RAD Preview

Radass!

Είναι η ιδέα μας ή τους τελευταίους μήνες βλέπουμε όλο και περισσότερα games να ασπάζονται μια retro-futuristic αισθητική βγαλμένη από τα '80s; Με βάση το lore του RAD, την δεκαετία του ΄80 έλαβε χώρα η πρώτη Αποκάλυψη και αργότερα ακολούθησε μια δεύτερη (seriously?). Εάν δεν το συνειδητοποιήσατε ήδη, εδώ έχουμε να κάνουμε με το πρώτο game που εκτυλίσσεται σε έναν.... post-post-apocalyptic κόσμο. H δική σας αποστολή είναι να εξερευνήσετε αυτό τον κόσμο, να ταξιδέψετε στην

wasteland του Fallow και να μεταλλαχτείτε!

Το RAD που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο αποτελεί τη νέα δημιουργία της Double Fine Productions, μιας εταιρείας που έχει χαρίσει δεκάδες αξιόλογα games τα τελευταία χρόνια. Σαφώς και υπήρξαν κάποιες άτυχες στιγμές, όπως το The Cave, ωστόσο το RAD δείχνει άκρως υποσχόμενο. Στην περίπτωση αυτή μάλιστα η εταιρεία δείχνει να βγαίνει από το... comfort zone της, δηλαδή τα Adventures, και να πειραματίζεται στο roguelike genre. Όλες οι θεμελιώδεις αρχές του genre δίνουν το παρόν στο εν λόγω Action-Adventure και κάθε run είναι διαφορετικό από το προηγούμενο.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του RAD είναι τα λεγόμενα mutations, τα οποία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα endo και τα exo. Τα endo mutations εφοδιάζουν τον νεαρό χαρακτήρα σας με διάφορα χρήσιμα passive abilities. Λόγου χάρη, κάποια αυξάνουν την αντοχή σας στην φωτιά, αλλά σας εφοδιάζουν με μια καρδιά που απορροφά τις όξινες επιθέσεις κ.ο.κ. Με τη σειρά τους τα exo mutations αλλάζουν την εξωτερική όψη του ήρωά σας, ενώ παράλληλα σας δίνουν πρόσβαση σε διάφορα active abilities. Σε ένα run πέσαμε πάνω σε ένα mutation που μετέτρεψε τον χαρακτήρα μας σε κένταυρο (!), ενώ σε ένα άλλο run μεταλλαχτήκαμε σε κόμπρα. Προφανώς σε κάθε run τα mutations είναι τελείως διαφορετικά, οπότε κανείς δεν σας εγγυάται ότι θα σας “κάτσει” αυτό που θέλετε. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερα mutations θα χρειαστεί να εξερευνήσετε τα randomly generated levels του παιχνιδιού και να σκοτώσετε όσο το δυνατόν περισσότερους εχθρούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα tutorials είναι εξαιρετικά φτωχά, οπότε θα χρειαστεί να αφιερώσετε αρκετές ώρες μέχρι να εξοικειωθείτε με τους μηχανισμούς και το σύστημα μάχης του RAD. Στα πρώτα μας runs για παράδειγμα, δεν γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε να εκτελέσουμε ground pounds ή overhead attacks, αλλά ούτε και ότι μπορούσαμε να συνδυάσουμε τα active abilities των mutations μας για να πραγματοποιήσουμε combos.

Το σύστημα μάχης εκ πρώτης όψεως φαντάζει απλοϊκό, αλλά στην πραγματικότητα έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος. Θα πρέπει να μάθετε πότε να κάνετε dodge και πως να εκμεταλλευτείτε τα invincibility frames του, πότε να επιτεθείτε με εναέριες κλωτσιές, πότε σας “παίρνει” να κάνετε charge τις επιθέσεις σας κ.ο.κ. Χωρίς αυτή την γνώση το πιθανότερο είναι ότι θα πεθάνετε πριν φτάσετε καν στο πρώτο boss fight.

Όπως προαναφέραμε, στο RAD υπάρχει permadeath, οπότε αν πεθάνετε θα χρειαστεί να ξεκινήσετε από το πρώτο level. To μόνο πράγμα που μεταφέρεται στα επόμενα runs σας είναι οι κασέτες (το in-game νόμισμα) που έχετε συλλέξει, αν και εφόσον έχετε προνοήσει να τις “καταθέσετε” στην τράπεζα που υπάρχει στο κεντρικό hub του παιχνιδιού. Να σημειωθεί εδώ όμως ότι αν μεταβείτε στο κεντρικό hub το run σας τερματίζεται. Θα ρισκάρετε λοιπόν να προχωρήσετε παρακάτω ή θα “επενδύσετε” έτσι ώστε να έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας στα επόμενα runs; Να προσθέσουμε ότι με τις κασέτες που έχετε συλλέξει μπορείτε να αγοράσετε διάφορα χρήσιμα αντικείμενα από τους vendors, όπως consumables που αναπληρώνουν τα hit points σας ή ακόμη και endo mutations.

Στο RAD συναντάμε επίσης και το Daily Challenge, το οποίο σας επιτρέπει να συγκρίνετε τις επιδόσεις σας με αυτές των υπολοίπων παικτών. Ο στόχος σας είναι να κάνετε το υψηλότερο σκορ, οπότε θα πρέπει να επιβιώσετε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπροσθέτως, σε κάθε level υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο 10 λεπτών για την ολοκλήρωσή του. Εάν το ολοκληρώσετε πριν περάσουν 10 λεπτά θα κερδίσετε επιπλέον πόντους. Για να διασφαλιστεί η... ισονομία, το layout κάθε level, οι εχθροί, τα bosses και τα mutations είναι ίδια ακριβώς για όλους τους παίκτες.

Συνοψίζοντας, το RAD δείχνει ως ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο project που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των roguelike δημιουργιών. Η ποικιλία στα mutations, o υψηλός βαθμός πρόκλησης, η υπέροχη '80s αισθητική και το εθιστικότατο Daily Challenge mode μας κάνουν να ανυπομονούμε μέχρι την κυκλοφορία της τελικής έκδοσής του.

To preview βασίστηκε στην closed beta έκδοση του παιχνιδιού για PC.

To RAD θα κυκλοφορήσει στις 20 Αυγούστου για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch.

IGN GreeceTo παιχνίδι Avengers της Square Enix θα είναι στην Ε3 2019Το Red Faction Evolution ίσως να βρίσκεται στην παραγωγή σύμφωνα με μία διαρροή από την NVIDIARAD - Daily Challenge Gameplay

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα