Lost Orbit: Terminal Velocity Review

Μία όμορφη περιπέτεια στα άδυτα του σύμπαντος.

Το διάστημα ανέκαθεν γοήτευε μικρούς και μεγάλους. Το μυστήριο που το περιβάλλει, τα ερωτήματα που με τις απαντήσεις τους γεννιούνται περισσότερα, το άγνωστο. Ύστερα η μαγεία αυτή, η γνωστή έλξη του μυστηρίου προσέλκυσε σκηνοθέτες, συγγραφείς, παραγωγούς, τραγουδιστές. Από τo 2001: A Space Odyssey στο Gravity

ή στο Space Oddity του David Bowie. Φυσικά η βιομηχανία του gaming δεν έμεινε έξω από αυτό. Οι δημιουργοί του Lost Orbit: Terminal Velocity ''ρούφηξαν'' τις παιδικές τους αναμνήσεις γύρω από το διάστημα και τους έδωσαν ζωή μέσω του παιχνιδιού τους.

Διαστημικές αποικίες, σκουληκότρυπες, διαστημικοί σταθμοί γύρω από αστέρες και πλανήτες. Είστε ο Χάρισον, ένας εργαζόμενος σε σκάφος αστροναύτης και βγαίνετε έξω για να επιδιορθώσετε το σκάφος σας ύστερα από μία μικρή βλάβη. Φυσικά, όσο εσείς προσπαθείτε να βρείτε το γαλλικό κλειδί - αλήθεια τα λένε γαλλικά κλειδιά στο διάστημα;- μία καταιγίδα μετεωριτών βρίσκει εσάς και το σκάφος σας. Μόνος. Με μόνη βοήθεια την στολή σας και τους προωθητήρες αυτής, αρχίζετε το ταξίδι της επιστροφής, με μία ελπίδα και έναν στόχο: την επιβίωση.

Οι δημιουργοί έφτιαξαν ένα game χωρίς πιστολίδι, κύματα επιθέσεων, αμυντικές οχυρώσεις κτλ. Δημιούργησαν μία puzzle εμπειρία πλοήγησης με εσάς να περιηγείστε στα άδυτα του διαστήματος λύνοντας γρίφους. Ο χειρισμός είναι πολύ απλός: Κινείστε προς τις τέσσερις κατευθύνσεις του ορίζοντα και ύστερα από ένα διάστημα θα έχετε κάποιες νέες ικανότητες, όπως το boost και το roll. Οι χειρισμοί αυτοί θα είναι οι καλύτεροί σας φίλοι, καθώς προσπαθείτε να αποφύγετε διάφορες δυσκολίες που θα σταθούν εμπόδιο στην επιστροφή σας. Προχωρήστε, συνεχίστε μπροστά ό,τι και αν συμβεί. Μονάχα έτσι θα φτάσετε στην επόμενη πύλη άλματος για να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στο σπίτι σας.

Η ταχύτητα ολοκλήρωσης ενός level, καθώς και τα hits που δέχεστε επηρεάζουν αναλόγως και τη βαθμολογία σας. Για παράδειγμα, αν καταφέρετε και φτάσετε στην πύλη σε σχετικά γρήγορο χρονικό διάστημα χωρίς να έχετε χτυπήσει σε κανένα εμπόδιο τότε προφανώς και η βαθμολογία σας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι εμένα που έκανα κύκλους στον χάρτη για να τον θαυμάσω. Αν και αρχικά ίσως να μην σας φαίνεται τόσο δύσκολο, το παιχνίδι σας κάνει να πιέσετε τον εαυτό σας στο έπακρο και να βγάλετε τα στάδια όσο πιο γρήγορα μπορείτε, και πιστέψτε μας το καταφέρνει καλά.

Και θα μας πείτε ωραία, που είναι όμως τα puzzles που μας αναφέρατε παραπάνω; Κάθε στάδιο λοιπόν όπως προείπαμε έχει εμπόδια τα οποία απαιτούν να τα προσπεράσετε έτσι ώστε να προχωρήσετε παρακάτω. Αυτό, είναι που προσθέτει στο παιχνίδι ακόμη κάτι ενδιαφέρον. Όχι μόνο πρέπει να διασχίσετε με ταχύτητα τον χάρτη, αλλά πρέπει να διασχίσετε και με ταχύτητα τα εμπόδιά του. Να αναφέρουμε επίσης πως αν για παράδειγμα φύγετε δεξιά της οθόνης θα βγείτε από την αριστερή πλευρά, και ανάποδα. Γιατί το λέμε τώρα; πάρτε το, ως μικρή συμβολή για το πώς να προσπεράσετε κάποια εμπόδια! Αν είστε από τους παίκτες που δεν είναι τόσο απαιτητικοί και παίζουν απλώς για να χαλαρώσουν, το Lost Orbit: Terminal Velocity δεν θα σας προβληματίσει ιδιαίτερα. Ναι, υπάρχουν επίπεδα που είναι λίγο πιο δύσκολα από τα άλλα, αλλά, τουλάχιστον εμείς προσωπικά δεν βρήκαμε κάποιο που θα μας έκανε να τα παρατήσουμε. Φυσικά μπορείτε να βρείτε και διάφορα game modes, όπως αυτό του Time Trials, τα οποία δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να προσθέτουν κι άλλους στόχους ανά στάδιο για να κάνουν την εμπειρία σας πιο περίπλοκη.

Στο κομμάτι της ιστορίας το παιχνίδι δεν θα σας απογοητεύσει. Άπλετο χιούμορ και πολλές στιγμές γέλιου! Θα βρείτε ένα μικρό ρομποτάκι να κάνει βόλτες και να σας κρατάει συντροφιά σχολιάζοντας αμήχανες και περίεργες στιγμές σας. Οι διάλογοι επίσης είναι πολύ καλοί. Ωραίο το gameplay, αλλά χωρίς την ιστορία και τους όμορφα γραμμένους διαλόγους -τόσο γραπτοί όσο και ηχητικοί-, το παιχνίδι θα έχανε τη μισή του αξία.

Τα πανέμορφα χρώματα, θυμίζουν θερμά και ψυχρά νεφελώματα με έντονες, φωτεινές αποχρώσεις και λάμψεις να είναι παντού. Οι ήχοι του παιχνιδιού με πρωτεργάτες κυρίως τους ήχους των διαλόγων, είναι εξαιρετικά απολαυστικοί.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την PixelNAUTS Games.

IGN GreeceΜυστικό μήνυμα από την Cortana στο trailer του Halo InfiniteΑποκαλύφθηκαν τα Xbox Games With Gold του ΑυγούστουNintendo Switch και Super Mario Maker 2 δείχνουν τα δόντια τους στην αγορά

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα