Mission: Impossible - Fallout Review

Παλιό, αλλά νέο.

Ένα από τα μακροβιότερα franchise δράσης του κινηματογράφου (μετρώντας πάνω από 20 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας) επιστρέφει σήμερα στους κινηματογράφους με την έκτη προσθήκη του, το "Mission: Impossible - Fallout" (ελ. Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση). Ο αγαπημένος, κι αγέραστος, Ethan Hunt (Tom Cruise) προσπαθεί να σώσει τον κόσμο ακόμη μια φορά μέσα από μια σειρά υπερβολικών, επικίνδυνων και γεμάτων αδρεναλίνη σκηνικών, ακριβώς όπως περιμέναμε.

Στο "Fallout", η ομάδα του Ethan Hunt

της IMF έχει μόνο μερικές ώρες για να σώσει τον κόσμο μετά από μια αποστολή που πήγε στραβά. Ο Hunt θα πρέπει να βρει νέους συμμάχους, να μπλεχτεί σε καταστάσεις που δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα του, ανακαλύπτοντας τελικά ότι το παρελθόν δεν μένει πάντα ξεχασμένο. Στους παλιούς τους ρόλους επιστρέφουν οι Simon Pegg, Alec Baldwin, Michelle Monaghan, Rebecca Ferguson, Ving Rhames.

Οι ταινίες του franchise θα έπρεπε να προσπαθήσουν πολύ ώστε να μην διασκεδάσουν τον θεατή, αλλά ακόμα και έτσι είναι φανερό ότι έχει αρχίσει να πιέζεται ώστε να παραμείνει φρέσκο. Η υπόθεση της ταινίας δεν έχει πια σχεδόν καμία σημασία (κάτι σαν τα Fast & Furious) και οι εκπλήξεις που προετοιμάζει είναι φανερές από τα πρώτα λεπτά. Προδοσίες, όπλα καταστροφής του κόσμου και μπερδεμένες υποθέσεις δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία εδώ. Η μαγεία του "Mission: Impossible" σίγουρα δεν κρυβόταν εκεί, παρά στις τρελές καταστάσεις και σκηνές δράσης που καταφέρνει να μπλέξει και να ξεπεράσει ο Tom Cruise, σχεδόν αβίαστα κάθε φορά.

Το "Fallout" δεν διαφέρει με μερικές εξαιρετικές σκηνές κυνηγητού και ταχύτητας, που φέρνει εις πέρας ο Tom Cruise παρά την ηλικία του και μια έξοχα χορογραφημένη μάχη σε συνεργασία με τον Henry Cavill σε μια δημόσια τουαλέτα. Η ασταμάτητη αδρεναλίνη και οι προσεγμένες, αν και παράλογες, σκηνές δράσης κρατάνε τον ενθουσιασμό, και μόνο στα λίγα ενδιάμεσα σημεία μπορεί να νιώσεις το βάρος της διάρκειας της ταινίας που ξεπερνά τις 2 ώρες.

Στο πλευρό του Cruise, έχουμε τους Ferguson (Ilsa Faust), Baldwin (Alan Hunley), Pegg (Benji) και Rhames (Luther) που γυρνάνε σε ρόλους γνωστούς από τις προηγούμενες ταινίες και συμπληρώνουν την ομάδα της IMF. Η πιο ενδιαφέρουσα επιστροφή όμως έρχεται στο πρόσωπο της Monaghan, που παρά τα λιγοστά λεπτά που την βλέπουμε αποδεικνύει ξανά πως η Julia είναι η μοναδική γυναίκα της σειράς που θα θυμόμαστε για πάντα το πόσο καλογραμμένη και ταιριαστή είναι με τον Hunt.

Στους νέους χαρακτήρες, εντυπωσιακή είσοδο κάνουν οι Henry Cavill και Vanessa Kirby ως ο πράκτορας της CIA, Walker (με το θρυλικό μουστάκι του), και η White Widow, αντίστοιχα. Ο Cavill μας προσφέρει μια τίμια ερμηνεία του χαρακτήρα του και ταιριάζει ιδανικά στις σκηνές δράσης, στο πλάι του Cruise. Οι διαφορές των δύο ηρώων είναι αισθητές, σε χαρακτήρα και σωματότυπο, αλλά έχουν μια μοναδική χημεία που τονίζει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους. Η Kirby από την άλλη με την White Widow είναι μια πιο ήρεμη femme fatale προσωπικότητα, εξίσου όμως επικίνδυνη, που σαν να κάλυψε ένα κενό του franchise που δεν ξέραμε πως υπάρχει.

IGN Greece Οι Επικίνδυνες Αποστολές σε 5 λεπτά Mission: Impossible - Fallout / Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση Trailer "Mission: Impossible- Fallout": Η νέα συλλογή από πόστερ είναι εδώ

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα