Oh captain, my captain!

Με το 20ο και πιο όμορφο γκολ του στη σταδιοδρομία του στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Βενσόν Κομπανί έδωσε την πολύτιμη νίκη στη Μάντσεστερ Σίτι επί της Λέστερ, με αποτέλεσμα το σύνολο του Γουαρδιόλα να πηγαίνει στους 95 βαθμούς, αφήνοντας στους 94 και στη δεύτερη θέση τη Λίβερπουλ, μία αγωνιστική πριν από το τέλος!

Vincent Kompany's game by numbers vs. Leicester:

1 block
1 clean sheet
1

shot
1 goal

Three massive points. pic.twitter.com/oyGqNHMgNq

— Squawka Football (@Squawka) May 6, 2019
Από την αρχή οι «Πολίτες» πίεσαν, έχοντας την κατοχή της μπάλας, με τη Λέστερ να μείνει αρκετά πίσω και να περιμένει την ομάδα του Γουαρδιόλα. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε για τους φιλοξενούμενος στο 8’, όταν ο Περέιρα με περίφημη ενέργεια πάτησε περιοχή, απείλησε με πλασέ, με φοβερό τρόπο ο Κομπανί έβαλε την πλάτη του και αρνήθηκε το γκολ στις «Αλεπούδες».

Από εκεί και πέρα οι πρωταθλητές Αγγλίας επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους έχοντας αρκετές ευκαιρίες. Στο 31’ από κόρνερ του Γκιουντογκάν και κεφαλιά του Αγουέρο, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι με τον Σμάιχελ να την απομακρύνει πάνω στη γραμμή, ενώ στο 34’ ο Νταβίντ Σίλβα απείλησε με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, δίχως να βρίσκει εστία.

Η εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τις ομάδες να υπηρετούν το ίδιο στυλ ποδοσφαίρου, με τη Σίτι να έχει ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο από το 50’ έως το 60’ με διαδοχικές ευκαιρίες, δίχως όμως να μπορεί να νικήσει τον Σμάιχελ.

Most points won in a single Premier League season:

Keywords
Τυχαία Θέματα