Oι survivors του Décima

1453 χιλιόμετρα. Είναι η απόσταση της Λισσαβώνας από το Παρίσι. Για την Ρεάλ Μαδρίτης η χρονική απόσταση είναι 8 χρόνια και 4 ημέρες. Από τον τελικό του Champions League κόντρα στη συμπολίτισσα Ατλέτικο (πρώτος τελικός μεταξύ δύο ομάδων από την ίδια πόλη) στις 24 Μαΐου 2014 έως τον αποψινό στο Παρίσι με αντίπαλο τη Λίβερπουλ. Σε αυτή τη διαδρομή οι «μπλάνκος» έχουν διευρύνει την τροπαιοθήκη τους κατά 4 Κύπελλα Πρωταθλητριών.

Αλλά το Décima, δηλαδή το 10ο, ήταν ξεχωριστό.

Και τότε στον πάγκο ο Κάρλο Αντσελότι, έχοντας υπογράψει το καλοκαίρι του 2013 τριετές συμβόλαιο ως διάδοχος του Ζοζέ Μουρίνιο. Από τους υπάρχοντες στο νυν δυναμικό των Μαδριλένων με φανέλα βασικού ήταν ο Ντάνι Καρβαχάλ στο δεξί άκρο της άμυνας, κάτι που θα συμβεί κι απόψε. Στο κέντρο ο Λούκα Μόντριτς, με Σάμι Κεντίρα και Άνχελ Ντι Μαρία να συμπληρώνουν την τριάδα του Ιταλού προπονητή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Βασικοί επίσης στην επιθετική τριπλέτα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, οι Καρίμ Μπενζεμά, Γκάρεθ Μπέιλ. Προφανώς ο Ουαλός δεν θα έχει την επίδραση που είχε 8 χρόνια πριν. Με δικό του γκολ οι Ισπανοί είχαν πάρει προβάδισμα στο 110’ της παράτασης, αφού στις καθυστερήσεις η περίφημη κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος από κόρνερ του Μόντριτς είχε στερήσει από τους «ροχιμπλάνκος» το πρώτο Champions League στην ιστορία τους, γνωρίζοντας τελικώς την ήττα με 4-1.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στον πάγκο της Ρεάλ εκείνη τη βραδιά οι Μαρσέλο, Ίσκο που είχαν πάρει τη θέση των Φάμπιο Κοεντράο και Κεντίρα αντίστοιχα στο 59’. Εντός αποστολής απόψε, έτοιμοι να αποχαιρετήσουν τον σύλλογο, καθώς δεν υπολογίζονται από τον Αντσελότι. Σε περίπτωση κατάκτησης, ο Βραζιλιάνος με 24 τρόπαια στη συλλογή του ως παίκτης των Μαδριλένων, θα σηκώσει μία ακόμη κούπα.

Απών από τον τελικό ο Καζεμίρο (είχε μείνει εκτός 18αδας) που είχε εγγράψει 6 συμμετοχές σε εκείνο το Champions League. Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στην Πόρτο για να επιστρέψει και να γίνει το σημείο αναφοράς στο ισπανικό κέντρο, στο παρεάκι με Μόντριτς και Κρόος. Παρών στην αποστολή απόψε ο one club man, Νάτσο, εκτός 18αδας τότε στην Πορτογαλία.

«Πολλοί από τους παίκτες μου θα συμμετάσχουν στον πέμπτο τελικό τους σε 8 χρόνια. Για εμένα θα είναι μόνο ο δεύτερος. Επομένως εγώ θα είμαι αυτός που θα μπει στα αποδυτήρια και θα τους ζητήσει συμβουλή για το πώς πρέπει να προετοιμάσουμε τον τελικό» είπε χαμογελαστός ο «Καρλέτο». Άδικο έχει;

Keywords
Τυχαία Θέματα