SNK Heroines: Tag Team Frenzy (Switch) Review

“Φορητές” μονομαχίες με καλλίγραμμες και αιθέριες παρουσίες

Στο πρωτότυπο review μας για το SNK Heroines: Tag Team Frenzy στο PS4, το είχαμε βαθμολογήσει με 6.8 βγάζοντας την εξής ετυμηγορία:

“Καλό, χρυσό και άγιο το... οφθαλμόλουτρο, αλλά όπως είναι φυσικό δεν αρκεί για να βοηθήσει το SNK Heroines:

Tag Team Frenzy να διακριθεί σε μια αγορά που γίνεται όλο και περισσότερο πιο ανταγωνιστική. Όταν σε αυτή την αγορά λοιπόν υπάρχει ήδη ένα Tekken 7, ένα Killer Instinct, ένα Injustice 2 και ένα Street Fighter V: Arcade Edition χρειάζεσαι το κάτι παραπάνω και όχι το... κάτι λιγότερο. Η λογική του “less is more” στην οποία στηρίζεται το SNK Heroines: Tag Team Frenzy με τα απλουστευμένα controls και το άκρως προσβάσιμο gameplay δεν έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, οπότε θα λέγαμε ότι απευθύνεται μόνο στους αρχάριους παίκτες, άντε και στους φανατικούς των Fighting της SNK.” Διαβάστε το review της PS4 έκδοσης του SNK Heroines: Tag Team Frenzy.

H βιβλιοθήκη τίτλων του Nintendo Switch γίνεται όλο και πιο πλούσια σε όλα τα genres συμπεριλαμβανομένου και αυτού των Fighting. Όπως είχαμε αναφέρει και στο πρωτότυπο review μας η Nintendo έχει αναπτύξει πολύ θερμές σχέσεις με τη NIS America το τελευταίο διάστημα. Τα JRPG της εταιρείας σταδιακά σταματούν να κυκλοφορούν στο PS Vita, αλλά αντιθέτως κοσμούν με την παρουσία τους το Switch. Στα πλαίσια δε της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Nintendo και της NIS America, η physical έκδοση του SNK Heroines: Tag Team Frenzy διατίθεται αποκλειστικά στο Switch (μόνο η Collector's Edition διατίθεται στο PS4).

Εν αναμονή του Dragon Ball FighterZ, το SNK Heroines είναι το πρώτο σύγχρονο Fighting που καταφτάνει στο Switch, οπότε πάμε να δούμε αν αξίζει την προσοχή σας. Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να σημειώσουμε είναι ότι πρακτικά έχουμε να κάνουμε με ένα port από το PS4. Υπεύθυνη για την ανάπτυξη του port είναι η Abstraction Games και όχι η SNK. Τα πρώτα σύννεφα εμφανίζονται στον ορίζοντα και εν τέλει φέρνουν κατακλυσμό, καθώς η Abstraction Games γενικώς τα κάνει μούσκεμα.

Ας ξεκινήσουμε από το frame rate, το οποίο παρά τα πρόσφατα patches εξακολουθεί να παρουσιάζει πτώσεις κάτω από τα 60pfs ακόμη και στο docked mode. Στο handheld mode οι πτώσεις είναι πολύ πιο συχνές και ακόμη πιο αισθητές. Δοκιμάσαμε να εκτελέσουμε τα ίδια περίτεχνα 25+ combos που εκτελούσαμε στο PS4, αλλά δυστυχώς ήταν αδύνατο, αφού η απόκριση των controls στο Switch δεν είναι τόσο άμεση όσο είναι στην κονσόλα της Sony. Στο online περιβάλλον, τα πράγματα ήταν καλύτερα σε ότι αφορά την εύρεση αντιπάλου, αλλά πολύ χειρότερα σε ότι αφορά το lag. Χωρίς ίχνος υπερβολής δεν παίξαμε ούτε ένα ματς χωρίς lag. Ανάλογα προβλήματα είχαμε παρατηρήσει και στο PS4, αλλά όχι σε τέτοιο εκνευριστικό βαθμό.

Σε οπτικό επίπεδο είναι φανερό ότι έχει υπάρξει τεράστιο downgrade σε σύγκριση με την αντίστοιχη PS4 έκδοση. Οι φανταχτεροί χρωματισμοί στην κονσόλα της Sony, εδώ δίνουν την θέση τους σε “ξεπλυμμένα” χρώματα και θαμπά textures. To aliasing που παρατηρείται στα μοντέλα των ηρωίδων, αλλά και στο background βγάζει... μάτι, ιδίως όταν παίζετε στην οθόνη της τηλεόρασής σας. Το μόνο πλεονέκτημα που παρουσιάζει η έκδοση του Switch, πλην του portability είναι ότι προσφέρει local multiplayer 2-8 παικτών.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.

IGN GreeceΓια 6 μήνες μετά τη λήξη της συνδρομής Switch Online θα μένουν τα savesΣε περισσότερες κονσόλες μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια τους οι κάτοχοι SwitchΆνοιξε το Nintendo Switch Online

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα