Roland Garros: Εποποιία του τένις και επική νίκη Ναδάλ επί του Τζόκοβιτς στο «βασίλειό» του!

Περισσότερα σε λίγο…

«Ονειρεμένη» εκκίνηση ΝαδάλΟ Ναδάλ πανηγυρίζει πόντο του στην αρχή του αγώνα ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Ναδάλ έδειξε τα… δόντια του από πολύ νωρίς και «έσπασε» το σερβίς του Τζόκοβιτς με το καλησπέρα! Ο Ισπανός κατάφερε και «λύγισε» τον Σέρβο και προηγήθηκε 1-0 ύστερα από 10 λέπτα εκπληκτικών μονομαχιών! Ο Νόλε προσπάθησε να απαντήσει, αλλά στς δικές του ευκαιρίες με το σκορ 2-1 είδε τον αντίπαλό του να βγάζει σπουδαίες άμυνες!

Αυτό ήταν και το σημείο «κλειδί»

του πρώτου σετ, καθώς από εκεί και έπειτα ο «βασιλιάς» του Roland Garros έκανε ένα ακόμη μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ και πήρε προβάδισμα 1-0 σετ, «κλείνοντάς» το με 6-2 σε 52 λεπτά.

Δήλωσε… παρών ο Τζόκοβιτς

Στην εκκίνησή του δεύτερου σετ είχαμε παρόμοια εικόνα που δεν προμήνυε σε τίποτα τα όσα θα ακολουθούσαν! Ο Ναδάλ έκανε το 1-0 στο σερβίς του Τζόκοβιτς, ύστερα από νέο… μαραθώνιο γκέιμ 13 λεπτών! Μάλιστα κατάφερε να φτάσει στο 3-0, δείχνοντας ασταμάτητος!

Όμως ο Σέρβος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, αρχίζοντας την αντεπίθεσή του σε εκείνο το σημείο.

Έβγαλε αντίδραση ο Τζόκοβιτς ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σιγά-σιγά ανέβασε την απόδοσή του και μείωσε σε 3-2, παίρνοντας πίσω το ένα μπρέικ. Εν συνεχεία είχαμε το μεγάλυτερο γκέιμ σε διάρκεια μέχρι εκείνο το σημείο! Μια (σχεδόν) 20λεπτη μάχη, για το ποιος θα επιβληθεί του άλλου!

Ο Νόλε δεν άφηνε με τίποτα τον αντίπαλό του να «κλείσει» το γκέιμ, έχοντας τρίτη, τέταρτη και πέμπτη ευκαιρία για να το κάνει δικό του! Η τελευταία του ήταν και η… φαρμακερή, ισοφαρίζοντας μετά κόπων και βασάνων σε 3-3.

Ακολούθησε η ολική ανατροπή του Σέρβου, ο οποίος με το τέταρτό σερί του προηγήθηκε 4-3. Ο Ναδάλ είχε απάντηση και κράτησε το επόμενο, φέρνοντας τη μονομαχία εκ νέου στα ίσα!

Αλλά…

Το Νο.1 του κόσμου έκανε το 5-4 και μετά έφτασε σε σετ πόιντ στο σερβίς του αντιπάλου του. Ναι μεν χρειάστηκε και δεύτερη ευκαιρία, αλλά κατάφερε να το «σπάσει» ισοφαρίζοντας (με 6-4) σε 1-1, ύστερα από 88 λεπτά προσπάθειας!

Το ρολόι σε εκείνο το σημείο έδειχνε 2 ώρες και 20 λεπτά…

Ανάσα… δροσιάς για τους δύο μονομάχους ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ«Αντίδραση» Ναδάλ και νέο… προσπέρασμα!

Στο ερώτημα «τι είχες… Ράφα σε αυτό το ματς, τι είχα… πάντα», απάντησε ο Ναδάλ! Ο Ισπανός μπήκε με… φόρα (εκ νέου) στο τρίτο σετ για άλλο ένα μπρέικ στο πρώτο γκέιμ!

3/3 για το Νο.5 του κόσμου απέναντι στον Σέρβο, ο οποίος έδειξε ίδια εικόνα με το πρώτο σετ. Ή αν θέλετε ο «βασιλιάς» του Roland Garros επέστρεψε στα στάνταρ της εκκίνησης του αγώνα.

Όπως και να έχει ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 2-1 κρατώντας το σερβίς του, δίχως όμως να το καταφέρει και στο πέμπτο γκέιμ του σετ. Ο Ναδάλ μπόρεσε και πήρε προβάδισμα 4-1, εκμεταλλευόμενος το μομέντουμ που άρχισε να γέρνει υπέρ του.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο υπόλοιπο κομμάτι του σετ, στο οποίο ο Ισπανός είχε το πάνω χέρι και το «έκλεισε» με 6-2! Έτσι πήρε προβάδισμα 2-1 ύστερα από μόλις 41 λεπτά σε αυτό! Κάτι το… παράξενο βάσει του πως κυλούσε μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά απολύτως φυσιολογικό με την εικόνα που έβγαλαν οι δυο τους σε αυτό το σετ.

Κοντρά σε όλη την εικόνα του αγώνα, ο Τζόκοβιτς άρχισε για πρώτη φορά σετ κρατώντας το! Το Νο.1 του κόσμου είδε κατάφερε για πρώτη φορά απόψε να δει τον πίνακα του σκορ να γράφει 1-0! Και δεν σταμάτησε εκεί…

In the spotlight #RolandGarros pic.twitter.com/wBxsZxOFVc

Roland-Garros (@rolandgarros) May 31, 2022

Ο Σέρβος «λύγισε» τον Ναδάλ στο επόμενο γκέιμ και έκανε το 2-0, αν και για να συμβεί αυτό χρειάστηκε την απόφαση του διαιτητή για τον τελευταίο οριακό πόντο!

Από εκεί και έπειτα οι δυο τους κρατούσαν συνεχώς το σερβίς τους είτε εύκολα είτε δύσκολα, με τον μεν Ισπανό να προσπαθεί να πάρει πίσω το μπρέικ και τον δε αντίπαλό του να κάνει τα πάντα για να ισοφαρίσει σε 2-2 σετ.

Το Νο.1 του κόσμου είχε την ευκαιρία με το σκορ στο 5-3 να το «κλείσει» και να στείλει το ματς σε πέμπτο σετ, αλλά το ο 36χρονος «βασιλιάς» του Roland Garros δεν είχε πει την τελευταία του λέξη…

Παίζοντας εκπληκτικό τένις πήρε το μπρέικ πίσω και έμεινε «ζωντανός» στη διεκδίκηση του τέταρτου σετ, το οποίο εφόσον το κατακτούσε θα του έδινε και την πρόκριση στα ημιτελικά!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι δυο τους κράτησαν τα σερβίς τους και πήγαν στο τάι μπρέικ! Εκεί ο Ναδάλ άρχισε με μίνι μπρέικ, παίρνοντας προβάδισμα 3-0!

Ο Ισπανός έδειχνε ασταμάτητος ξανά και με δεύτερο μίνι μπρέικ προηγήθηκε 4-1. Ο Σέρβος έβγαλε αντίδραση και γλίτωσε τρία ματς πόιντ, μειώνοντας 6-4.

Αλλά ο Ράφα Ναδάλ δε γινόταν να το χάσει αυτό το ματς! Στον επόμενο πόντο «έκλεισε» το σετ και έφτασε σε μια απίθανη νίκη με 3-1 ύστερα από 4 ώρες απίστυευτης μάχης!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα