Mable & the Wood Review

Choose a form.

Η προφητεία "μίλησε", και το γεγονός ότι ένα κορίτσι με ικανότητες shapeshifter εμφανίστηκε στον κόσμο επιβεβαιώνει και την ορθότητά της, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε! Η Mable είναι λοιπόν το κορίτσι της προφητείας. Ενώ το τέλος του κόσμου πλησιάζει, η μυστηριώδης Mable εμφανίζεται κρατώντας ένα σπαθί για να απαντήσει στο κάλεσμα των ανθρώπων που την χρειάζονται. Το Mable & the Wood

διηγείται την ιστορία αυτού του κόσμου, που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και σας δίνει την ικανότητα να επηρεάσετε το μέλλον του, αφού κάθε κίνησή σας μετράει και μπορεί να προκαλέσει διαφορετική τροπή στα γεγονότα.

Ξεκινώντας λοιπόν, η ηρωίδα σας εμφανίζεται μπροστά σε ένα πλήθος ανθρώπων, που την καλεί, ζητώντας ουσιαστικά τη βοήθειά της. H Mable κραδαίνει ένα σπαθί, ενώ έχει ήδη τη δυνατότητα να αλλάζει μορφή, με πρώτο διαθέσιμο πλάσμα, στο οποίο μπορείτε να μεταμορφωθείτε μία νεράιδα. Όπως προαναφέραμε, το μέλλον του κόσμου βρίσκεται στα χέρια σας, ενώ μία προφητεία που γράφτηκε πριν πολλά χρόνια σάς παρουσιάζει σαν σωτήρα. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν είναι μονόπλευρα και στην πραγματικότητα ο τρόπος που θα χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις της Mable θα κρίνει την έκβαση της ιστορίας και θα σας κάνει είτε σωτήρα, είτε τον υπεύθυνο για την καταστροφή του κόσμου.

Το gameplay είναι πολύ στενά συνδεδεμένο με τις ικανότητες της Mable ως shapeshifter. Εφόσον η ανθρώπινη μορφή της έχει ατέλειες και το σώμα της δεν μπορεί να ξεπεράσει τα φυσικά όριά του, οι δυνατότητες που σας προσφέρουν οι εναλλακτικές μορφές της θα σας φανούν πολύ χρήσιμες. Από την κίνηση σε υπερυψωμένες περιοχές και την καταστροφή των εμποδίων μέχρι την αντιμετώπιση των αντιπάλων σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποια μη ανθρώπινη μορφή με την κατάλληλη ικανότητα για την περίσταση. Η νεράιδα, η οποία είναι και το πρώτο εναλλακτικό form στο οποίο έχετε πρόσβαση, είναι ιδιαίτερα εύχρηστη και χρήσιμη και θα σας οδηγήσει παράλληλα στην απόκτηση των υπολοίπων forms.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στα διάφορα χωριά του κόσμου, θα συναντήσετε ανθρώπους που θα σας πλησιάσουν, ο καθένας έχοντας να πει τη δική του άποψη. Άλλοι θα δουν τη σωτηρία στα μάτια της Mable και θα σας ενθαρρύνουν να εκπληρώσετε την προφητεία, ενώ άλλοι, στην όψη ενός μικρού κοριτσιού, θα εκφράσουν δυσπιστία για τις ικανότητές σας. Όπως και να έχει, η τύχη όλων είναι στα χέρια σας. Με την επιλογή να κατατροπώσετε τους εχθρούς σας ή να αντιμετωπίσετε όλα τα πλάσματα σαν φίλους ή τουλάχιστον με ουδετερότητα, σας δίνεται η δυνατότητα να οδηγήσετε τον κόσμο σε όποια κατεύθυνση επιθυμείτε.

Σε αντίθεση με το Undertale, όπου επίσης υπήρχε η δυνατότητα να αποφύγετε εντελώς τη βία, στο Mable & the Wood η επιλογή αυτή μάλλον είναι πιο δύσκολη. Πολλές φορές θα κινδυνεύσετε ή και θα χάσετε, λόγω της επιλογής αυτής, ενώ για να αποφύγετε τις μάχες με τα bosses, θα πρέπει να ακολουθήσετε μυστικά μονοπάτια που δεν είναι εύκολο να βρεθούν. Η αυξημένη δυσκολία όμως σίγουρα αξίζει τον κόπο, όχι μόνο σαν μία μορφή παραπάνω πρόκλησης και μία ιδιαίτερη εμπειρία σε σχέση με τα συνηθισμένα, αλλά και λόγω της ύπαρξης εναλλακτικών endings, που μπορείτε να ξεκλειδώσετε μόνο ακολουθώντας μία ειρηνική προσέγγιση.

Για όσους ακολουθήσουν τη συνηθισμένη οδό, και προτιμούν να κατατροπώνουν όποιον βρεθεί στο δρόμο τους, οι δυνάμεις που θα δώσουν στη Mable οι διαφορετικές μορφές της είναι υπεραρκετές. Ο χειρισμός του παιχνιδιού όμως και κυρίως η αργή εναλλαγή μεταξύ των διαθέσιμων forms ίσως κάνουν την περιπέτειά σας λίγο πιο δύσκολη. Για αρχή, προτείνεται από τους ίδιους τους developers η χρήση controller, οπότε δε χρησιμοποιήσαμε για πολύ πληκτρολόγιο και ποντίκι. Γενικά ο χειρισμός με το χειριστήριο είναι πολύ απλός, όμως το γεγονός πως η αλλαγή form βρίσκεται στο δεξί analog stick, χωρίς δυνατότητα αλλαγής, κάνει τη διαδικασία λίγο αργή και ασταθή κατά τη διάρκεια της μάχης. Για να είμαστε πιο σαφείς, δεν είναι δύσκολη ούτε η αλλαγή μορφής ούτε η νίκη χρησιμοποιώντας μία μόνο μορφή, απλά σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε ίσως χάσετε μερικά σημαντικά δευτερόλεπτα.

Τα γραφικά του Mable & the Wood είναι πολύ όμορφα. Πρόκειται για pixel graphics με απλό σχεδιασμό, όμως αυτή είναι και η μαγεία του συγκεκριμένου στυλ. Στις περιοχές που θα επισκεφθείτε, θα δείτε διάφορα χρώματα και διαφορετικά πλάσματα και φυσικά μοναδικά bosses. Η μουσική είναι παραμυθένια και κάθε κίνησή σας συνοδεύεται από το κατάλληλο ηχητικό εφέ. Δοκιμάσαμε το Mable & The Wood σε PC με AMD A10-5800K στα 3.80GHz, 8GB RAM και κάρτα γραφικών ASUS HD 7870 DC2 2GB και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα, ενώ τα minimum requirements είναι ακόμα χαμηλότερα, με 2GB RAM και διπύρηνο επεξεργαστή να είναι αρκετά.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Graffiti Games.

IGN GreeceΗ Intel φέρνει εξαπύρηνους επεξεργαστές σε UltrabooksAlienware Aurora 2019 Hands OnH Nintendo ανακοινώνει το Indie World Video Showcase για την επόμενη εβδομάδα

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα