Premier League: Κοντά στην κατάρριψη ενός σπουδαίου ρεκόρ! (pics)

Είναι μία πολύ παραγωγική χρονιά αυτή που διανύουμε στην Premier League και προχωράμε στην τελευταία αγωνιστική των αγώνων που μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ επίτευξης τερμάτων σε μία σεζόν. Χρειάζονται 40 γκολ για να ισοφαριστεί το ρεκόρ της επίτευξης των περισσότερων τερμάτων σε μία σεζόν. Το απόλυτο ρεκόρ είναι τα 1.072 γκολ, που σημειώθηκαν το 2018/19,

όταν συμπτωματικά, η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ διεκδικούσαν τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική!

ΣΕΖΟΝ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ

Το σύνολο αυτής της σεζόν είναι 1.032 γκολ, με ρυθμό 2,79 τερμάτων ανά αγώνα, το έκτο υψηλότερο σε 30 περιόδους της Premier League. Συνολικά το να επιτευχθούν 41 γκολ σε μία αγωνιστική, είναι σίγουρα κάτι εφικτό. Σε οκτώ περιπτώσεις από τότε που η διοργάνωση περιλαμβάνει 20 συλλόγους, έχουν σημειωθεί 40 ή περισσότερα γκολ σε μία αγωνιστική. Ο υψηλότερος απολογισμός είναι 44, που καταγράφηκε στη 2η αγωνιστική, τον Σεπτέμβριο του 2020. Όμως, κανένα από αυτά τα 40+ συνολικά δεν ήρθε στην τελευταία αγωνιστική ημέρα.

##Με 20 ομάδες

Το συνολικό υψηλότερο σύνολο τερμάτων σε μία μόνο αγωνιστική, σημειώθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο της εναρκτήριας σεζόν, όταν οι 22 σύλλογοι, πέτυχαν 53 τέρματα το 1992/93. Ίσως με τόσα πολλά που διακυβεύονται την Κυριακή – 8 αγώνες από τους 10 έχουν «μάχη είτε για τίτλο, είτε για έξοδο στην Ευρώπη, είτε για αποφυγή του υποβιβασμού – η επιθυμία να σημειωθούν γκολ για νίκη και προσωπική δόξα, μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη ενός νέου ρεκόρ στην Premier League.

Keywords
Τυχαία Θέματα