Red Dragons! (video)

Η Λίβερπουλ έκανε πάρτι πρόκρισης στην Πορτογαλία και διέλυσε με 4-1 την Πόρτο στο "Ντραγκάο", "σφραγίζοντας" το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο και Φαν Ντάικ πέτυχαν τα γκολ της ομάδας του Κλοπ, ο Μιλιτάο σκόραρε το μοναδικό τέρμα των φιλότιμων γηπεδούχων. Η Μπαρτσελόνα είναι η επόμενη αντίπαλος της Λίβερπουλ στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μανε - κεν!

Το πλάνο της Πόρτο ήταν ξεκάθαρο από το πρώτο σφύριγμα του Μακέλι. Οι "Δράκοι" πίεσαν ψηλά τη Λίβερπουλ και προσπάθησαν
να φτάσουν γρήγορα σε ένα γκολ, προκειμένου να μπουν δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Κορόνα στο 35ο δευτερόλεπτο και τον Μαρεγκά στο 15ο λεπτό. Η Λίβερπουλ έκανε αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και είχε αρκετή νευρικότητα στο παιχνίδι της και η Πόρτο συνέχισε την πίεση, απειλώντας εκ νέου με τον Τέγιες στο 24ο λεπτό.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Reds πάτησαν την αντίπαλη περιοχή, ο Σαλάχ έβγαλε την πάσα για τον Μανέ και ο παίκτης της Λίβερπουλ με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του, ο διαιτητής αποδέχθηκε την απόφαση και ζήτησε τη βοήθεια του VAR. Μετά από εξέταση της φάσης, ο Μακέλι έδειξε σέντρα και η Λίβερπουλ με αυτό τον ...περιπετειώδη τρόπο προηγήθηκε 1-0 της Πόρτο, στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο παιχνίδι!

Οι "Δράκοι" προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν δύο καλές στιγμές με τον Μπραχίμι στο 29ο λεπτό και τον Κορόνα στο 39', ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους η Λίβερπουλ άγγιξε και δεύτερο γκολ σε πλασέ του Μίλνερ.

Ο Φιρμίνο έκανε τη διαφορά

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ ήταν πιο προσεκτική στο αμυντικό κομμάτι, η Πόρτο ρίσκαρε επιθετικά και έπαιξε το τελευταίο της χαρτί, αναζητώντας ουσιαστικά ένα ...θαύμα και είχε μια καλή στιγμή με τον Σοάρες στο 54'. Ο Σαλάχ απείλησε με κεφαλιά στο 57ο λεπτό, ο Ερέρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άλισον ένα λεπτό αργότερα και στη συνέχεια άρχισε το ... "κόκκινο πάρτι"!

Στο 65ο λεπτό ο Αλεξάντερ - Άρνολντ έβγαλε εξαιρετική πάσα για τον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος φορ της Λίβερπουλ πλάσαρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας, κάνοντας το 2-0.

Η Πόρτο μείωσε σε 2-1 στο 69ο λεπτό με κεφαλιά του Μιλιτάο, οι Reds έχασαν απίθανη ευκαιρία με τον Μανέ στο 72' και στο 77' ο Φιρμίνο με κεφαλιά έκανε το 3-1 για τους Άγγλους!

Οι "Δράκοι" απείλησαν με τον Σοάρες στο 82΄ και η Λίβερπουλ απάντησε με ...γκολ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φαν Ντάικ πήρε την κεφαλιά και στο 84ο λεπτό πέτυχε το τέταρτο τέρμα των Reds και ολοκλήρωσε τη θριαμβευτική νίκη της ομάδας του στην Πορτογαλία.

Πόρτο - Λίβερπουλ 1-4 (0-2 πρώτο παιχνίδι) - Προημιτελική φάση Τσάμπιονς Λιγκ
Σκόρερ: 69' Μιλιτάο - 26' Μανέ, 65' Σαλάχ, 77' Φιρμίνο, 84' Φαν Ντάικ
Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Πόρτο (4-3-3, Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μπραχίμι (81΄ Μπρούνο Κόστα), Μαρεγκά, Τέγιες, Ερέρα, Κορόνα (77' Φερνάντο), Ντανίλο, Οτάβιο (46' Σοάρες), Φελίπε, Πέπε

Λίβερπουλ (4-3-3, Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Μανέ, Σαλάχ, Ρόμπερτσον (71΄ Χέντερσον), Οριγκί (46' Φιρμίνο), Ματίπ, Αλεξάντερ - Άρνολντ (66' Γκόμεζ)
Keywords
Τυχαία Θέματα