Netflix: 10 anime για binge-watch

Απ' όλα έχει ο μπαξές.

Το Netflix έχει κερδίσει αναμφίβολα το κοινό του με τις επιλογές του σε ταινίες και σειρές τα τελευταία χρόνια και όπως ήταν φυσικό, δεν θα αργούσε να διεκδικήσει το δικό του βήμα στον τομέα των anime, όχι μόνο αποκτώντας αποκλειστικά δικαιώματα, αλλά επιχειρώντας και δικές του παραγωγές.

Παρότι οι τίτλοι της συλλογής του που είναι για την ώρα διαθέσιμοι στο ελληνικό κοινό, είναι κάπως περιορισμένοι, ας δούμε δέκα τίτλους που

αξίζει να δοκιμάσετε μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας.

Η Ρέτσουκο Έξω Φρενών | Aggretsuko

Γνωστό και ως "Aggretsuko", η σειρά βασίστηκε επάνω σε μασκότ χαρακτήρα της εταιρίας Sanrio και προωθήθηκε μέσω μιας σειράς 100 μονόλεπτων επεισοδίων το 2016. Το 2018 το Netflix προβάλει μία νέα σειρά 10 επεισοδίων που συμπυκνώνει την ιστορία της Retsuko προσθέτοντας παράλληλα νέο υλικό.

Σε αντίθεση με τον χαριτωμένο χαρακτήρα των μασκών της Sanrio, οι περιπέτειες της Retsuko μόνο χαριτωμένες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού έχει να αντιμετωπίσει δύσκολους προϊσταμένους, εργασιακό στρες και καταστάσεις που ανεβάζουν το αίμα της στα ύψη, με αποτέλεσμα να ξεσπάει με έναν όχι και τόσο αναμενόμενο τρόπο, τραγουδώντας μέταλ μουσική. Παρά τη ζωόμορφη όψη της, η πρωταγωνίστρια προσφέρεται για ταύτηση σε κάθε εργαζόμενο που θέλει να νιώσει ότι συμπάσχει με τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, σε συνδυασμό με καλή γραφή και ένα cast διασκεδαστικών και ιδιαίτερων χαρακτήρων.

Το animation της σειράς είχε αναλάβει το studio Fanwroks που ειδικεύεται σε σειρές ολιγόλεπτων επεισοδίων και η σειρά είχε αρκετό κοινό για να ανακοινωθεί για μία δεύτερη σεζόν για το 2019.

Devilman Crybaby

Το "Devilman Crybaby" ήταν σειρά που έκανε fanboys και μη, να κλάψουν, ενώ οι πιο μετροπαθείς που είχαν γνωρίσει ήδη τα θαύματα που μπορεί να κάνει ο Masaaki Yuasa μέσα από προηγούμενες δουλειές του, αναγνώρισαν για άλλη μια φορά την ιδιαίτερη σκηνοθετική του άποψη. Όπως και να 'χει, το "Devilman Crybaby" καθιερώθηκε ως μία από τις πιο αναγνωρισμένες και ικανοποιητικές απόπειρες παραγωγής του Netflix, καθώς και από τις πιο επιτυχημένες μεταφορές έργων του Go Nagai.

Στη σειρά, ο Akira Fudou, ένας φαινομενικά αδύναμος αλλά φιλότιμος νεαρός ακολουθεί τον φίλο του Ryo όταν του ζητάει βοήθεια να αποκαλύψει την ύπαρξη αλλά και το σχέδιο των δαιμόνων να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Σε μια ανατροπή των γεγονότων, ο Akira καταλαμβάνεται από τον δαίμονα Amon και αποκτά τις υπερφυσικές του δυνάμεις και ταυτόχρονα επωμίζεται την ευθύνη να προστατέψει έναν κόσμο που φαίνεται να βυθίζεται στην κόλαση.

Μέσα από μια αρκετά γραφική μεταφορά, ο Yuasa επαναπροσδιορίζει και εκμοντερνίζει το πρωτότυπο υλικό του κλασικού τίτλου, προσφέροντας στους θεατές μια σειρά που εξετάσει τις λεπτές γραμμές που χωρίζουν το λευκό από το μαύρο αλλά και τη ζωώδη φύση του ανθρώπου.

Ακαδημία Μικρών Μαγισσών | Little Witch Academia

Η χαριτωμένη αυτή σειρά του studio Trigger πρόκειται για ένα success story, αφού φώλιασε για πρώτη φορά στις καρδιές του anime κοινού το 2012 μέσω του Anime Mirai, ενός προγράμματος εκπαίδευσης νέων animator. Η αποδοχή του κοινού ήταν τέτοια που συνέχισε με μία ταινία το 2015 και τελικά με μία σειρά 25 επεισοδίων το 2017. Η σειρά, η οποία διατίθεται στο Netflix, αποτελεί ουσιαστικά reboot της αρχικής ιδέας αφού ξεκινάει μεν με τις ίδιες χαρακτήρες, αλλά με πλέον νέες βάσεις.

Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Akko μια νέα, άπειρη και αρκετά αδέξια μαθητευόμενη μάγισσα, χωρίς έμφυτο ταλέντο για την τέχνη αλλά με απύθμενη ενεργητικότητα. Η ιαπωνική απάντηση θα λέγαμε στο Harry Potter, την τοποθετεί σε μια ακαδημία μαγισσών συνοδευόμενη από ένα άκρως διασκεδαστικό cast, ασύστολες αναφορές στο ιαπωνικό αλλά και στο δυτικό pop culture, και μια αρκετά ολοκληρωμένη ιστορία εκτελεσμένη με εντυπωσιακό animation.

B: Η Αρχή | Β: The Beginning

Έχοντας ανακοινωθεί αρχικά υπό τον τίτλο "Perfect Bones" ως original σειρά του Netflix, ο τίτλος της σειράς αλλάζει τελικά στον αγγλικό "B: The Beginning", με το στούντιο Production I.G. να αναλαμβάνει την παραγωγή του και τους Kazuto Nakazawa και Yoshiki Yamakawa να μοιράζονται τη σκηνοθετική καρέκλα.

Η ιστορία συνδυάζει το αστυνομικό μυστήριο με το παραφυσικό, διηγούμενο δύο παράλληλες ιστορίες που τελικά περιπλέκονται, ενώ η δεύτερη σεζόν της βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Στη σειρά, ο Keith, ένας θρυλικός αστυνομικός ερευνητής επιστρέφει στη δράση για να αναλάβει την υπόθεση ενός σειριακού δολοφόνου που δρα υπό το όνομα Killer B. Παράλληλα, ένας νεαρός ονόματι Koku παλεύει με τις υπερφυσικές του δυνάμεις και τις σπασμένες αναμνήσεις του απέναντι από γενετικά μεταλλαγμένους ανθρώπους που αποκαλούνται "Reggies".

Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Με τον δημοφιλή τίτλο του studio Sunrise να επιστρέφει τον Φεβρουάριο του 2019 με μια περιζήτητη συνέχεια, τι καλύτερο από το να τσεκάρετε τη σειρά που τα ξεκίνησε όλα; Με έτος πρώτης προβολής το 2006, το Code Geass έχει αποκτήσει φανατικό κοινό καθώς και μεταφορές σε manga, Light Novels, merchandise και παράπλευρες ιστορίες.

Η ιστορία τοποθετείται το 2010, σε έναν παράλληλο κόσμο όπου κυρίαρχη δύναμη είναι η Αυτοκρατορία της Μπριτάνια. Η Ιαπωνία αποτελεί πλέον κατεχόμενο έδαφος και έχει μετονομαστεί σε Περιοχή 11 μετά από την ήττα της. Παρόλα αυτά παρουσιάζει αντίσταση για να επανακτήσει την ανεξαρτησία της. Ο Lelouch Lamperouge, εξόριστος πρίγκιπας της Μπριτάνια, βρίσκεται τυχαία ανάμεσα σε διαπληκτισμό των δύο δυνάμεων και καταφέρνει να ξεφύγει όταν συναντά μια μυστήρια κοπέλα, την C.C. η οποία του προσφέρει τη δύναμη των Βασιλέων, ονόματι Geass, που του δίνει τη δυνατότητα να κάνει τους γύρω του να τον υπακούουν. Θρέφοντας ήδη αρκετό μίσος προς τον αυτοκράτορα πατέρα του και την αυτοκρατορική οικογένεια, ο Lelouch υιοθετεί την περσόνα του Zero και ανοίγει πόλεμο εναντίων της Μπριτάνια για να πάρει την εκδίκηση του.

Το "Gode Geass" αποτελεί την πιο δημοφιλή σκηνοθετική δουλειά του Taniguchi Jiro και συνδυάζει δράση, δράμα, στρατηγική και mecha. Είναι ό,τι πρέπει για ένα διασκεδαστικό binge watch.

Βάιoλετ Εβεργκάρντεν | Violet Evergarden

Επιζώντας από την αιματοχυσία του Μεγάλου πολέμου, η Violet, ένα κορίτσι που εκπαιδεύτηκε με μοναδικό σκοπό να αποδεκατίζει τις εχθρικές γραμμές, βρίσκει τον εαυτό της στο νοσοκομείο με την ανάμνηση των τελευταίων λέξεων του πιο αγαπημένου της προσώπου, χωρίς να γνωρίζει ωστόσο το νόημα τους. Στην ήπειρο του Telesis που ξεκινά να ακμάζει και πάλι, η Violet ξεκινά με νέα ζωή όταν γίνεται μάρτυρας της δουλειάς μιας "Κούκλας Αυτόματης Μνήμης" που μετέφερε τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων σε λέξεις επάνω σε χαρτί. Η Βάιολετ ξεκινάει έτσι ένα ταξίδι αναλαμβάνοντας τον ίδιο ρόλο, ελπίζοντας ότι θα αλλάξει τις ζωές των πελατών της και θα ανακαλύψει τον εαυτό της.

Η σειρά αποτελεί παραγωγή του studio KyoAni που αν μη τι άλλο φημίζεται για το animation και την ποιότητα παραγωγής τους, οπότε αν η ιδέα της ιστορίας σας έχει κερδίσει ήδη ετοιμαστείτε για εντυπωσιακά τοπία και απίστευτη λεπτομέρεια στο σχέδιο.

Τα παιδιά των Φαλαινών | Children of the Whales

Σε έναν κόσμο που καλύπτεται από μία θάλασσα άμμου, οι κάτοικοι ενός κινούμενου νησιού ονόματι "Φάλαινα", ταξιδεύουν για πολλές γενεές χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι "Σημαδεμένοι", έχουν δηλαδή το χάρισμα και την κατάρα να διαθέτουν υπερφυσικές δυνάμεις, ένα χάρισμα που ωστόσο σημαίνει πως θα έχουν σύντομη διάρκεια ζωής. Ο Chakuro, ο πρωταγωνιστής της σειράς, έχει αναλάβει τον ρόλο του αρχειοφύλακα του νησιού. Νέος και γεμάτος περιέργεια, περνάει τον χρόνο του καταγράφοντας τα νησιά που συναντάνε στο διάβα τους και τα απομεινάρια των πολιτισμών που κάποτε κατοικούσαν σε αυτόν. Η ειρηνική ζωή των κατοίκων ωστόσο θα αλλάξει όταν σε ένα από αυτά τα νησιά θα ανακαλύψουν ένα μυστηριώδες κορίτσι που γνωρίζει την αρχή της ιστορίας του νησιού και η μοίρα των κατοίκων τους θα αρχίσει να αλλάζει.

Το "Kujira no Kora wa Sajou ni Utau" -αν θεωρείτε ότι θα μπορέσετε να θυμηθείτε εύκολα ολόκληρο τον ιαπωνικό τίτλο - αποτελεί άλλη μια αρκετά δυνατή σκηνοθετική απόπειρα του Kyohei Ishiguro μετά το "Your Lie in April". Πρόκειται για μια ιστορία φαντασίας με αρκετά ενδιαφέρον πυρήνα και αρκετή έμφαση στο χτίσιμο του κόσμου της σειράς. Παρότι το ταξίδι αξίζει, το τέλος της σειράς μαρτυρά μεγαλύτερα και πιο δυνατά γεγονότα που έρχονται χωρίς παρόλα αυτά να επιβεβαιώνεται ή να υπονοείται μια δεύτερη σεζόν.

Η Καταστροφική ζωή του Saiki K. | The Disastrous Life of Saiki K.

Αν αναρωτιέστε πώς θα ήταν ένας πρωταγωνιστής που θα είχε όλες τις συνηθισμένες δυνάμεις που βλέπουμε σε πρωταγωνιστές shounen συγκεντρωμένες επάνω του μέσα σε ένα άκρως συνηθισμένο setting όπως αυτό του σχολείου, τότε το Saiki είναι η απάντηση στην απορία σας. Ανάμεσα σε άλλα, ο Saiki είχε την εξαιρετική ικανότητα να κάνει τη σειρά του να επιβιώσει μέσα στις σελίδες του απαιτητικού περιοδικού της Weekly Shounen Jump ως τέλος της ιστορίας του παρότι gag manga, αλλά και να χαρίσει άπειρες στιγμές γέλιου έχοντας να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο κάστ ιδιαίτερων χαρακτήρων.

Η ελληνική μετάφραση του τίτλου περιγράφει εξαιρετικά τις καταστάσεις που βιώνει σχεδόν καθημερινά προσπαθώντας να αποφύγει τους μπελάδες που φαίνεται να τον κυνηγάνε και να ζήσει μια όσο πιο φυσιολογική ζωή γίνεται. Παρότι η σειρά δεν έχει να προσφέρει πολλά σε σκηνοθεσία και animation, οι ερμηνείες των ηθοποιών καλύπτουν και με το παραπάνω το κενό για ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό αποτέλεσμα ενώ η τρίτη σεζόν που θα ολοκληρώσει την ιστορία έχει ανακοινωθεί ήδη χωρίς παρόλα αυτά να γνωρίζουμε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Saint Seiya: Lost Canvas

Είναι δύσκολο να μη συναντήσεις το "Saint Seiya" ανάμεσα στους κλασικούς τίτλους ακόμη κι αν δεν έχεις αναζητήσει σκόπιμα κάποια σειρά anime που να εμπνέεται από ελληνική μυθολογία. Αν παρόλα αυτά η έκταση της παλαιότερης σειράς σε τρομάζει και ενώ περιμένεις να προβληθεί το reboot του Netflix, μπορείς άνετα να δοκιμάσεις το "Lost Canvas". Πρόκειται για το prequel της γνωστής σειράς, γραμμένο υπό την επίβλεψη του Kurumada, το οποίο έχει διχάσει εδώ και χρόνια τους fans ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο από την αρχική σειρά και σε εκείνους που θεωρούν ότι δεν έχει την ίδια γοητεία. Επειδή όμως για κάποιον που ξεκινάει τη σειρά αυτά δεν έχουν καμία σημασία, το "Lost Canvas" αποτελεί σίγουρα μια πολύ καλή σειρά δράσης με υπερδυνάμεις, με πάμπολλες αναφορές, άλλες αρκετά και άλλες όχι τόσο εμφανείς στην ελληνική μυθολογία.

Η ιστορία τοποθετείται στην Ευρώπη του 18ου αιώνα, 243 χρόνια πριν την ιστορία του "Saint Seiya". Τρία μικρά παιδιά, ο Τένμα, και τα δύο αδέρφια, ο Αλόν και η Σάσα μεγάλωναν μαζί σε ένα ορφανοτροφείο όταν η Σάσα υιοθετείται απρόσμενα. Μερικά χρόνια αργότερα, ο Τένμα αφήνει την πόλη όπου μεγάλωσε για να εκπαιδευτεί στον ναό της θεάς Αθηνάς, όπου προς έκπληξη του επανασυνδέεται με τη παιδική του φίλη και μαθαίνει προς έκπληξη του ότι είναι το "θηκάρι" για την ψυχή της θεάς της Σοφίας και του Πολέμου. Πίσω στην Ιταλία, ο Αλόν συναντά την Πανδώρα και επιλέγεται να γίνει το δοχείο της ψυχής του Άδη σηματοδοτώντας την έναρξη του πολέμου μεταξύ των δύο θεών. Οι τρεις φίλοι καταλήγουν να βρεθούν άθελα τους αντιμέτωποι σε έναν πόλεμο που θα ορίσει τη μοίρα του κόσμου.

Mobile Suit Gundam UC | Mobile Suit Gundam Unicorn

Αν και για καλύτερη κατανόηση της, η σειρά προτείνεται σε όσους έχουν παρακολουθήσει ήδη τις προηγούμενες ιστορίες του timeline, το Mobile Suit Gundam Unicorn είναι ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα της κομμάτια και μπορεί να προσφέρει και μόνο του αρκετές ώρες δράσεις, δράματος και πολιτικού σχολιασμού. Τα καλογυαλισμένα OVA του studio Sunrise άλλωστε ολοκληρώθηκαν μέσα σε διάστημα τεσσάρων χρόνων με τον Furuhashi Kazuhiro να δίνει ξανά μερικά εξαιρετικά σκηνοθετικά δείγματα.

Η σειρά ξεκινάει το έτος 0001 της U.C., στις απαρχές του αποικισμού στο διάστημα, όταν καταστρέφεται o διαστημικός σταθμός Laplace από μία αντι-ομοσπονδιακή ομάδα κατά της διάρκεια της τελετής έναρξης του νέου ημερολογίου. Η ιστορία στη συνέχεια μεταφέρεται στο 0096, δεκαέξι χρόνια μετά τη λήξη του μονοετή πολέμου και τρία χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας "Char's Counterattack". Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Banagher Links, ένα φυσιολογικό αγόρι που ζούσε σε μία από τις διαστημικές αποικίες. Η ζωή του μια μέρα θα αλλάξει όταν θα συναντήσει ένα άγνωστο κορίτσι, την Audrey Burne και μετά από μια σειρά γεγονότων θα καταλήξει να είναι πιλότος του νέου Gundam που συνδέεται με ένα αντικείμενο που αποτελεί απειλή για την ομοσπονδία, το "Κουτί του Laplace".

Είτε θέλετε να βουτήξετε στα προτεινόμενα, είτε να πάρετε τη δόση σας από Pokémon, να διασκεδάσετε με τα στοιχήματα και την αδρεναλίνη του "Kakegurui" ή να δοκιμάσετε να ακολουθήσετε τους αναβάτες των δράκων στο "Hisone to Maso-tan", το Netflix αποτελεί μια καλή επίσημη πηγή σειρών με ελληνικούς υπότιτλους καθώς χτίζει τη συλλογή του. Για περισσότερα, διαβάστε την άποψη ειδημόνων του ιαπωνικού κινουμένου σχεδίου για το Netflix και την επιρροή του πάνω στην anime βιομηχανία.

Εσείς ποιες από τις παραπάνω σειρές έχετε τιμήσει;

Η Ευαγγελία είναι μία από τους αρθρογράφους του IGN GR. Μπορείτε να τη βρείτε στο Instagram.

IGN GreeceHalloween και 13 anime τίτλοι που θα σας συναρπάσουν!Μία ακόμα ιστορία για το manga του "Kimi ni Todoke"10+2 φθινοπωρινές anime προτάσεις που αξίζει να τσεκάρεις!

Πηγή: IGN Greece

Keywords
netflix, anime, anime, watch, netflix, harry potter, Τελετή Έναρξης, νέα, animation, studio, akira, witch, success, reboot, βασεις, pop, culture, perfect, bones, original, μυστήριο, keith, δραση, light, ιαπωνια, δραμα, watch, συγκεκριμένο, σημαίνει, lie, life, jump, μετάφραση, lost, mobile, timeline, audrey, επιρροή, ign, instagram, kimi, κινηση στους δρομους, αθηνα, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, βασεις 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, η ζωη, ξανα, instagram, timeline, ign, ημερομήνια, δυνατα, μετάφραση, αδρεναλινη, βημα, δουλεια, ηττα, θαλασσα, θαυματα, ιταλια, μουσικη, νησια, οψη, ταινιες, ωρα, harry potter, lost, αιμα, αξιζει, αναμνησεις, βοηθεια, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινεται, γοητεια, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, εδαφος, ευκολα, επιρροή, ερχονται, ετος, ευαγγελια, ευθυνη, ευρωπη, τεχνη, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδια, ιδιο, υποθεση, ιαπωνικη, ληξη, μαυρο, μυθολογια, μοιρα, μυστήριο, μισος, μπορεις, μπορειτε, μυστηρια, νοημα, ομαδα, οικογενεια, ονομα, ουσιαστικα, παιδια, πηγη, πιλοτος, ποιοτητα, πριγκιπας, πρωταγωνιστες, ψυχη, ρολο, σεζον, σειρες, σελιδες, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, σκεψεις, σκηνοθεσια, σχεδιο, τοπια, τρια, τριτη, τιτλος, φυση, φυσικο, φορα, χτισιμο, ωρες, αγνωστο, αγορι, akira, animation, audrey, mobile, culture, δικαιωματα, δουλειες, εκδικηση, εμφαση, φιλοι, ηπειρο, keith, κοπελα, καρδιες, λεξεις, λευκο, light, lie, life, μια φορα, νοσοκομειο, original, pop, reboot, studio, σημαίνει, success, ταξιδι, jump, υλικο, witch, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα