Reuters: Ρωσικά ελικόπτερα βομβαρδίζουν άρματα της Βάγκνερ έξω από τη Βορονέζ – “Παραμένει στο Κρεμλίνο ο Πούτιν” [βίντεο]

Εικόνες που δείχνουν μία φάλαγγα οχημάτων της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner να περνά από τη ρωσική πόλη Βορονέζ κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Τα τελευταία λεπτά όλο και περισσότερα βίντεο, η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναρτώνται στο Twitter και δείχνουν ένα από τα οχήματα της φάλαγγας να δέχεται επίθεση.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters, τα ρ​​ωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικής φάλαγγας

της Wagner στον αυτοκινητόδρομο M-4. O αυτοκινητόδρομος M-4 είναι αυτός που συνδέει την πρωτεύουσα Μόσχα με περιοχές της νότιας Ρωσίας οι οποίες γειτονεύουν με την Ουκρανία. Όπως φαίνεται και στα παρακάτω στιγμιότυπα, πρόκειται για ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια που μετέφερε άρμα μάχης.

Footage of Russian Air Force strike at a convoy of the Wagner PMC troops on the M-4 highway#Russia #Moscow #Wagner #Prigozhin #Voronezh pic.twitter.com/sT8MBzVOzq

Earth Updates (@a_newschannel) June 24, 2023

Wagner PMC tanks on the M-4 highway going through Lipetsk region, north of Voronezh, headed toward Moscow.#Russia #Prigozhin #WagnerGroup pic.twitter.com/KQaGIhZB7K

— Araf Bhuyan (@araf_bhuyan) June 24, 2023

Η αυθεντικότητα των βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί 100% και ίσως είναι fake news της ρωσικής προπαγάνδας.

Μαρτυρίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters αναφέρουν πως μάχες μαίνονται στους αυτοκινητόδρομους έξω από τη Βορονέζ, με τις δυνάμεις του ρωσικού στρατού να επιχειρούν να εμποδίσουν την προέλαση των δυνάμεων της Wagner προς τη Μόσχα – κυρίως με αεροπορικά μέσα.

Την ίδια ώρα, αντίστοιχες πληροφορίες για από αέρος επίθεση στην αυτοκινητοπομπή μεταδίδει και το δίκτυο Sky News. Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου ανέφερε πως είδε δύο ελικόπτερα να χτυπούν την φάλαγγα της Wagner, η οποία αποτελείτο από στρατιωτικά οχήματα και τουλάχιστον ένα τανκ. To Sky News μετέδωσε, επίσης, φωτογραφίες από έκρηξη εντός της πόλης της Βορονέζ.

Οι μισθοφόροι κατευθύνονται προς τη Μόσχα

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές που επικαλείται το BBC, άνδρες της ομάδας Βάγκνερ υποστηρίζουν ότι έχουν αναλάβει τον έλεγχο όλων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην πόλη Βορονέζ, στα μισά του δρόμου μεταξύ του Ροστόφ και της Μόσχας. Την ίδια πληροφορία μεταδίδει και το Reuters, που αρχικά, στα πρώτα τηλεγραφήματά του σημείωνε ότι δεν την είχε επαληθεύσει.

Οι τοπικές αρχές της Βορονέζ ανακοίνωσαν ότι διεξάγονται μάχες στο πλαίσιο του καθεστώτος αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που επιβλήθηκε. “Στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο έδαφος της περιφέρειας Βορονέζ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες επιχειρήσεων και μάχης”, διευκρίνισε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Αλεξάντερ Γκούσεφ.

Παραμένει στο Κρεμλίνο ο Πούτιν

“Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο”, διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ, διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος έφυγε από τη Μόσχα λόγω της ανταρσίας της Wagner, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Πούτιν σε διάγγελμά του νωρίτερα σήμερα τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα