Made in Africa!

Οι ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς έπαιξαν χθες κόντρα στη Λαμία με τέσσερις αφρικανούς στο αρχικό σχήμα και έφτασαν κατά τη διάρκεια του ματς να αγωνίζονται με πέντε (αν υπολογίσουμε τα τις μαροκινές ρίζες του Ομάρ, έξι) στο σύνολο (για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετά το ματς με τον Βόλο). Οι Μπα, Καμαρά, Σουντανί, Ελ Αραμπί και στη συνέχεια ο Μπεζνιά χάρισαν στον Ολυμπιακό τα χαρακτηριστικά σκληράδας και κυνισμού της μαύρης ηπείρου.

Το
ρετούς του Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποιήθηκε εν τέλει και ο Πορτογάλος προφύλαξε όχι τα βασικά του γρανάζια, αλλά τα συμπληρωματικά. Άφησε εκτός αποστολής τους Τσιμίκα, Μεριά και Μασούρα και τον Μπουχαλάκη για ολόκληρο 90λεπτό στον πάγκο. Έτσι συνέχισε να δίνει συμμετοχές στους παίκτες που δεν έχουν χάσει ούτε μία μέχρι στιγμής, δηλαδή τους Σα, Ομάρ, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά.

Όταν τον ρωτήσαμε την Παρασκευή για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και τα ρεκόρ συμμετοχών που καταρρίπτουν, μας είπε πως στόχος είναι το πρωτάθλημα και πως θέλει εκεί να χρησιμοποιεί το καλύτερο δυνατό σχήμα. Η Λαμία είναι μια ομάδα που απαιτεί αρκετή υπομονή για να καμφθεί η αντίσταση της και οι συγκεκριμένοι παίκτες δίνουν ποιότητα και ηρεμία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν το γρήγορο γκολ για πρώτη φορά φέτος στην έδρα τους, αν και είχε τις ευκαιρίες, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς φρόντισε στο ημίχρονο να μην αγχώσει την ομάδα του, όπως ανέφερε στην κάμερα της Nova ο Λεονάρντο Κούτρης. Ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση και με τους Ελ Αραμπί και Σουντανί σε εξαιρετική ημέρα, έφτασε σε δύο υπερπολύτιμα γκολ και επέστρεψε στις νίκες. Οι Πειραιώτες δεν έχουν χάσει βαθμό φέτος σε κανένα παιχνίδι πριν από ευρωπαϊκή μονομαχία και αυτό τους οδηγεί με περισσότερη ηρεμία εκτός συνόρων.

Σήμερα οι ερυθρόλευκοι θα δουν βίντεο από τον Ερυθρό Αστέρα και ίσως το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, καθώς πιθανό αποτέλεσμα θα τους φέρει και τυπικά στην κορυφή της βαθμολογίας, για πρώτη φορά φέτος χωρίς συγκάτοικο. Το σημαντικότερο από το χθεσινό παιχνίδι είναι πως οι... ρεζέρβες αποδείχθηκαν για ακόμη μια φορά εξαιρετικές και αποτελεσματικές, ο Ελ Αραμπί έβαλε ξανά ένα ερωτηματικό στη σκέψη του Μαρτίνς, ενώ οι αναραράξεις από την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό ανήκουν πια στο παρελθόν μετά και την αποθέωση της ομάδας στο φινάλε.

Η παρουσία του Λοβέρα για περίπου μισή ώρα ήταν θετική με τον Αργεντινό να δείχνει σημάδια της ποιότητας που θ' απολαύσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού στη συνέχεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα