Nάπολι: Το «σκουντέτο» πρόδωσε μαφιόζο στην…Κέρκυρα! (video)

Ο 60χρονος Βιντσέντσο Λα Πόρτα, φερόμενο μέλος της μαφίας της Νάπολης και συγκεκριμένα της «φαμίλιας» Κοντίνι, διέφευγε της σύλληψης για πάνω από μία δεκαετία.

Σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας της Νάπολι, για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα, έχοντας καταδικαστεί ερήμην σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και 4 μηνών. Το όνομά του βρισκόταν ανάμεσα στα 100 των πλέον καταζητούμενων του ιταλικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι μέρες της ελευθερίας του όμως έλαβαν τέλος την Παρασκευή, καθώς συνελήφθη

στις Γουβιές της Κέρκυρας, την ώρα που οδηγούσε το σκούτερ του, έπειτα από επιχείρηση της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αξιοποιώντας πληροφορίες των ιταλικών αρχών, άνθρωποι των οποίων είχαν βρεθεί με αυτό τον σκοπό στη χώρα μας.

Ο 60χρονος, διέμενε εδώ και 10 χρόνια στην Κέρκυρα, δημιουργώντας οικογένεια και εργαζόμενος σε ιταλικό εστιατόριο.

Μεγάλο ρόλο στη σύλληψή του, έπαιξε η κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος από τη Νάπολι, καθώς ο Λα Πόρτα, φανατικός οπαδός των «παρτενοπέι», βγήκε σε μπαλκόνι για να πανηγυρίσει το κατόρθωμα της ομάδας του, με αποτέλεσμα να φωτογραφηθεί, το στιγμιότυπο να καταλήξει στα social media και να να αναγνωριστεί τελικά από τις ιταλικές αρχές!

Keywords
Τυχαία Θέματα