Premier League: Συνεπής η Σίτι επέστρεψε στην κορυφή, “σεισμός” στο Λονδίνο! (hls)

Σχεδόν ….. τρεις ώρες απουσίασε η Μάντσεστερ Σίτι από την κορυφή της βαθμολογίας στην Premier League, καθώς είχε προηγηθεί η νίκη της Λίβερπουλ επί της Γουότφορντ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πέρασε εύκολα από την Μπέρνλεϊ κι ανέκτησε τη – βραχεία – κεφαλή στην υπόθεση “πρωτάθλημα”. Ογδόντα τρία χρόνια μετά η Μπρέντφορντ δεν πήρε απλά “διπλό” αλλά ταπείνωσε την Τσέλσι μέσα στο ίδιο της το “σπίτι”!

Τσέλσι-Μπρέντφορντ

1-4

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Έρικσεν η Μπρέντφορντ γκρέμισε μια και καλή τις όποιες ελπίδες μπορεί να είχε η Τσέλσι για να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου καθώς για πρώτη φορά μετά το 1939 η ομάδα του Τόμας Φρανκ νίκησε τους Λονδρέζους με το εντυπωσιακό 4-1 κάνοντας τους φίλους των “Μπλε” να φύγουν από το γήπεδο πριν καν τελειώσει η αναμέτρηση!

Λίγες ημέρες – λοιπόν – πριν από την προημιτελική φάση του Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα του Τόμας Τούχελ παρουσίασε ένα απογοητευτικό αγωνιστικό πρόσωπο με μοιραία συνέπεια την ταπεινωτική ήττα. Η … κακή μέρα φάνηκε από το “πρωί” καθώς οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε ανούσια κατοχή κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο 0-0. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ήταν ο Ρούντιγκερ αυτός που με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ, κάτι που αποδείχθηκε … “λάθος”.

Η Μπρέντφορντ απάντησε άμεσα κι εντυπωσιακά αφού πριν καλά- καλά παρέλθει ένα λεπτό ο Γιανέλτ νίκησε τον Μεντί για το 1-1 και τρία λεπτά μετά, σε ταχύτατη αντεπίθεση, τον μιμήθηκε ο Έρικσεν με πλασέ πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ στ’ αγγλικά γήπεδα! Το … κακό έγινε χειρότερο για την Τσέλσι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα – και πάλι – με τον Γιανέλτ, ενώ ο Βίσα με δυνατό διαγώνιο σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 1-4 που έφερε τους φιλοξενούμενους έντεκα βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Μπέρνλεϊ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ένα ημίχρονο αποδείχτηκε αρκετό για τη Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου να πάρει τους τρεις βαθμούς στην έδρα της Μπέρνλεϊ, να επανέλθει στην κορυφή της βαθμολογίας, απ’ όπου προσωρινά – όπως αποδείχτηκε – την είχε εκθρονίσει η Λίβερπουλ τρεις ώρες πριν και να μεταφέρει το ενδιαφέρον για την υπόθεση “τίτλος” για την άλλη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου, όταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα υποδεχθεί στο Μάντσεστερ την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Μόλις στο 5′ ο Κέβιν Ντε Μπρόινε φρόντισε να διώξει το άγχος και την πίεση από τα πόδια των συμπαικτών του δίνοντας από πολύ νωρίς το προβάδισμα στους “Πολίτες”, ενώ το εδραίωσε ο Γκουντογκάν είκοσι λεπτά μετά, με κοινό παρονομαστή τον Στέρλινγκ που ετοίμασε και μοίρασε αντίστοιχες ασίστ.

Μπράιτον-Νόργουιτς 0-0

Brightonfc.co.uk/twitter

Για την Μπράιτον ενδεχόμενη νίκη θα σήμαινε και οριστικό “διαζύγιο” με το όποιο άγχος για την παραμονή. Για τη Νόργουιτς αντίστοιχο ενδεχόμενο θ’ αναπτέρωνε τις εναπομείνασες ελπίδες της για τη διεκδίκηση της παραμονής της στην κατηγορία. Ωστόσο, τίποτα από τα δύο δε συνέβη σε μια αναμέτρηση με δυναμισμό, φάσεις αλλά όχι γκολ. Ήταν το πρώτο ματς μέσα στο 2022 που ο Δημήτρης Γιαννούλης πήρε φανέλα βασικού, ενώ επίσης μετά από καιρό ο Χρήστος Τζόλης πήρε χρόνο συμμετοχής περνώντας στον αγώνα στο 80′ ως αλλαγή.

Λίιντς-Σάουθαμπτον 1-1

LeedsUnitedfc.co.uk/twitter

Ακόμη μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που πλαισιώνουν θέσεις από τα μισά της βαθμολογίας και χαμηλότερα. Η Λιντς ήθελε όσο τίποτα άλλο τη νίκη για ν’ αρχίσει ν’ “αναπνέει” πιο άνετα. Μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, προσπάθησε να “κλείσει” τους “Άγιους” στην περιοχή τους και στο 29′ ο Χάρισον αξιοποίησε το λάθος του 34χρονου πανύψηλου πορτιέρε, Φρέιζερ Φόρστερ για το 1-0. Η Σάουθαμπτον έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος, αρχικά κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο και νωρίς έφερε το ματς στα ίσα. Συγκεκριμένα στο 49′ με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του συνήθη υπόπτου Γουόρντ-Πράουζ έκανε το 1-1. Ο 27χρονος Βρετανός μέσος πανηγύρισε το δέκατο τρίτο του γκολ από στατική φάση και πλέον βρίσκεται στο κατόπι του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Γουλφς-Άστον Βίλα 2-1

twitter.com/Wolves

Σ’ ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από την ένταση και τα εκατέρωθεν πολλά νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, η Γουλφς επικράτησε πιο εύκολα της Άστον Βίλα από ότι μαρτυρά το τελικό 2-1, μ’ αυτήν να είναι κι η τρίτη διαδοχική ήττα για την ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ. Το δρόμο προς την τελική επικράτηση “άνοιξε” ο Όττο στο 7′ με το δείκτη του σκορ ν’ ανεβαίνει στο 2-0 στο 36′ από απίθανο αυτογκόλ του Γιανγκ με κεφαλιά σε προσπάθεια να διώξει σε κόρνερ. Το τελικό 2-1 έκανε ο Γουότκινς με πέναλτι στο 86′, το οποίο κέρδισε κι εκτέλεσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα