Muv-Luv Review

Takeru - Chaaaaaaaan!

Αν αγαπάτε το interactivestorytellingτότε το Muv-Luvείναι σίγουρα ένας τίτλος που πρέπει να έχετε στη συλλογή σας. Ένα VisualNovel που συστήθηκε για πρώτη φορά στα PCτο 2003 σαν adultgameκαι που αργότερα μεταφέρθηκε -μόνο στην Ιαπωνία- στις κονσόλες PS3 και Xbox360. Στο PSVita φιλοξενείται από τις 12 Ιουνίου, γεγονός ευχάριστο αφού οι φορητές κονσόλες αποτελούν την ιδανική πλατφόρμα για

το genre. Στα 15 περίπου χρόνια που μεσολάβησαν από την αρχική κυκλοφορία του, το Muv-Luv απέκτησε ένα μεγάλο fanbase με αποτέλεσμα να επεκταθεί και σε άλλους τομείς της entertainmentβιομηχανίας (anime, mangaκτλ.).

Ο δημιουργός KokiYoshimune, αναφέρει ότι το Muv-Luvαρχικά απευθυνόταν στη νέα γενιά της Ιαπωνίας πριν βέβαια η επιτυχία του εξαπλωθεί στο εξωτερικό. Σκοπός του ήταν να μεταφέρει την αίσθηση της αθωότητας και της ξεγνοιασιάς που χαρακτηρίζουν τα πρώιμα στάδια του ανθρώπου και πως μετέπειτα μέσω της πάλης και της σκληρής δουλειάς επέρχεται η ωρίμανση. Εξού και τα δύο στάδια του game. Το Extraκαι το Unlimited. Η επεξήγηση του δημιουργού δίνει μία άλλη οπτική στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον τίτλο και πλέον έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στο τί αποδίδει σαν σύνολο.

Ξεκινώντας με το κομμάτι του Extraνα πούμε ότι πρόκειται για ένα HighSchoolromance/comedyγεμάτο από παρωχημένες καταστάσεις που συναντάμε στο είδος. Maincharacterείναι ο TakeruShirogane, ο οποίος ξυπνώντας ένα πρωί βρίσκει την MeiyaMitsurugiμία πάμπλουτη κληρονόμο στο κρεβάτι του. Η παιδική του φίλη SumikaKagami, έχοντας την συνήθεια να τον ξυπνάει κάθε πρωί βιώνει την σκηνή όχι με μεγάλη ψυχραιμία, αφού είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του. Βέβαια η ξαφνική παρουσία της Meiyaείναι κάτι που θα σας αποκαλυφθεί στο τέλος αφού αποτελεί κεντρικό κομμάτι του story.

Αυτά είναι τα δύο mainloveinterestsμεταξύ των οποίων καλείστε να επιλέξετε, εκτός και αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε διαφορετικό sideoptionrouteμε κάποιο από τα υπόλοιπα κορίτσια της παρέας. Την αυταρχική Chizuru, την μυστηριώδη μελαχρινή Ayamineκαι την MikiTamaseπου για κάποιο λόγο έχει ουρά.

Όλο το σκέλος του Extraείναι διαποτισμένο με sillyelementsστοιχείο ναι μεν ευχάριστο και απολύτως κατανοητό, όμως το γεγονός ότι αυτές οι δραστηριότητες δεν έχουν κατανοητή συνέχεια και σύνδεση μεταξύ τους, καθώς και η μεγάλη του χρονική διάρκεια κουράζει. Πόσο χρόνο πια χρειάζεται να καταναλώσουμε σε ένα σχολικό αγώνα λακρός .Όλο αυτό ενισχύεται αρνητικά από το γεγονός ότι το interaction είναι ελάχιστο για την χρονική διάρκεια του παιχνιδιού. Χρόνος που θα έπρεπε να καταναλωθεί περισσότερο στο χτίσιμο των χαρακτήρων και στη σχέση τους με το “μήλον της έριδος” τον Takeru.

Σε γενικές γραμμές το Extraδιακατέχεται από μία ανάλαφρη διάθεση εν αντιθέσει με το σκέλος του Unlimitedπου έχει μία πιο σκοτεινή προσέγγιση. Έδώ ο Takeruξυπνάει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο κόσμος δεν έχει καμία σχέση με την ανέμελη καθημερινότητα που ζούσε ως τώρα. Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε πόλεμο με την φυλή εξωγήινων Beta, η οποία έχει εξαλείψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το σοκ και να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα, θα ενταχθεί σε ένα στρατιωτικό κέντρο οπού εκεί θα εκπαιδευτεί ως πιλότος Mech.

Προς μεγάλη του έκπληξη όλοι οι φίλοι του είναι ήδη μαθητευόμενοι στην ακαδημία με την διαφορά ότι σε αυτό το σύμπαν δεν τον γνωρίζουν. Και παρόλο που τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα τους παραμένουν ίδια, ο πόλεμος τους έχει αλλάξει. Θα χρειαστεί από μέρος του συστηματική προσπάθεια στο να θεμελιώσει από την αρχή τη σχέση του μαζί τους, όπως επίσης στο να επιτύχει στο νέο του ρόλο ώστε να βρει την θέση του σε αυτή την νέα πραγματικότητα.

Αν αποφασίσετε ότι η ιστορία του MuvLuvείναι για σας, το παιχνίδι σας προσφέρει πολλές ώρες ψυχαγωγίας αφού μπορείτε να ακολουθήσετε πολλά διαφορετικά μονοπάτια με εναλλακτικές καταλήξεις το καθένα. Όσοι επιδιώξουν το fullexperienceείτε γιατί σας αρέσει, είτε γιατί είστε completionist, είτε γιατί θέλετε να δείτε όλα τα CGrewards (που παρεμπιπτόντως είναι αρκετά τολμηρά), το autoreadανατρέχει τους διαλόγους χωρίς να χρειάζεται να ζήσετε ξανά όλη την διαδικασία. Το backlogυπάρχει πάντα ώστε να μπορείτε να επανέλθετε στις συζητήσεις που χάσατε και τα saveslotsδεν θα σας λείψουν σε καμία περίπτωση.

Αρτιστικά τα γραφικά και η σκηνοθεσία μπορεί να μην έχουν την αίγλη που διαθέτουν τα visualnovelsτων τελευταίων χρόνων, αλλά κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Όπως για παράδειγμα τα MechDesignsπου είναι αντικειμενικά αριστούργημα, αφού είναι εμπνευσμένα από διάσημους Γιαπωνέζους καλλιτέχνες όπως ο KazutakaMiyatakeκαι ο MamoruNagano.

Toreviewβασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το PSVita, η οποία μας παραχωρήθηκε από την PQube. Επίσημος διανομέας στην Ελλάδα είναι η Enarxis Dynamic Media.

IGN Greece Αφιέρωμα: Έξι χρόνια PS Vita Mobile Suit Gundam: Extreme Vs. Force Official Launch Trailer Attractio Official Vita Launch Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα