NBA Finals: Βαρόμετρο για τον τίτλο ο… Μίντλετον

Μετά από τέσσερα παιχνίδια στους τελικούς του NBA, Σανς και Μπακς ή Μπακς και Σανς αν προτιμάτε, είναι ισόπαλοι (2-2) με το 5ο παιχνίδι να κρίνει πολλά αλλά όχι τα… πάντα (όποιος κερδίσει θα χρειάζεται ακόμα μία νίκη για τον τίτλο). Την Κυριακή τα ξημερώματα (18/07, 04:00) η σειρά επιστρέφει στην Αριζόνα και το Φοίνιξ. Το μεγάλο ερώτημα ηχεί: Θα μπορέσει η παρέα του Γιάννη να κάνει το «διπλό» και να πάρει μεγάλο προβάδισμα;

Ο Αντετοκούνμπο είναι συγκλονιστικός σε αυτή την σειρά, σε όλα τα παιχνίδια, σε άμυνα και επίθεση και η λογική

λέει ότι αυτό δεν θα αλλάξει ούτε στον 5ο τελικό. Όμως, μόνος του ο Γιάννης τύχη δεν έχει κόντρα σε μία καλοκουρδισμένη μηχανή, η οποία είναι και «πληγωμένη» μετά τις δύο ήττες. Μιλάμε για μία έμπειρη ομάδα (Κρις Πολ), με λαμπρό μέλλον (Μπούκερ-Έιτον) και εξαιρετικό προπονητή (Μόντι Γουίλιαμς).

Ο «Greek Freak» θα χρειαστεί σε καλή βραδιά τους συμπαίκτες του για να οδηγήσει τα «ελάφια» στην… γη της επαγγελίας και το μπρέικ. Αυτούς δηλαδή που τα έδωσαν όλα στα δύο παιχνίδια του Μιλγουόκι και με υπέρμετρη θέληση βοήθησαν τα μέγιστα στις δύο σερί νίκες. Όμως για να μην προχωράμε σε γενικεύσεις. Ο Γιάννης και οι Μπακς χρειάζονται κατά κύριο λόγο τον Μίντλετον του Μιλγουόκι.

Αν ο κύριος Κρις Μίντλετον παίξει σαν All-Star, δηλαδή όπως έπαιξε στο τρίτο και το τέταρτο παιχνίδι οι Μπακς έχουν μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρουν. Δεν είναι μόνο τα νούμερα (θα πάμε στη σύγκριση αργότερα), είναι η αύρα, η ενέργεια που εκπέμπει. Ο Μίντλετον που εμφανίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς ήταν επιεικώς απαράδεκτος και σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε σαν το νούμερο 2 ομάδας που διεκδικεί τίτλο στους τελικούς του NBA.

Στο Game 1, το οποίοι οι Σανς κέρδισαν χωρίς να δυσκολευτούν (118-105), σκόραρε μεν 29 πόντους αλλά το 12/26 σουτ εντός πεδίας δεν το λες καλό. Έπαιξε 44 λεπτά και το μεγαλύτερο του πρόβλημα ήταν αμυντικά όπου τα match-up του έκαναν θραύση (59 πόντους μαζί Πολ και Μπούκερ).

Στο Game 2 τα πράγματα χειροτέρεψαν κατά πολύ. Μπροστά σε αυτή την εμφάνιση, το πρώτο ματς ήταν όαση για τον Μίντλετον, ο οποίος ήταν ο βασικότερος λόγος που οι Μπακς δεν μπόρεσαν να κερδίσουν (118-108 οι Σανς) παρά την συγκλονιστική προσπάθεια του Αντετοκούνμπο. Σε 41:17 λεπτά παρουσίας στο παρκέ ο Μίντλετον σκόραρε μόλις 11 πόντους! Αριθμός απαγορευτικός για τον δεύτερο καλύτερο παίκτη μίας ομάδας NBA. Μπορεί να είχε 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ αλλά τα ποσοστά του ήταν άκρως απογοητευτικά (5/16 εντός πεδία, 1/6 τρίποντα). Όλα αυτά, ενώ και αμυντικά δεν ήταν καλός για δεύτερο παιχνίδι στην σειρά.

Από εκεί και πέρα τα πάντα άλλαξαν, η σειρά μεταφέρθηκε στο Μιλγουόκι και το «Fiserv Forum», όπου ήταν λες και εμφανίστηκε ένας… άλλος Μίντλετον. Λες και στα δύο πρώτα ματς έπαιζε ο σωσίας του.

Στο Game 3 λοιπόν, το οποίο οι Bucks μετέτρεψαν σε εύκολη νίκη (120-100), είχε μόλις 18 πόντους αλλά ήταν πολύ πιο οικονομικός στις προσπάθειες του (6/14 εντός πεδίας, 3/7 τρίποντα) και έμοιαζε πολύ πιο κοντρολαρισμένος. Ήξερε τί χρειαζόταν η ομάδα του στο παρκέ, έβλεπε κενά και αμέσως τα κάλυπτε, ήταν πολύ συγκεντρωμένος αμυντικά (10 πόντους ο Μπούκερ, 19 ο Πολ) και γενικώς all-around ήταν αισθητά καλύτερος. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που στο +- ήταν θετικός (+) και το ματς που είχε το μεγαλύτερο impact.

Στο Game 4, ήταν ακόμα καλύτερος. Αυτή την φορά, πήρε την «μπαγκέτα» του πρώτου σκόρερ από τον Γιάννη και τα πήγε περίφημα σκοράροντας 40 πόντους! Δεν ήταν τόσο all-around παιχνίδι όπως στον τρίτο τελικό αλλά του ζητήθηκε από τον κόουτς Μπούντενχολζερ να σκοράρει περισσότερο και το έκανε με καλύτερα ποσοστά από τα προηγούμενα ματς (15/33 εντός πεδίας, 3/8 τρίποντα).

Συνοψίζοντας οι Μιλγουόκι Μπακς θα αυξήσουν κατά πολύ τις πιθανότητες τους για τον τίτλο εφόσον ο Κρις Μίντλετον του… Μιλγουόκι κάνει την εμφάνιση του και στο Φοίνιξ. Ειδάλλως, αν δούμε δηλαδή τον Μίντλετον των δύο πρώτων παιχνιδιών, «καλή τύχη Γιάννη»….

Keywords
Τυχαία Θέματα