Mαθήματα ιστορίας μέσω τατουάζ

Ο ήρωας της Νορβηγίας στο χθεσινό παιχνίδι με την Ισπανία, Τζόσουα Κινγκ, έχει διακοσμήσει την πλάτη του κάνοντας τατουάζ τους «ήρωές» του.

Ο 27χρονος που αγωνίζεται στη Μπόρνμουθ, γεννήθηκε στη Νορβηγία από ντόπια μητέρα και πατέρα με καταγωγή από τη Γκάμπια.

«Ήμουν μοναχοπαίδι, μεγάλωσα στη Νορβηγία, ένα από τα καλύτερα μέρη για να μεγαλώσει ένα παιδί. Οι γονείς μου με κακομάθαιναν, μου αγόραζαν ποδοσφαιρικά παπούτσια και ό, τι άλλο ήθελα», τόνισε πρόσφατα ο Κινγκ,
που όμως είδε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες της ζωής, όταν επισκέφτηκε την Γκάμπια:

«Οι πρόγονοι του πατέρα μου ήταν σκλάβοι. Πήγαμε στην Γκάμπια και μου είπε ''από εδώ προέρχεσαι''. Ήθελε να μου δείξει ότι στη ζωή δεν πρέπει να παίρνεις τίποτα ως δεδομένο. Πώς θα μπορούσα να έχω παράπονο από όσα είχα στη Νορβηγία;».

Ο Κινγκ, ο οποίος χθες ισοφάρισε στο τέλος με πέναλτι την Ισπανία κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης της Νορβηγίας στο Euro, χρησιμοποιεί τα τατουάζ για να θυμάται από που προέρχεται. Στο κάτω μέρος της πλάτης του, έχει «χτυπήσει» το πορτρέρο της Ρόζα Παρκς, της μαύρης μοδίστρας που το 1955 αρνήθηκε να δώσει τη θέση της σε έναν λευκό σε λεωφορείο στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα, «γεννώντας» το κίνημα κατά του φυλετικού διαχωρισμού στις ΗΠΑ.

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το πρόσωπο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στον δεξιό ώμο ο Νέλσον Μαντέλα, στον αριστερό ο Μπομπ Μάρλεϊ, ενώ στον «καμβά» της πλάτης του βρίσκονται επίσης οι Μοχάμεντ Άλι και Μάλκολμ Χ.

«Χάρη στη δουλειά που έκαναν αυτοί οι άνθρωποι, μπορώ να βρίσκομαι εδώ που είμαι σήμερα. Είμαι μαύρος και παίζω στην Εθνική Νορβηγίας, χωρίς να έχει σημασία από που ήταν ο πατέρας μου. Τώρα έχω περισσότερα χρήματα απ' όσα είχε η οικογένειά μου όταν ήμουν μικρός, αλλά θέλω να διδάξω στον γιο μου ότι τίποτα δεν έρχεται εύκολα και πρέπει να δουλεύει σκληρά όπως ο μπαμπάς».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Keywords
Τυχαία Θέματα