"Καθάρισε" στο δεύτερο (video)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάτησε γκάζι στο δεύτερο μέρος και επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 3-0 στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φετινή σεζόν. Το σύνολο του Πετράκη «χτύπησε» στην πλευρά του Χατζισαφί στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στο τρίποντο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι με τον Βελλίδη να στερεί από τον Ανσαριφάρντ το γκολ και να «δίνει» στον Πρίγιοβιτς την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ. Ο ΠΑΣ αφού άντεξε στην πίεση των
παικτών του Ολυμπιακού στη συνέχεια πήγε το παιχνίδι στα μέτρα του και τελικά έφτασε στη νίκη…

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 ο ΠΑΣ Γιάννινα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βελλίδης τερματοφύλακας, Αποστολόπουλος στο δεξί άκρο της άμυνας, Τσικάρκσι στο αριστερό και ανάμεσα τους οι Σκόνδρας, Μιχαήλ. Τζημόπουλος και Γαρουφαλιάς στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Χαλκιαδάκη μπροστά τους. Ντόλοβατς και Νικολιάς στα άκρα με τον Κόντε στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 και ο Ολυμπιακός. Ο Χουτεσιώτης τερματοφύλακας, με τον Ιγκόρ Σίλβα (δεξιά) για πρώτη φορά στην αρχική 11αδα του Ολυμπιακού και τους Ενγκελς, Σισέ, Χατζισαφί τους υπόλοιπους τρεις της άμυνας. Ταχτσίδης και Ανδρούτσος τα αμυντικά χαφ, με τους Τζούρτζεβιτς, Βρουσάι στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Νικητής ο... Βελλίδης

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ανσαριφάρντ ν’ αναζητά το γκολ που θα τον έφερνε πιο κοντά στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, ωστόσο ο Βελλίδης δύο φορές κατάφερε να στερήσει από τον Ιρανό το 18ο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να πιέζουν και να ψάχνουν τρόπους να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΣ, αλλά όσες ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν δεν τις τελείωσαν ιδανικά.

Τα λεπτά περνούσαν, η βροχή δεν σταματούσε και ο αγωνιστικός χώρος γέμιζε με λίμνες που δυσκόλευαν αρκετά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι αφού άντεξαν στο πρώτο τέταρτο, στη συνέχεια βγήκαν στην επίθεση, αλλά ο Σισέ «αναδείχθηκε» νικητής στις περισσότερες μάχες με τους αντιπάλους του.

Το σύνολο του Πετράκη προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να απειλήσει και τα κατέφερε στο 39’ όταν ο Γαρουφαλιάς με σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Κόντε σε άδεια εστία κατάφερε να αστοχήσει.

Από τα δεξιά…

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου στόχευσε στην πλευρά του Χατζισαφί και δικαιώθηκε. Ο Ιρανός έβλεπε να φεύγουν συνεχώς παίκτες στην πλάτη του και έτρεχε να προλάβει.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στο γκολ που τους έβαλε σε θέση οδηγού του σκορ από στημένη φάση. Ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τζημόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 54'.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι Ηπειρώτες διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Κόντε να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό τέρμα. Από τα δεξιά και πάλι, ο Νικολιάς έβγαλε τη σέντρα και ο Ισπανός, ο οποίος στο πρώτο μέρος έχασε το… άχαστο, με γυριστό σουτ έκανε το 2-0.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε δημιουργία στο παιχνίδι του, όπως στην έναρξη του αγώνα, δεν είχε πάθος και το… πλήρωσε με ακόμα ένα γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο Χατζισαφί άφησε χώρο στον Κόντε, ο τελευταίος με ωραία μπαλιά έβγαλε τον Μπουκουβάλα στην πλάτη της άμυνας, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ. Ο Ελληνας άσος απέναντι από τον Χουτεσιώτη γύρισε στα αριστερά και ο Βιντάλ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Keywords
Αναζητήσεις
ολυμπιακος live
Τυχαία Θέματα