Mushroom Wars 2 Review

War... War never changes

Διακοπή ρεύματος. Πεσμένο ίντερνετ. Κόψιμο ρε αδερφέ, άνθρωπος είσαι (ελπίζω). Ημίχρονο. Σπαρίλα στη δουλειά. Στήσιμο στην καφετέρια. Φορτώνεις πρόγραμμα στον υπολογιστή. Να μη μακρηγορώ περαιτέρω, καθημερινές, βραχύβιες συνήθως, καταστάσεις όπου ο χρόνος απλά δεν περνάει.

Ποιος νομίζεις θα σε σώσει τώρα, το πολυδιαφημισμένο Witcherσου, η ντίβα της συλλογής σου; Όχι... Αυτές είναι ειδικές αποστολές. Εδώ θες Τάσο Πάντο, τον τίμιο εργάτη, το στρατιώτη που θα δώσει το 110% των –περιορισμένων-

δυνατοτήτων του και σε βγάζει από το αδιέξοδο. Στα κιτάπια μου, λοιπόν, τέτοιο είναι το MushroomWars 2 τηςZillion Whales, ένα Real-timestrategyπου κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2016 για iOS. Το 2017 βγήκε στα PC και στις Androidσυσκευές, ενώ από τις 5 Ιουλίου, του σωτήριου έτους 2018, μπορούμε πλέον να το χαρούμε και στο NintendoSwitch.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Ειλικρινά δε νομίζω να υπάρχει καταλληλότερη φράση για να περιγράψει το openingτου παιχνιδιού. Καθόλου λόγια, μόνο η απαραίτητη μουσική να ντύνει το όμορφο artstyle των storyboards που θυμίζει εικονογραφημένο παραμύθι. Το narrative, κοντολογίς, μας παρουσιάζει πώς τα μανιτάρια απέκτησαν νοημοσύνη και εξελίχθηκαν σε κυρίαρχο είδος του πλανήτη ενώ εισάγει και τις τέσσερις φυλές που πρωταγωνιστούν. Να σημειωθεί, ότι οι διαφορές μεταξύ των φυλών εντοπίζονται καθαρά σε cosmeticεπίπεδο (διαφορετική όψη, διαφορετικές χρωματικές παλέτες κτλ.)

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το MushroomWars 2 έχει ένα υποτυπώδες, αλλά όμορφο, storyτο οποίο ξετυλίγεται μέσα από δύο επεισόδια, 50 σχετικά μικρών αποστολών το καθένα, στο single-playercampaign. Ουσιαστικά μας εξηγεί γιατί ξεκίνησε ο πόλεμος και στην πορεία πώς εμπλέκονται οι φυλές μεταξύ τους. Ξεκινάμε με τους μαχητές των οποίων ηγείται ο Rudo και όσο προχωράμε γνωρίζουμε και τους υπόλοιπους βασικούς χαρακτήρες, καθένας με τα δικά του τέσσερα ξεχωριστά skills.

Μόνος μου...

Σαν concept, το MushroomWars 2 είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό για τα δεδομένα του είδους. Η εμπειρία που προσφέρει όμως καταντάει πολύ γρήγορα κουραστική. Είναι τόσο επαναλαμβανόμενη η όλη εμπειρία, που προσωπικά -παρά το αρχικό μου ενδιαφέρον να ακολουθήσω την ιστορία- είχα βαρεθεί πριν από το 25oquest. Σίγουρα έχει γίνει προσπάθεια να υπάρχει ποικιλία με τρία διαφορετικά modes(conquest- κατάληψη όλων των κτιρίων του αντιπάλου, domination- κατάληψη συγκεκριμένων κτιρίων, kingofthehill- μηδενισμός των διαθέσιμων πόντων), bosses και τέσσερα επίπεδα δυσκολίας μιας αξιόλογης A.I., αλλά σε μια τόσο μεγάλη διαδρομή φαίνονται σταγόνα στον ωκεανό.

...και όλοι σας

Φυσικά το campaignδεν είναι παρά ένα τεράστιο tutorialγια το multiplayer, το οποίο είναι σαφώς πιο απρόβλεπτο και διασκεδαστικό. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από 12 χαρακτήρες και να παίξετε είτε απέναντι στη CPU, είτε local, είτε onlineσε κάποιο από τα προαναφερθέντα modes. Ειδικά στο onlineτα πράγματα είναι λίγο πιο ανταγωνιστικά, καθώς ανάλογα με την εμπειρία σας, κατατάσσεστε και σε αντίστοιχες leagues.

Λιτά, Δωρικά, απέριττα...

Όσον αφορά στα τεχνικά ζητήματα, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Τα in-gameγραφικά είναι αξιοπρεπή, πτώσεις στο framerate δεν υπήρξαν και η μουσική, ενώ είναι όμορφη, καταντάει επαναλαμβανόμενη μετά από λίγο. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι ο χειρισμός. Απλός, τόσο- όσο και άψογος.

Toreviewβασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το NintendoSwitch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την ZillionWhales.

IGN GreeceΦωτογραφίες: Xbox Arena Festival 3 powered by ΠΛΑΙΣΙΟΗ συνέντευξη τύπου της Microsoft έσπασε το ρεκόρ θεατών στο TwitchXbox Arena Festival powered by ΠΛΑΙΣΙΟ Teaser Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα