Season changer

Για πρώτη φορά στην ταραχώδη σεζόν του ο Ολυμπιακός βάζει στη σειρά δύο μεγάλα αποτελέσματα, επιζητώντας ένα τρίτο στην Ουγγαρία, και προειδοποιεί τους τρεις προπορευόμενους πως αρκετές φορές αυτός που έρχεται από πίσω σε μια κούρσα, έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Στοχοπροσήλωση

Στην Τούμπα η τριάδα των Έσε-Όρτα-Τσικίνιο έθεσε τον τόνο του παιχνιδιού. Συνολικά το σύνολο του Μεντιλίμπαρ εμφανίστηκε πνευματικά έτοιμο

σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, που μπήκε φοβικά, άτολμα χωρίς την αυτοπεποίθηση της ομάδας που προπορεύεται στη βαθμολογία. Οι αποστάσεις των «Ερυθρόλευκων» ιδανικές, όπως και η αλληλοκάλυψη, το σημάδι στον Μεϊτέ για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος των γραμμών των γηπεδούχων ήταν αλφάδι και παρά το…άδικο 1-1 του πρώτου ημιχρόνου βάσει εικόνας (ο Μουργκ είχε στα πόδια του το 2-1) το έργο παρέμεινε ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο. Δείγμα πως οι Πειραιώτες δεν θα επηρεάζονταν από τίποτα και από κανέναν. Τα δύο στατικά από τα οποία οι Θεσσαλονικείς δέχονται τα πρώτα γκολ (υπήρχε και τρίτη φάση στο 59’) καταδεικνύουν το μέγεθος της ζαλάδας στην οποία τελούσαν εξ αρχής του αγώνα. Η ομάδα του Λουτσέσκου είναι σε περιδίνηση και η ρεβάνς του Κυπέλλου αποτελεί ευκαιρία από κάπου να κρατηθούν για να μείνουν όρθιοι, ειδάλλως…Τα τρία συνεχόμενα ντέρμπι στην Τούμπα με 2 γκολ σε 270 λεπτά (από την ομάδα που έχει 100 πλέον σε όλες τις διοργανώσεις) αφήνουν στον ΠΑΟΚ μεγάλες πληγές, μπορεί και αγιάτρευτες. Όσο για τον θριαμβευτή, επειδή η σεζόν του είναι κινούμενη άμμος, απαιτείται αναμονή και σύνεση. Τουλάχιστον τώρα υπάρχει βάση στήριξης και προοπτική.

Τυπική διαδικασία

Η αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια κρίθηκε από στο 4ο λεπτό, όταν ο Σπίνος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμα στον Γκαρσία. Αυτή η Κηφισιά δεν μπορεί να κοντράρει αυτή την ΑΕΚ. Ο στιβικός φορ της «Ένωσης» πέτυχε 2 γκολ με το κεφάλι για να πάρει στο κατόπι τον Μορόν στην μάχη των σκόρερ, ενώ μία ακόμη κεφαλιά του Λιούμπιτσιτς έδεσε το γλυκό μιας υπέροχης Κυριακής για την ομάδα του Αλμέιδα: το γήπεδο ξαναγέμισε κι οι πρωταθλητές για πρώτη φορά (!) στη σεζόν είναι στην κορυφή. Η πεποίθηση πως όταν το ρόστερ ξαναγεμίσει μετά την επιστροφή των αρκετών τραυματιών, οι μηχανές θα φουλάρουν για την παραμονή στην πρώτη θέση έως τέλους, έχουν έρμα.

