O Ζελένσκι ζητά από τις Βρυξέλλες άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ μέσα από έκτακτες διαδικασίες απηύθυνε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενταχθεί άμεσα η Ουκρανία με νέα ειδική διαδικασία. Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας που είναι μαζί μας. Στόχος μας όμως είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και, το πιο σημαντικό, να είμαστε ίσοι”.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν με νέο βιντεοσκοπημένο

μήνυμα του Ουκρανού προέδρου που αναρτήθηκε στους λογιαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα λίγο πριν την έναρξη των κρίσιμων συνομιλιών των αντιπροσωπειών Κιέβου και Μόσχας στη Λευκορωσία.

Εκτός αυτών είπε: “Όταν έβαζα υποψηφιότητα για Πρόεδρος, έλεγα ότι ο καθένας μας είναι Πρόεδρος. Γιατί όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την χώρα μας. Για την όμορφη Ουκρανία μας. Και τώρα συνέβη ο καθένας μας να είναι πολεμιστής. Ένας πολεμιστής από τη θέση του. Και είμαι σίγουρος ότι ο καθένας μας θα κερδίσει. Δόξα στην Ουκρανία!”

Η Ουκρανία ανήκει ανάμεσά μας έχει δηλώσει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Πράγματι εν καιρώ [θα] ανήκει σε εμάς. Είναι χώρα που ανήκει ανάμεσά μας και θέλουμε να ενταχθεί”, είπε η κυρία φον ντερ Λάιεν σε ρεπόρτερ του Euronews ερωτηθείσα σχετικά με την εισδοχή του Κιέβου στην ΕΕ. Επεσήμανε ότι υπάρχουν ήδη πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Κίεβο.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα