O Giannis επιστρέφει δριμύτερος στο ΝΒΑ!

Οι Μιλγουόκι Μπακς έπαξαν κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για πέμπτο συνεχόμενο αγώνα στο ΝΒΑ, αλλά ο Έλληνας σταρ, μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στα παρκέ και ίσως, ο «Greek Freak» να επανέλθει στο επόμενο παιχνίδι των «ελαφιών» στο Ντιτρόιτ και με αντίπαλο τους Πίστονς.

Όσο μεγάλη, αυτονόητα και αν είναι η αναγκαιότητα της επιστροφής

του Giannis στα παιχνίδια των Μπακς, η βιασύνη σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ο μεγαλύτερος «εχθρός» και ο χειρότερος… σύμβουλος, από ιατρική, πρωτίστως, άποψη. Στα πέντε παιχνίδια του Μιλγουόκι, χωρίς τον σταρ του, το πρόσημο των αποτελεσμάτων είναι αρνητικό, με ήττες στα δυο παιχνίδια κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ και τους Καβαλιέρς, με νίκες επί των Πέισερς και των Ράπτορς.

Όσο και αν ο Γιάννης ανυπομονεί να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και νιώθει σαν «το ψάρι έξω από το νερό», γνωρίζει πολύ καλά, τον χρόνο που χρειάζεται για να διαχειριστεί την κατάσταση του και το μακροχρόνιο πρόβλημα με την χόνδρινη βλάβη που έχει στο γόνατο του, δυο χρόνια μετά τον τραυματισμό του, στο ίδιο σημείο.

Ιατρικώς, το επιτελείο των Μπακς αποφάσισε από τότε να ακολουθηθεί συντηρητική αγωγή για την αντιμετώπιση του προβλήματος για την αντιμετώπιση των εκάστοτε ερεθισμών που δημιουργούνται στο γόνατο του. Και αυτή η ιατρική «στρατηγική» έχει στεφθεί εκ του αποτελέσματος, με επιτυχία. Για τον ίδιο λόγο και σε κάθε χρονικό διάστημα που ο Γιάννης τίθεται στην διάθεση της Εθνικής ομάδας, τα καλοκαίρια, όπως στο τελευταίο Παγκόσμιο κύπελλο του 2019, καθώς και στο πρόσφατο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022, ακολουθείται η ανάλογη συντηρητική αγωγή, ώστε να υπάρχει ανακούφιση από τις πολλές καταπονήσεις των ποδιών του και κυρίως των γονάτων του, κάνοντας κρυοθεραπεία και φυσικοθεραπείες.

Στην διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής για το προηγούμενο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ, ο Γιάννης δημιούργησε σχέση εμπιστοσύνης με τον έμπειρο, ορθοπεδικό, Γιώργο Κατσιφαράκη, ο οποίος σε χρονικά διαστήματα δυο μηνών, περίπου, ταξιδεύει στο Ουινσκόσιν και κουράρει τον Έλληνα σταρ του ΝΒΑ, όπως συνέβη, προσφάτως, για δεύτερη φορά και αν χρειαστεί, θα συμβεί ξανά, στην εξέλιξη της τρεχούσης σεζόν στο ΝΒΑ.

Οι Μπακς έχουν δώσει την συγκατάθεση τους στον Αντετοκούνμπο να συνεργαστεί με γιατρό της επιλογής του για την απαραίτητη συντηρητική αγωγή που του επιτρέπει, παρά τα μικρά διαστήματα απουσίας να αποφεύγει μεγάλα διαστήματα αποθεραπείας, όπως συμβαίνει σε παίκτες που περνούν την πόρτα του χειρουργείου.

Ο Γιάννης θέλει να επιστρέψει βέβαιος για την υγεία του στα παιχνίδια των Μπακς και το ίδιο δυνατός και επιδραστικός, όπως συμβαίνει όταν είναι ενεργός στην θέση του ηγέτη. Θα χρειαστεί, όμως, να δουλέψει και στο ιδιωτικό γυμναστήριο του, πριν μπει ξανά στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων των Μπακς.

Γι’ αυτόν τον λόγο και ο τεχνικός των Μπακς, Μπουντενχόλζερ δήλωσε, μετά την ήττα των «ελαφιών» από το Κλίβελαντ και ερωτηθείς για την κατάσταση του Γιάννη, ότι «υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που πρέπει να δουλέψει. Εννοώ σωματικά, για να βρεθεί στο σημείο που θέλει. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην προπόνηση και τον αγώνα. Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι και αισθανόμαστε καλά με αυτά που έχουμε διαχειριστεί σε επίπεδο τραυματισμών σε όλη την καριέρα του. Οπότε θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε μέρα με την μέρα. Δουλεύει σωστά».

Δεν αποκλείεται, μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ και εφόσον επανεκτιμηθεί η κατάσταση των γονάτων του Γιάννη, να αποφασιστεί, εφόσον υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του ίδιου του Γιάννη, να επιλεγεί η χειρουργική επέμβαση, αλλά μέχρι αυτό το ενδεχόμενο, ελληνικά χέρια θα τον βοηθούν να επιστρέφει δριμύτερος, μετά από βραχείες απουσίες.

Welcome back Giannis!

Keywords
Τυχαία Θέματα