Μετεξαστέος

Ο Παναθηναϊκός δεν διάβασε σωστά το μάθημα που λέγεται «Λαμία σεζόν 2023/24». Είχε μείνει στα προηγούμενα τεύχη της ομάδας που πάλευε για την παραμονή. Όμως, αυτή η εκδοχή της ομάδας του Βόκολου, όπως έχει (χιλιο)τονιστεί, είναι εντελώς διαφορετική. Έχει νικήσει τον Ολυμπιακό, έχει πάρει 4 βαθμούς από τον Άρη, το ίδιο το «Τριφύλλι» στον πρώτο γύρο έφτυσε αίμα στη Φθιώτιδα για να επιβληθεί. Το έκανε με γκολ στο 90’ από τον Σπόραρ, ενώ 7 λεπτά νωρίτερα είχε αποβληθεί ο Αράο. Δεν μπορείς να υποτιμάς μια ομάδα που έχει πετύχει 31 γκολ και προέρχεται από 4 σερί νίκες, άρα πλέει στο κύμα της αυτοπεποίθησης. Και ναι το γκολ του Καρλίτος είναι ένα (ακόμη) μικρό θαύμα του Ισπανού αρτίστα που έχει 10 στη SuperLeague, αφού χόρεψε μια ολόκληρη άμυνα. Ναι, προτού φύγει το 25λεπτο η αριστερή πλευρά άλλαξε ελέω μυϊκών τραυματισμών. Ναι, υπάρχουν απουσίες και δεδομένο rotation αφού έπεται ο ΠΑΟΚ και το Κύπελλο. Αλλά όχι, δεν μπορεί να δέχεσαι δύο γκολ από μια ομάδα που παίζει με 10 παίκτες από το 39’ κι άλλη μία τρίτη φάση που λίγο έλειψε να φέρει το 2-3 με τον Τσιλούλη. Δηλαδή μπορεί να δέχεσαι, αλλά θα το πληρώσεις. Ούτε να κάνεις 63 (!) γεμίσματα προσπαθώντας να τρυπήσεις τον τοίχο. Η επιπολαιότητα, η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και η υποτίμηση του αντιπάλου, ουδέποτε βοήθησαν. Μέχρι το τέλος της regularseason η θαρραλέα Λαμία υποδέχεται ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, για να δούμε εάν οι «Δικέφαλοι» έμαθαν από το «πράσινο» πάθημα.

Μπετόν αρμέ

Ο Άρης νίκησε στο Περιστέρι με τρόπο α λα Μάντζιος. Ουδεμία απειλή από τον αντίπαλο (έλειψε πολύ το γλυκό και κάθετο παιχνίδι του ΈντερΓονθάλεθ από τον Ατρόμητο), σοβαρότητα και σύνεση στον χώρο του κέντρου και το γκολ με κάποιον τρόπο θα έρθει στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Εξάλλου οι Θεσσαλονικείς έχουν τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, μην το ξεχνάμε. Από την αυγή του 2024 ο Άρης έχει δώσει 13 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, εκ των οποίων τα 9 ήταν εκτός έδρας. Το πρόσημο είναι θετικό, με την ομάδα του Μάντζιου να απέχει ένα βήμα από τον τελικό του Κυπέλλου, έχοντας κλειδώσει το minimumτης 5ης θέσης. Ο Μορόν έχει 12 γκολ και κυνηγάει το παράσημο που λέγεται…Ντίνος Κούης (πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Άρη τη σεζόν 1980/81), ο Βέλεθ ανταποκρίθηκε πάλι επαρκώς στη θέση του αμυντικού χαφ, η αμυντική τετράδα ξεχώρισε, o δε Ατρόμητος πρέπει να κοιτάξει προς τα πίσω του, γιατί ποτέ δεν ξέρεις…

Αναπνευστήρας

Από την στιγμή που έγινε η αλλαγή φρουράς στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γρηγορίου αναζητεί ένα αποτέλεσμα που θα αλλάξει την ψυχολογία των παικτών του. Το βρήκε στη Μαγνησία απέναντι σε άμεσο αντίπαλο, oοποίος δεν έχει νίκη εδώ και 9 αγωνιστικές. Ο Βόλος έχει μπλέξει για τα καλά (εκκρεμεί κι η υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης Μπέου στον Τετέι επηρεάζοντας ενδεχομένως και το αποτέλεσμα με την Κηφισιά) με τους Ηπειρώτες να πετυχαίνουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα και να πονοκεφαλιάζουν αρκετές ομάδες. Ένα τρίποντο με μόχθο, αφού στην ανάπαυλα έχασαν τον αμυντικό πυλώνα τους (Εραμούσπε), στη μία ώρα παιχνιδιού έκαναν αλλαγή τερματοφύλακα (ο Σούλης έγινε ο «ήρωας» της τελευταίας στιγμής), ο Κόντε ήταν ακριβής και τελικά γίνεται αυτό που υποσχέθηκε ο Γρηγορίου: «μην μας ξεγράφετε» είχε πει προ εβδομάδας. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος τα playout θα προσφέρουν συγκινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα