Oι αριθμοί και τα ρεκόρ της 13ης αγωνιστικής

Η ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής δημιούργησε νέους αριθμούς σε πρόσωπα και νέα στατιστικά δεδομένα στις ιστορίες των αναμετήσεων. Δείτε στο Novasports.gr τι αξιοσημείωτο συνέβη την 13η αγωνιστική και ποιοι έγραψαν... ιστορία.

- Ο Απόλλων είναι η ομάδα που έχει δεχτεί τα περισσότερα στο τελευταίο 15λεπτο (75-90), τα 5 μάλιστα από τα 7 μετά το 85'. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει απολέσει 7 βαθμούς μετά το 75ο λεπτό. Επίσης ο Απόλλων
έχει ως το 30' την καλύτερη άμυνα (μαζί με τον Λεβαδειακό) με ένα γκολ!
- Οι έξι βαθμοί του Πλατανιά σε 13 αγωνιστικές είναι η χειρότερη συγκομιδή ομάδας από το 2009-10, όταν ο Πανθρακικός είχε μόλις δύο.
- Για πρώτη φορά στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία ο Ατρόμητος φτάνει τις τέσσερις νίκες εκτός έδρας από τον πρώτο γύρο! Έχει τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.
- Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Θόδωρος Βασιλακάκης πετυχαίνει δύο γκολ σε ένα παιχνίδι. Τα προηγούμενα 17 που είχε πετύχει ήταν όλα μονά.
- Σε 13 παιχνίδια ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Ατρόμητο, η ομάδα της Κρήτης κέρδισε πρώτη φορά πέναλτι, αλλά το έχασε ο Μπούτνικ. Ένα έχει κερδίσει και ο Ατρόμητος, το 2014 στο Περιστέρι, αλλά επίσης το έχασε ο Τάτος.
- Ο Πανιώνιος έγινε η πρώτη ομάδα από καταβολής Α' Εθνικής (1959), που νικά για το πρωτάθλημα, μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος, εκτός έδρας Ολυμπιακό (26 Φεβρουαρίου), ΑΕΚ (17 Μαϊου, πλέι οφ) και Παναθηναϊκό (3 Δεκεμβρίου)!
- Πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος φέτος η ΑΕΚ βάζει δύο γκολ εκτός έδρας. Σε έξι παιχνίδια ως τώρα είχε τέσσερις φορές από ένα γκολ και δύο φορές δεν σκόραρε.
- Ο Μάκης Χάβος συμπλήρωσε 200 αγώνες πρωταθλήματος στην προπονητική του καριέρα (133 Σούπερ Λιγκ, 53 Β' Εθνική και 14 στην Κύπρο)
- Μετά από 13 παιχνίδια ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Πανιώνιο, νίκησε ο φιλοξενούμενος. Για 10 παιχνίδι στη σειρά, και οι δύο ομάδες δεν μπορούν να πετύχουν περισσότερα από ένα γκολ!
- Οκτώ αγώνες αήττητος ήταν στην έδρα του ο Παναθηναϊκός, μέχρι να χάσει από τον Πανιώνιο. Ο Πανιώνιος νίκησε τον Παναθηναϊκό εκτός για πρώτη φορά από το 2001, από τότε δεν είχε νίκη σε 19 επισκέψεις.
- Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής που παίζει στο φετινό πρωτάθλημα, σε ηλικία 17 ετών, ενός μήνα και 8 ημερών. Και μόλις ο δεύτερος γεννημένος μετά το 2000, μετά τον Μελιόπουλο.
- Το γκολ του Νίκου Καλτσά στο παιχνίδι Αστέρα Τρίπολης - Κέρκυρας, ήταν το 200ο στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
- Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2015 είχε να δεχτεί η Ξάνθη τρία γκολ στην έδρα της (1-3 με Ολυμπιακό τότε), και από τις 5 Φεβρουαρίου 2014 να χάσει με τρία γκολ διαφορά (0-3 από τον ΠΑΣ Γιάννινα τότε)
- Το αυτογκόλ του Πάμπλο ντε Λούκας είναι το πρώτο αυτογκόλ στην ιστορία των αγώνων της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ.
- Ο Μιχάλης Μανιάς είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα Τρίπολης μεταξύ Ελλήνων, με 14 γκολ. Ξεπέρασε τον Απόστολο Γιάννου, που είχε 13.
- Από τις 22 Φεβρουαρίου 2015 είχε να βάλει τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο στην έδρα του ο Αστέρας Τρίπολης. Όταν είχε νικήσει 6-1 (3-0 ημίχρονο) τον ΟΦΗ.

Πηγή: www.soccerbase.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα