Qatargate – Εύα Καϊλή: Eν αναμονή της απόφασης για την αποφυλάκισή της – “Η θέση της είναι στο σπίτι” η γραμμή του δικηγόρου της

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή, η οποία έχει προφυλακιστεί στα πλαίσια των ερευνών για το QatarGate, από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

Η Εύα Καϊλή εκπροσωπείται πλέον από το νέο της δικηγόρο, τον Σβεν Μαρί που αντικατέστησε τον Αντρέ Ριζόπουλο. Η ακρόαση ξεκίνησε περίπου στις 2.30 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε περίπου τρεις ώρες αργότερα.

Eν αναμονή της απόφασης στο τρίτο

αίτημα αποφυλάκισής της. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικηγόρων της όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η Εύα Καϊλή μίλησε στο τέλος και υποστήριξε πως όλη αυτή η διαδικασία της έχει κοστίσει επαγγελματικά και πολιτικά και πως όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που την έχει διαλύσει.

Η υπεράσπισή της επανέλαβε ότι η κατάσταση για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου είναι δύσκολη καθώς είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και δε μπορεί να παραμένει υπό κράτηση.

Σημειώνεται ότι εφόσον το αίτημα απορριφθεί, τότε θα μπορεί να εισαχθεί εκ νέου για συζήτηση σε δύο μήνες και όχι σε έναν.

Από ακροαματική διαδικασία πέρασαν επίσης ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Μάρκ Ταραμπέλα, καθώς και ο Αντόνιο Παντσέρι.

Νέα δημοσιεύματα ωστόσο υποστηρίζουν ότι η Εύα Καϊλή βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Το Politico φαίνεται πως έχει στα χέρια του έγγραφο που ρίχνει φως στον βαθμό με τον οποίο το διεφθαρμένο δίκτυο φέρεται να διείσδυσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο έγγραφο μάλιστα γίνεται αναφορά και στην εμπλοκή Καϊλή.

“Σε μια υποκλαπείσα συνομιλία, Παντσέρι και Τζόρτζι συζήτησαν για την προώθηση των μαροκινών συμφερόντων τοποθετώντας είτε τον Κοτσολίνο είτε την Καϊλή σε μια ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που διερευνά τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus για να χακάρει τα τηλέφωνα δημοσιογράφων, ακτιβιστών και πολιτικών. Το Μαρόκο, σύμφωνα με καταγγελίες σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ενδέχεται να χρησιμοποίησε το spyware για να χακάρει την ισπανική κυβέρνηση”, αναφέρεται στο έγγραφο.

Σβεν Μαρί: Είναι μητέρα

Ο νέος συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή Σβεν Μαρί που ανέλαβε πρόσφατα στη θέση του Αντρέ Ριζόπουλος νωρίτερα δήλωσε πως “είναι μητέρα ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι”. Ο ίδιος ανέφερε πως θα αιτηθεί από το προδικαστικό συμβούλιο αποφυλάκιση υπό όρους.

Ολόκληρη η δήλωσή του: “Θα ζητήσουμε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της”.

#Kaili should be at home w/ her kid says her Belgian new lawyer Sven Mary #qatargate pic.twitter.com/aY0YOhuk2F

— Eirini Zarkadoula (@ezarkadoula) February 16, 2023

Νέα ονόματα στους εμπλεκόμενους

Νέα ονόματα μπαίνουν στο κάδρο των εμπλεκόμενων για τις υποθέσεις διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταξύ αυτών άλλο ένα όνομα Ιταλίδας Ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με το Politico η Αλεσάντρα Μορέτι αλλά και η Μαρί Αρένα είναι τα δύο πρόσωπα που κινδυνεύουν με σύλληψη καθώς όπως αναφέρεται ανήκουν σε μια ομάδα τεσσάρων ατόμων μαζί με τον Cozzolino και τον Βέλγο ευρωβουλευτή Marc Tarabella.

Η Αλεσάντρα Μορέτι αρνείται την εμπλοκή της: “Δεν ακολούθησα ποτέ τις οδηγίες του κ. Panzeri στην πολιτική μου δραστηριότητα, δεν έχει συζητηθεί κανένα ψήφισμα τον Δεκέμβριο του 2021”.

Πρόκειται μάλιστα για μία από τους τους ευρωβουλευτές που υπέγραψαν την επιστολή για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή.Επίθεση Δημητρακόπουλου σε Παντσέρι

Αυτό που έχει πει ο Παντσέρι είναι πως έχει ακούσει ότι η κ. Καϊλή έχει πάρει χρήματα από το Κατάρ για την προεκλογική της εκστρατεία. Ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε σφοδρή επίθεση λέγοντας πως είναι αναξιόπιστος και δεν έχει καμία απόδειξη για αυτά που την κατηγορεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνεργασία του κ. Δημητρακόπουλου με τον κ. Ριζόπουλο δεν ήταν πολύ θετική καθώς η υπερασπιστική γραμμή που επέλεξαν ήταν εντελώς διαφορετική.

Ο ανακριτής Κλεζ πρόσθεσε επιπλέον, μια κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο συνήγορος του Ταραμπέλα ζήτησε αίτημα εξαίρεσης και για αυτό δεν ήταν εκεί ο κ. Κλεζ.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα