Nαγκατόμο: «Έτοιμοι για μάχη, δεν έχω ξεχάσει την ήττα από το Βέλγιο»

Η Ιαπωνία είχε προηγηθεί 2-0 πριν τέσσερα χρόνια στο ίδιο σημείο της διοργάνωσης κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους», όμως έχασε την ευκαιρία να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «8» καθώς ηττήθηκε 3-2, δεχόμενη γκολ – μαχαιριά στις καθυστερήσεις.

Ο βετεράνος αμυντικός, τόνισε ότι ακόμα τον στοιχειώνει αυτό το παιχνίδι και θέλει να το αφήσει πίσω του παίρνοντας αυτή τη φορά την πρόκριση.

«Δεν έχω ξεχάσει ποτέ τη μάχη με το Βέλγιο.

Μερικές φορές σκηνές από τον αγώνα έρχονται ξαφνικά στο μυαλό μου και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν δύσκολα. Νομίζω όμως ότι έχουμε βελτιωθεί σωματικά και νοητικά και απ’ ότι βλέπω, αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που έχει παρουσιάσει ποτέ η Ιαπωνία σε Μουντιάλ. Oπότε πρόθεσή μας είναι να κερδίσουμε την Κροατία, να απολαύσουμε ένα καινούριο τοπίο και ανυπομονώ να φωνάξω ”μπράβο”!», είπε ο έμπειρος μπακ της Tόκιο FC, που παίζει στο τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του.

Φυσικά, η φιλοσοφία των «Σαμουράι» δεν έλειψε από τη συνέντευξη Τύπου, με τον Ναγκατόμο να τονίζει χαρακτηριστικά για τον τρόπο που θα προσεγγίσει η Ιαπωνία το παιχνίδι:

«Χρησιμοποιώ την αναλογία των Σαμουράι. Πριν πάνε για μάχη γυαλίζουν τα όπλα τους και προσπαθούν να βελτιώσουν την τεχνική τους. Αν όμως φοβηθούν στη διάρκεια της μάχης, δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ούτε τα όπλα ούτε την τεχνική πλήρως. Το ίδιο συμβαίνει και με το ποδόσφαιρο. Για να μεγιστοποιήσουμε τις τακτικές που έχουμε συζητήσει και χρησιμοποιήσει αυτά τα τέσσερα χρόνια, χρειάζεται θάρρος. Οπότε αυτό που θέλω πολύ να δείξουμε είναι πόσο θαρραλέα μαχόμαστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα