Pro League: Τα playoffs του πρωταθλήματος που μοιάζει με το ελληνικό!
H ελληνική Stoiximan Super League…επηρεάστηκε από την Pro League Βελγίου, όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, με την καθιέρωση τριών ξεχωριστών έξτρα πρωταθλημάτων για να καθοριστεί ο πρωταθλητής, οι ευρωπαϊκές θέσεις και ο υποβιβασμός.
Στην Ελλάδα, η κανονική περίοδος έχει τελειώσει, την Κυριακή όμως ολοκληρώθηκε και
Ας δούμε την εικόνα αναλυτικά, εν όψει των …ραντεβού με τα κανάλια Novasports για τους κυριότερους αγώνες:
Πλέι – οφ τίτλουΗ Γκενκ τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο με διαφορά εννέα πόντων από τη δεύτερη Κλαμπ Μπριζ, αλλά το πρωτάθλημα κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει, καθώς εδώ – σε αντίθεση με την Stoiximan Super League – οι βαθμοί της regular season διαιρούνται δια του δύο, για τις δέκα αγωνιστικές που απομένουν.
Έτσι, η νέα βαθμολογία έχει ως εξής:
Γκενκ – 34 βαθμοίΚλαμπ Μπριζ – 30 βαθμοί*Ουνιόν Σ.Ζ. – 28 βαθμοί*Άντερλεχτ – 26 βαθμοί*Αντβέρπ – 23 βαθμοίΓάνδη – 23 βαθμοί*Οι ομάδες με αστερίσκο, τελείωσαν την κανονική περίοδο με μονό αριθμό βαθμών, έτσι μετά τη διαίρεση, οι πόντοι τους στρογγυλοποιήθηκαν προς τα πάνω (π.χ., η Μπριζ που είχε 59 πόντους, ξεκινά τα πλέι – οφ με 30). Σε περίπτωση ισοβαθμίας, υπερτερούν οι ομάδες των οποίων οι πόντοι δεν στρογγυλοποιήθηκαν. Δεύτερο κριτήριο ισοβαθμίας, είναι η υψηλότερη θέση στην κανονική περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τις τρεις προηγούμενες σεζόν, η ομάδα που τερμάτισε στην 1η θέση την κανονική περίοδο, δεν πήρε και το πρωτάθλημα!
Οι πρώτες δύο μετά τα πλέι – οφ, θα παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ (η πρωταθλήτρια απ΄ευθείας στη League Phase), η τρίτη παίζει β’ προκριματικό Europa League και η τέταρτη, θα αγωνιστεί με τον νικητή των πλέι – οφ Ευρώπης, για εισιτήριο στον β’ προκριματικό του Conference League. Αν ο Κυπελλούχος (ο τελικός είναι Κλαμπ Μπριζ – Άντερλεχτ), τερματίσει στην πρώτη τετράδα, τότε με τον νικητή των πλέι – οφ Ευρώπης θα παίξει ο πέμπτος των πλέι – οφ τίτλου.
Πλέι – οφ ΕυρώπηςΟ νικητής, θα παίξει με τον τέταρτο ή τον πέμπτο των πλέι – οφ τίτλου, για μία θέση στο Conference League. Κι εδώ διαιρέθηκαν οι βαθμοί, αντίθετα με όσα συμβαίνουν στα ελληνικά ενδιάμεσα πλέι – οφ! Ισχύουν τα ίδια κριτήρια ισοβαθμίας με τα πλέι – οφ τίτλου.
Η βαθμολογία:
Σταντάρ Λιέγης – 20 βαθμοί*Μέχελεν – 19 βαθμοίΒέστερλο – 19 βαθμοί*Σαρλερουά – 19 βαθμοί*Λέουβεν – 19 βαθμοί*Ντέντερ – 16 βαθμοίΠλέι – οφ παραμονήςΕδώ, αντίθετα και πάλι με όσα ισχύουν στα ελληνικά playouts, οι βαθμοί δεν διαιρέθηκαν, εν όψει των έξι τελευταίων αγώνων!
Όποια από τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν, τερματίσει πρώτη, μένει στην κατηγορία. Ο δεύτερος, παίζει διπλά μπαράζ με τον νικητή των πλέι – οφ ανόδου της β’ κατηγορίας. Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται.
Η βαθμολογία:
Σερκλ Μπριζ – 32 πόντοιΣιντ Τρούιντεν – 31 βαθμοίΚορτράικ – 26 βαθμοίΜπίρσχοτ – 18 βαθμοίΤο πρόγραμμα των πλέι – οφ θα ανακοινωθεί αύριο Δευτέρα και οι αγώνες ξεκινούν 28 Μαρτίου. Τα πλέι – οφ υποβιβασμού ολοκληρώνονται 11/5 και τα υπόλοιπα 23/5.
Aξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι από τη σεζόν 2026-27, οι Βέλγοι μετά από χρόνια καταργούν τα πλέι – οφ, με την Pro League να αυξάνεται σε 18 ομάδες, που θα παίξουν τους «παραδοσιακούς» δύο γύρους!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Ο Σαντιό Μανέ και η 19χρονη σύζυγός του Αΐσα Τάμπα υποδέχτηκαν το πρώτο τους παιδί
- Ολυμπιακός –Παναθηναϊκός ξανά στον τελικό της Euroleague…
- ATP Rankings: Έμεινε στη 10αδα ο Τσιτσιπάς
- To VIDEO του Ολυμπιακού με τα παγκόσμια "χρόνια πολλά" από κορυφαίες ομάδες και προσωπικότητες
- Για το θαύμα θαυμάτων ο ΠΑΟΚ…
- Άρης – Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινοι» και οι αριθμοί
- Παναθηναϊκός: Ο Βιτόρια δεν τον ήθελε και τρελάθηκε
- «Βουτιά» για τη Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη - Παραμένει στο Top-10 ο Τσιτσιπάς
- Ο Ολυμπιακός δημοσίευσε ποιες ομάδες από όλο τον κόσμο ευχήθηκαν για τα 100 του χρόνια (vid)
- Κωνσταντοπούλου: Έχω μεγάλη επιφύλαξη αν η ΝΔ είναι όντως πρώτη στις δημοσκοπήσεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Novasports
- Κωνσταντοπούλου: Έχω μεγάλη επιφύλαξη αν η ΝΔ είναι όντως πρώτη στις δημοσκοπήσεις
- Λίβερπουλ: Έχασε τρεις στόχους σε 35 μέρες!
- Pro League: Τα playoffs του πρωταθλήματος που μοιάζει με το ελληνικό!
- Παναθηναϊκός: Σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της νέας σεζόν θα έχει ο Φύσσας
- Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ευχήθηκε στον Ολυμπιακό για τα 100 χρόνια (video)
- ΠΑΟΚ: Τελευταίες «ανάσες» για τους παίκτες του Λουτσέσκου
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πτώση της θερμοκρασίας έως 15 βαθμούς, ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις
- Το επιθετικό πνεύμα ως ασφαλέστερη προοπτική!

- Τελευταία Νέα Novasports
- Pro League: Τα playoffs του πρωταθλήματος που μοιάζει με το ελληνικό!
- Παναθηναϊκός: Σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της νέας σεζόν θα έχει ο Φύσσας
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πτώση της θερμοκρασίας έως 15 βαθμούς, ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις
- Το επιθετικό πνεύμα ως ασφαλέστερη προοπτική!
- Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ευχήθηκε στον Ολυμπιακό για τα 100 χρόνια (video)
- ΠΑΟΚ: Τελευταίες «ανάσες» για τους παίκτες του Λουτσέσκου
- Λίβερπουλ: Έχασε τρεις στόχους σε 35 μέρες!
- Κωνσταντοπούλου: Έχω μεγάλη επιφύλαξη αν η ΝΔ είναι όντως πρώτη στις δημοσκοπήσεις
- Ο Ντρέιπερ κράτησε τον Τσιτσιπά στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: “Έκλεισε” ταλέντο από την Αργεντινή
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Το ματς που ονειρεύεται όλη η Ευρώπη: Πιο πιθανός από ποτέ ο τελικός «αιωνίων» στη Euroleague!
- Στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς – Εκτός 50αδας μετά από έξι χρόνια η Σάκκαρη!
- Άρχισε η δίκη του Λουκάς Πακετά για τις κατηγορίες σχετικά με παράνομο στοιχηματισμό
- Έφη Τσιχλάκη: Αρχίζει από την αρχή η δίκη για την δολοφονία της
- Τι IQ έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
- Στην καλύτερη πεντάδα της περιφέρειας του Ατλαντικού ο Αντρέι Στογιάκοβιτς
- Τρελάθηκε ο καιρός: Σε «θερμικό σοκ» η χώρα, πέφτει έως και 25 βαθμούς η θερμοκρασία
- Αϊτόρ: Ξαναβρήκε τον εαυτό του στην Κύπρο και κάνει... παπάδες (vids)
- Τα "φαντάσματα" της στρατηγικής της Ferrari επέστρεψαν -Βασέρ: "Κάναμε λάθος επιλογή"