MLS NEXT Pro: Εισάγει νέους κανόνες για καθυστερήσεις και αποβολές

Το MLS NEXT Pro, που έχει αξιολογηθεί ως το τρίτο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ανακοίνωσε σήμερα (7/7) δύο νέους ειδικούς κανόνες για τη διοργάνωση, που θα τεθούν σε ισχύ από τους αγώνες αυτής της εβδομάδας.

Kανόνες που επηρεάζουν δύο θέματα που πάντα συζητούνταν μεταξύ των οπαδών: τις καθυστερήσεις και τις τιμωρίες.
Ο πρώτος κανόνας έχει ονομαστεί «Κανόνας θεραπείας εκτός γηπέδου» και θα επιτρέψει στο παιχνίδι να ξαναρχίσει γρήγορα, δίνοντας παράλληλα χρόνο στους γιατρούς

να αξιολογήσουν και να θεραπεύσουν τους παίκτες εκτός γηπέδου. Ο δεύτερος είναι ο «Κανόνας αναστολής της κόκκινης κάρτας» και θα παρέχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα στον σύλλογο που έχει δει αντίπαλό του να αποβάλλεται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Τι ακριβώς όμως προβλέπουν αυτοί οι νέοι κανόνες;
Εάν υπάρχει υποψία ότι ένας παίκτης έχει υποστεί τραυματισμό και ο τελευταίος παρέμεινε στο έδαφος για περισσότερα από 15 δευτερόλεπτα, το ιατρικό επιτελείο θα εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο για να αξιολογήσει τον παίκτη και να τον βοηθήσει εκτός γηπέδου. Μόλις βγει από τον αγωνιστικό χώρο, ο παίκτης θα νοσηλευτεί από το ιατρικό προσωπικό και θα πρέπει να μείνει εκτός αγωνιστικού χώρου για τρία λεπτά.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις στην απαίτηση των τριών λεπτών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών τραυματισμών στο κεφάλι, καρδιακών προβλημάτων ή άλλων σοβαρών τραυματισμών. Ο νέος κανόνας θα βοηθήσει στην αποφυγή σκόπιμης σπατάλης χρόνου από τους παίκτες – οι οποίοι στη συνέχεια θα αναγκαστούν να χάσουν τρία λεπτά από το παιχνίδι – και θα αυξήσει επίσης τον πραγματικό χρόνο των αγώνων, επιτρέποντας να ξεκινούν ξανά χωρίς ιδιαίτερες παύσεις.
«Ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε τον “Κανόνα θεραπείας εκτός γηπέδου”, καθώς πιστεύουμε ότι θα επηρεάσει θετικά το παιχνίδι μας με διάφορους τρόπους. Όχι μόνο θα επιτρέψει στους γιατρούς μας να θεραπεύσουν τους αθλητές μας σε ένα λιγότερο πιεσμένο και πιο ελεγχόμενο περιβάλλον, αλλά θα στοχεύσει επίσης παίκτες ή ομάδες που καθυστερούν εσκεμμένα το παιχνίδι για να αποκτήσουν πλεονέκτημα. Με λιγότερες διακοπές αγώνων, οι οπαδοί που παρακολουθούν παιχνίδια θα μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο ποδόσφαιρο και λιγότερες διακοπές», δήλωσε ο Άλι Κέρτις του MLS NEXT Pro.
Όσον αφορά τον «Κανόνα αναστολής κόκκινης κάρτας», εάν ένας παίκτης δει κόκκινη κάρτα θα εκτίσει τον επακόλουθο αποκλεισμό ενός αγώνα με την ίδια ομάδα εναντίον της οποίας έλαβε την κόκκινη κάρτα. Ο κανόνας ισχύει σε περίπτωση απευθείας κόκκινης κάρτας ή δεύτερης κίτρινης κάρτας, που οδηγεί σε αποβολή.
Ο κανόνας δημιουργήθηκε για να παρέχει περισσότερη δικαιοσύνη στους συλλόγους, όσον αφορά την πειθαρχία της κόκκινης κάρτας. Και οι δύο κανόνες θα εφαρμοστούν άμεσα και για τη διάρκεια της σεζόν 2022 από την Πέμπτη, όταν η Ρότσεστερ Νέας Υόρκης υποδέχεται τη Φιλαδέλφεια Γιούνιον ΙΙ. Στη συνέχεια και οι δύο κανόνες θα επανεξεταστούν στο τέλος της σεζόν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα