Qatargate: Στη φυλακή για έναν μήνα ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, προφυλακίστηκε και ο Παντσέρι – Με βραχιολάκι ο λομπίστας

Για έναν μήνα θα μείνει στη φυλακή ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, καθώς ο ανακριτής διέταξε την παράταση της κράτησής του, μετά την απολογία του για το σκάνδαλο Qatargate.

“Το προδικαστικό τμήμα μόλις επιβεβαίωσε την κράτηση του κ. Τζόρτζι για έναν μήνα”, διευκρίνισε ο συνήγορός του, Πιερ Μονβίλ, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή

Αντρέ Ριζόπουλος ανέφερε στο AFP ότι η λήψη απόφασης από το προδικαστικό συμβούλιο για το αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Όσον αφορά τους άλλους δύο συλληφθέντες (τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και τον λομπίστα), για τον έναν δόθηκε εντολή να παραταθεί επίσης για έναν μήνα η κράτησή του και για τον άλλο να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και βραχιολάκι.

Αποκαλύψεις από τον Τζόρτζι: “Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να τζιράρει το χρήμα”
Μονοπωλεί το ενδιαφέρον του ιταλικού τύπου το Qatargate, το σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου, με βασικούς κατηγορούμενος τον Ιταλό, πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, τον Ιταλό σύζυγο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι αλλά και την ίδια την Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

Τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για “ποταμό αποκαλύψεων” από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι κατά τη διάρκεια των πολύωρων ανακρίσεών του. Ο σύζυγος της Καϊλή υπήρξε επί σειρά ετών επιστημονικός συνεργάτης του Παντσέρι και είχε διευθυντική θέση στην ΜΚΟ “Fight Impunity” του Ιταλού ευρωβουλευτή.

“Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε γαι να τζιράρει το χρήμα, για να κινούνται τα χρήματα” φέρεται να είπε ο Τζόρτζι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ επικαλούμενος τον ιταλικό Τύπο.

Με φόντο τις τέσσερις σελίδες του κατηγορητηρίου, τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας αναφέρουν ότι η “ομάδα της διαφθοράς” ενεργούσε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021, με τις βασικές της επαφές να είναι με το Κατάρ. Κατά τις ίδιες πηγές, η ΜΚΟ του Παντσέρι είχε οργανώσει σειρά ταξιδίων στο Κατάρ τους τελευταίους μήνες και η κόρη του Ιταλού πολιτικού, η δικηγόρος Σύλβια Παντσέρι είχε βρεθεί στη χώρα του Κόλπου για ορισμένες ημέρες.

Στην Ιταλία μιλούν για τα “δώρα” που έκανε το Κατάρ στους συμμετέχοντες της αποστολής σε ένα από τα επίμαχα ταξίδια. Επρόκειτο για ρολόγια αλλά και για ένα σπίτι στο βουνό στην τοποθεσία Τσερβίνια της Ιταλίας.

Επαφές φέρεται να υπάρχουν και με το Μαρόκο και συγκεκριμένα με τον πρέσβη της χώρας στην Πολωνία, για τον οποίο η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι λειτουργούσαν ως “χρηματοκομιστές”.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα