Mπορούσε και...κατοστάρα η Σίτι!

Τα συμπεράσματα έρευνας του ESPN για τον ρόλο της τύχης και των διαιτητικών αποφάσεων στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ.

Το αθλητικό δίκτυο εισήγαγε πέρσι τον δείκτη Luck Index, σε συνεργασία με τον Τόμας Κάραν, καθηγητή στο London School of Economics, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του επανυπολόγισε την βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ, λαμβάνοντας υπ' όψιν τέσσερις επιπλέον παράγοντες:
κόκκινες κάρτες (που υποδείχτηκαν λανθασμένα αλλά και που έπρεπε να είχαν υποδειχτεί), πέναλτι (που καταλογίστηκαν λανθασμένα και που θα έπρεπε να είχαν καταλογιστεί), γκολ που κατακυρώθηκαν λανθασμένα και γκολ που προέκυψαν μετά από κόρνερ.

Σύμφωνα με το Luck Index του 2018, πιο άτυχη ομάδα της σεζόν ήταν η Λίβερπουλ, που θα έπρεπε να είχε 12 πόντους περισσότερους, ανεβαίνοντας από την τέταρτη θέση στην δεύτερη. Από τις πιο τυχερές αντίθετα ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που θα έπρεπε να είχε συγκεντρώσει έξι πόντους λιγότερους και να τερμάτιζε τέταρτη αντί για δεύτερη.

Σύμφωνα όμως με τον πίνακα της σεζόν 2018-19, η Μάντσεστερ Σίτι παρά την σχεδόν τέλεια πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου ήταν άτυχη και θα μπορούσε να είχε συγκεντρώσει 101 πόντους αντί 98 που συγκέντρωσε, ενώ και η Τότεναμ θα μπορούσε να έχει πέντε πόντους παραπάνω! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίθετα ήταν στην πραγματικότητα ακόμα χειρότερη από την κανονική της επίδοση καθώς κέρδισε 4 πόντους παραπάνω λόγων των παραγόντων που προσμετρήθηκαν.

Πιο τυχερή ομάδα της σεζόν ήταν η Μπράιτον, που κατέκτησε οκτώ περισσότερους πόντους απ' ότι άξιζε με αποτέλεσμα να σωθεί, ενώ η πιο άτυχη συνολικά ήταν η Έβερτον που κατέκτησε οκτώ πόντους λιγότερους απ' ότι έπρεπε!

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της περσινής σεζόν σύμφωνα με το Luck Index:
Keywords
Τυχαία Θέματα