O Σάλα δεν ήθελε Κάρντιφ!

Μερικούς μήνες μετά τον τραγικό χαμό του Εμιλιάνο Σάλα, ηχητικό απόσπασμα που δημοσίευσε η «L' Equipe» αποκαλύπτει ότι ο Αργεντινός στράικερ δεν ήθελε να πάρει μεταγραφή στην Κάρντιφ!

Ο Σάλα, έχασε την ζωή του τον περασμένο Ιανουάριο, όταν το αεροσκάφος που τον μετέφερε από την Ναντ στο Κάρντιφ για να ενσωματωθεί στην αγγλική ομάδα συνετρίβη στο κανάλι της Μάγχης.

Η γαλλική εφημερίδα, έδωσε στην δημοσιότητα μήνυμα του παίκτη σε συγγενικό του πρόσωπο μέσω WhatsApp λίγο πριν από τη μοιραία πτήση, όπου
ο άτυχος ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει ότι αναγκαστικά μετακομίζει στην Κάρντιφ, καθώς ο ιδιοκτήτης της Ναντ Βάλντεμαρ Κίτα ήθελε οπωσδήποτε να τον πουλήσει:

«Χθες έστειλα ένα μήνυμα στον Μεϊσά (σ.σ.: Μεϊσά Εντιάι, εκπρόσωπο του παίκτη) και με πήρε τηλέφωνο λίγο αργότερα. Μιλήσαμε και μου είπε ότι ο Φρανκ Κίτα (σ.σ.: γιος του Βάλντεμαρ) μίλησε μαζί του και του είπε ότι θέλουν να με πουλήσουν. Υπάρχει προσφορά από την Κάρντιφ. Η Ναντ έχει διαπραγματευτεί για να πάρει πολλά χρήματα και θέλουν οπωσδήποτε να πάω εκεί. Είναι όντως ένα καλό συμβόλαιο, αλλά από ποδοσφαιρικής πλευράς δεν είναι ενδιαφέρον για μένα. Προσπαθούν όμως με κάθε τρόπο να με κάνουν να πάω εκεί. Δεν φοβάμαι να πάω γιατί έχω παλέψει σε όλη την καριέρα μου, δεν με φοβίζει αυτό, αντίθετα. Όμως νομίζω ότι ο Μεϊσά πρέπει να μου βρει κάτι καλύτερο μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Είπε ''όχι'' στην Κάρντιφ γιατί δεν θέλει να πάω εκεί, θεωρεί ότι είμαστε σε δυνατό σημείο από πλευράς αγωνιστικής κατάστασης και συμβολαίου. Εμένα δεν με νοιάζει αυτό, δεν δίνω δεκάρα. Είναι αλήθεια ότι θέλεις κάτι ενδιαφέρον από οικονομικής αλλά και ποδοσφαιρικής πλευράς, όμως μερικές φορές δεν μπορείς να τα έχεις και τα δύο. Όμως δεν θέλω να μιλήσω με τον Βάλντεμαρ, δεν θέλω να νευριάσω. Με αηδιάζει όταν είμαι πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του. Θέλει να με πουλήσει γιατί πήρε καλή τιμή. Δεν με έχει καν ρωτήσει τι θέλω εγώ, το μόνο που τον νοιάζει είναι τα λεφτά. Έτσι έχουν τα πράγματα, είναι χάος. Δεν ξέρω τι να κάνω, κανένας δεν νοιάζεται για μένα, εσωτερικά, τι περνάω. Είναι δύσκολο γιατί λίγοι φαίνεται ότι θέλουν να έρθουν στη θέση μου», αναφέρει ο παίκτης.

Η «L' Equipe» απευθύνθηκε για σχόλιο στον ιδιοκτήτη της Ναντ, ο οποίος τόνισε:

«Είμαι έκπληκτος και απογοητευμένος. Προσπαθώ να συμπεριφερθώ σωστά σε όλους, αλλά δέχομαι ότι μερικές φορές οι άλλοι μπορεί να νιώθουν διαφορετικά. Δυστυχώς έγινε αυτό το ηλίθιο δυστύχημα. Ήταν ένα καλό παιδί, με παιδεία. Αν δεν είχε σκοτωθεί νομίζω ότι θα ήταν πολύ ευτυχισμένος σήμερα. Έχω την αίσθηση ότι δεν είναι δικά του λόγια. Αν ήθελα να βγάλω λεφτά δεν θα το έκανα έτσι. Με τις προμήθειες στους ατζέντηδες δεν θα έμεναν και πολλά χρήματα. Δεν με νοιάζουν σήμερα τα λεφτά από τη μεταγραφή του, ούτε θα αγγίξω τα χρήματα από κάποιον που πέθανε με τραγικό τρόπο. Από την στιγμή που υπόγραψε στην Κάρντιφ αυτή είναι υπεύθυνη για τον παίκτη. Όταν ήρθε να μας αποχαιρετήσει ήταν πολύ χαρούμενος. Του έδινα 30.000 ευρώ περισσότερα κάθε μήνα και δεν πήρα ούτε ένα ευχαριστώ ως ανταπόδοση. Ήταν δύσκολο να του μιλήσεις, πλήρωνα 30.000 περισσότερο για έξι μήνες και ποτέ δεν με ευχαρίστησε. Δεν το καταλαβαίνω, το έκανα για να τον ενθαρρύνω και μου είπε ότι ήθελε να φύγει. Καταλαβαίνω τον θυμό της οικογένειάς του και της μητέρας του, όμως κατηγορούμαι εγώ και όχι αυτοί που είναι υπεύθυνοι όπως η Κάρντιφ; Γιατί γίνεται αυτό;».
Keywords
Τυχαία Θέματα