περήφανος για τον φίλο του και όπως λέει στους κοινούς τους φίλους, το μόνο που θέλει από τον Μικιταριάν, είναι να του φέρει έναν τίτλο το συντομότερο δυνατό.

Όμως σε περιπτώσεις όπως αυτή, το ποδόσφαιρο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που προέχει είναι ο «άνθρωπος» και η αλληλεγγύη σε δύσκολες στιγμές, όπου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι του ξημερώνει. Και ευτυχώς για τον Μικιταριάν, η στήριξη που είχε όλο αυτό το διάστημα από τους φίλους του ήταν ομολογουμένως… ανεπανάληπτη.         

ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Roma - Ποδόσφαιρο Off Off ndaoutis Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ AS Roma ΙΤΑΛΙΑ Την ηθική υποχρέωση να σταθεί στο πλευρό του Χ. Μικιταριάν - λόγω του πολέμου στην Αρμενία - εξέφρασε έμπρακτα αλλά αθόρυβα ο «capitano» της Ρόμα, Φρ. Τότι Article publish on Τετ, 11/11/2020 - 21:06 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα