Refuse to... win!

Οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης χρειάζονται συνήθως έντεκα τελικές προσπάθειες για να σκοράρουν. Στον αγώνα με την Ξάνθη οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη είχαν 17 τελικές προσπάθειες χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν απέναντι στην αμυντικογενή ομάδα του Ράσταβατς. Μετά από εννέα αγωνιστικές πρόκειται για την πιο "refuse to win" ομάδα της κούρσας! Οι λόγοι πολλοί.

Το φουριόζο ξεκίνημα των Αρκάδων προσέκρουσε στην καλή ημέρα των Καμαρά και Κοβάσεβιτς, στον παθιασμένο Λισγάρα και φυσικά στον ποιοτικό Ζίβκοβιτς. Μετά το
ημίωρο και χωρίς σκορ στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" η κόπωση επισκέφτηκε τους παίκτες του Παντελίδη και το μυαλό των κυριότερων γραναζιών της ομάδας άρχισε να θολώνει. Ο Φερνάντεθ παρέδωσε... σώμα και πνεύμα, έχοντας χάσει δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Πολλά τα λάθη από Τόνσο, Μουνάφο και άσχημα τα τελειώματα των φάσεων από Τσιλιανίδη και Μανιά.

Η ψυχολογική πίεση για τον Αστέρα των πέντε (!) βαθμών στο πρωτάθλημα είναι δεδομένη και οι λύσεις του Παντελίδη είναι συγκεκριμένες. Ο έμπειρος τεχνικός δεν μπορεί να δώσει ανάσες στους παίκτες που δεν "τραβάνε", μετά το πολύ δύσκολο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Εκ των έσω λοιπόν πρέπει ο Αστέρας να βρει γιατρειά για τις πληγές του και αυτή η σεζόν ίσως να αποδειχτεί ιδιαιτέρως διδακτική για όλους στην Τρίπολη. Οι παίκτες οι οποίοι θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας την αποστολή θα έχουν κερδίσει σημαντικά γαλόνια αυτοπεποίθησης, ενώ η διοίκηση του συλλόγου θα πρέπει μελλοντικά να προσφέρει περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές στο ρόστερ του εκάστοτε προπονητή. Η εξαιρετική περσινή σεζόν του Αστέρα του Παντελίδη πραγματοποιήθηκε με μια ή και δύο επιπλέον ουσιώδεις επιλογές σε κάθε γραμμή!

Για την ώρα το μοναδικό rotation που μπορεί να πραγματοποιήσει ο Παντελίδης με ουσία στην ομάδα του, είναι αυτό στη θέση του τερματοφύλακα, ψάχνοντας τα καλύτερα φεγγάρια Παπαδόπουλου και Αθανασιάδη, αλλά και στη θέση του κεντρικού αμυντικού με τον Βαλιέντε να αρπάζει την ευκαιρία, καθώς το συγκεκριμένο διάστημα πατάει καλύτερα από τον Πασαλίδη. Από εκεί και πέρα οι επιλογές που έχει ο Παντελίδη δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά, να αλλάξουν το κλίμα και την εικόνα της ομάδας.

O Χουάν Μουνάφο χθες έπιασε τον Δημήτρη Κουρμπέλη στην κορυφή των συμμετοχών με τον Αστέρα Τρίπολης με 103 στο ελληνικό πρωτάθλημα και κόντρα στη Λαμία θα τον ξεπεράσει, για να συνδεθεί για τα καλά με την ιστορία του συλλόγου. Ιδέα δεν είχε γι' όλα αυτά ο Μουνάφο μετά το ματς! Σκασμένος ήταν για την εικόνα του Αστέρα ο... Ελληνοαργεντινός, ο οποίος συμπληρώνει δέκα σεζόν αυταπάρνησης και επαγγελματισμού στη χώρα μας με Πανθρακικό, Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης. Ένας απ΄τους παίκτες που ποτέ δεν θα φορέσουν φανέλα "μεγάλου" και πάντα θα αναρωτιόμαστε "γιατί;", αλλά και ένας απ' τους λιγοστούς σύγχρονους και άλλο τόσο αναγκαίους τοπικούς ήρωες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα