O "παππούς" λύγισε στο φινάλε!

Με γκολ του Σαλέμ Αλνταουσάρι στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Σαουδική Αραβία κέρδισε 2-1 την Αίγυπτο στο τελευταίο παιχνίδι του Ά Ομίλου. Ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ για τους Αιγύπτιους στο 22', ισοφάρισε ο Αλφαράζ στο τέλος του πρώτου μέρους.

Έπιασε πέναλτι ο 45χρονος Ελ Χαντάρι της Αιγύπτου, που έγραψε ιστορία ως ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία των Μουντιάλ!

Οι
Σαουδάραβες ήταν ανώτεροι της Αιγύπτου και έφυγαν δίκαια νικητές από το γήπεδο, καθώς η ομάδα του Σαλάχ δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να απειλήσει τους αντιπάλους της. Η Σαουδική Αραβία είχε υπομονή στο παιχνίδι της και αρκετές ευκαιρίες στο ματς και κατάφερε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να "λυγίσει" τον εξαιρετικό τερματοφύλακα της Αιγύπτου και ρέκορντμαν, Ελ Χαντάρι, ο οποίος ήταν μέχρι εκείνο το σημείο ο πρωταγωνιστής του αγώνα.

Η Αίγυπτος κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Σαουδάραβες, καθώς ο σταρ της ομάδας του Κούπερ, Μοχάμεντ Σαλάχ με εξαιρετικό πλασέ στο 22ο λεπτό, νίκησε τον τερματοφύλακα της Σαουδικής Αραβίας και άνοιξε το σκορ στη Βόλγκογκραντ Αρένα.

Με σύμμαχο την ψυχολογία, οι "Φαραώ" απείλησαν άλλες δυο φορές τη Σαουδική Αραβία με ...μοιραίους τους Σαλάχ και Τρεζεκέ, ο οποίοι αστόχησαν στο 24' και το 34', ενώ οι Σαουδάραβες απάντησαν με χαμένη ευκαιρία του Αλφαράζ τρία λεπτά αργότερα.

Στο 39ο λεπτό η Σαουδική Αραβία κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Φατί. Ο 45χρονος Ελ Χαντάρι έκανε σημαντική επέμβαση στην εκτέλεση του Αλ Μουβαλάντ, ενώ στη συνέχεια η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι, προτού απομακρυνθεί από την άμυνα των "Φαραώ".

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η Σαουδική Αραβία κέρδισε νέο πέναλτι, άλλαξε εκτελεστή και ...ευστόχησε. Ο Κολομβιανός διαιτητής Ρόλνταν είδε κράτημα στον Αλμουβαλάντ από τον Γκαμπρ μέσα στην περιοχή (συμβουλεύτηκε και το VAR), ο Αλφαράζ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ισοφάρισε για τη Σαουδική Αραβία.

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η Σαουδική Αραβία διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο στο παιχνίδι.

Στο 55' χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για τη Σαουδική Αραβία με τον Μπαχμπρί, ενώ η Αίγυπτος δεν μπόρεσε να σκοράρει με τον Τρεζεκέ στο 57ο λεπτό. Νέα σπουδαία επέμβαση του 45χρονου Ελ Χαντάρι σε κεφαλιά του Ασίρι στο 70ο λεπτό, ενώ οι Αιγύπτιοι είχαν τις στιγμές τους με τον Ουάρντα στο 77' και τον Καχραμπά στο 84'.

Με υπομονή και επιμονή, οι Σαουδάραβες πίεσαν ακόμα περισσότερο την Αίγυπτο, έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 87' με τον Αλμοκαουί και ...λυτρώθηκαν στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Σαλέμ Αλνταουσάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Αιγύπτιων με δυνατό σουτ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Οι Σαουδάραβες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας με νίκη και τερμάτισαν στην τρίτη θέση του πρώτου ομίλου, ενώ η Αίγυπτος έμεινε τελευταία και παραμένει δίχως νίκη μετά από τρεις συμμετοχές σε Μουντιάλ!

Σαουδική Αραβία - Αίγυπτος ( Α’ Όμιλος): 2-1

Σκόρερ: 40 + 6' Αλφαράζ (πεν.), 90 + 5' Αλνταουσάρι - 22' Σαλάχ

Volgograd Arena, Volgograd

Διαιτητής: Βίλμαρ Ρόλνταν (Κολομβία)
Βοηθοί Διαιτητές: Αλεξάντερ Γκουζμάν (Κολομβία), Κριστιάν Ντε Λα Κρουζ (Κολομβία)
Τέταρτος Διαιτητής: Ρικάρντο Μοντέρο (Κόστα Ρίκα)

Κάρτες: 45 + 5΄ Γκαμπρ, 86’ Φατί

Σαουδική Αραβία ( Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλμοσαϊλέμ, Οσάμα Χαουσάουι, Αλμπουραϊκ, Αλφαράζ, Μπαχμπρί (65’ Ασίρι), Αλσαχράνι, Οταϊφ, Αλμοκαουι, Αλνταουσάρι, Αλμουβαλάντ (79’ Αλ Σέχρι), Μοτάζ Χαουσάουι

Αίγυπτος (Έκτορ Κούπερ ): Ελ Χαντάρι, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Χαμέντ, Μόουσεν (64’ Ραμαντάν), Σαλάχ, Αμπντελσάφι, Ελνένι, Αμπντάλα (45’ Ουάρντα), Τρεζεκέ (80’ Καχράμπα)
Keywords
Τυχαία Θέματα