Ματσάρα και ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη! (video)

Στο εντυπωσιακό ματς της Νέας Σμύρνης φάνηκε για άλλη μια φορά φέτος πως το θέαμα και το βαθμολογικό σασπένς δεν μπορεί να είναι προνόμιο μόνον των «μεγάλων», των δημοφιλών ομάδων του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Πανιώνιος έδειξε για άλλη μια φορά ότι διαθέτει καλό προπονητή, που «διαβάζει» σωστά την ροή του αγώνα, παίκτες έμπειρους στη μεσαία γραμμή ικανή να αυξομειώσουν αποτελεσματικά τις ταχύτητες στης ροή μιας αμφίρροπης αναμέτρησης
και σε αυτό το κρίσιμο ματς, οι «κυανέρυθροι» βρήκαν και τον παίκτη που θα «καθάριζε» δείχνοντας αποτελεσματικότητας.

Ο Σπιριντόνοβιτς έγινε ο ήρωας της «πλατείας» ως το 93ο λεπτό, αξιοποιώντας μια κάθετη μπαλιά του Σαββίδη στο 47’ και με πιο θεαματικό τρόπο τη σέντρα του Βλάχου έντεκα λεπτά αργότερα.
Ο Ατρόμητος προσπάθησε να μείνει στις όποιες διεκδικήσεις του αγώνα. Το έκανε εν μέρει, μειώνοντας με κεφαλιά του Κωτσόπουλου στο 65ο και εκεί που οι περισσότεροι -σχεδόν όλοι μάλλον - έδειχναν να συμβιβάζονται στην ιδέα της νίκης του Πανιώνιου, ο Ουάρντα για άλλη μια φορά φέτος έδειξε ασυμβίβαστος γράφοντας με τον δικό του τρόπο τον επίλογο στο παιχνίδι!

Με αναγκαστικές για άλλο ένα ματς, λόγω απουσιών, επιλογές σε άμυνα και επίθεση ξεκίνησε ο Πανιώνιος. Ο Μιχάλης Γρηγορίου σε σχήμα 4-2-3-1 επέλεξε ξανά τον νεαρό Σταυρόπουλο για το κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Μπανανά, δείχνοντας αν μη τι άλλο την εμπιστοσύνη του στον 20χρονο παίκτη. Στα άκρα ξεκίνησαν οι Σαραμαντάς, Βαλεντίνος Βλάχος μπροστά από τον γκολκίπερ Κότνικ.

Ο Σιώπης επέστρεψε μετά από 45 μέρες για να παίξει δίπλα στον Κόρμπο στη μεσαία γραμμή με τον Κυριάκο Σαββίδη λίγο πιο μπροστά τους. Στην επίθεση τον Ντουρμισάϊ πλαισίωσαν – απόντος του Κύπριου Λάμπρου – οι Μασούρας και Σπιριντόνοβιτς.

Το κλασσικό του 4-3-3 παρέταξε ο Νταμίρ Κάναντι καλύπτοντας την απουσία του Χατζηισαϊα στο κέντρο της άμυνας με τον Καρασαλίδη. Μπροστά από τον τερματοφύλακα Γιαννιώτη οι Κιβρακίδης, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Καρασαλίδης. Ο Μάντσον με τον Μπουσούλαντζιτς στον κάθετο άξονα είχαν σε πιο ελεύθερο ρόλο τον Ούμπιδες ενώ στην τριάδα της επίθεσης ήταν ξανά οι Ουάρντα, Μπρούνο και Ντάουντα.

Ο Πανιώνιος θέλησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο με τον «αέρα» της έδρας. Ο Ατρόμητος στο ίδιο διάστημα έδειξε την προσοχή του στα ανασταλτικά καθήκοντα αναζητώντας χώρους για την εκδήλωση κάποιας καλής επίθεσης στην κόντρα. Σε αυτό το χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι έδειξαν πιο δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες και διεκδικήσεις της μπάλας απειλώντας πάντως αραιά και που κυρίως από τις «στημένες» φάσεις.

Άξιες για την αντζέντα του παιχνιδιού στο πρώτα 35 λεπτά, μια κεφαλιά του Ντάουντα, εκτός εστίας στο 6ο λεπτό κι ένα διαγώνιο σουτ του Γιαννούλη, ξυστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κότνικ!

Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους ο Ατρόμητος ανέβασε τις γραμμές πίεσης και δημιουργίας. Αυτό τον βοήθησε να μεταφέρει καλύτερα την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή απειλώντας πάντως μόνον με μια επικίνδυνη μεταβίβαση του Μπρούνο για τον Ντάουντα, παράλληλα προς την εστία, που πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ ο Γιάγια Μπανανά.

Η επανάληψη έφερε μια άλλη αύρα στο ματς, αφενός γιατί ο Ατρόμητος προσπάθησε να μείνει ψηλά, αλλά κυρίως διότι ο Πανιώνιος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια με την μπάλα κάτω.

Ήταν το 47ο λεπτό όταν ο Σαββίδης «τρύπησε» τον κάθετο άξονα κινούμενος από το χώρο του κέντρου περνώντας μια εξαιρετική μπαλιά στον Σπιριντόνοβιτς καθώς είδε τον Αυστριακό να κάνει κίνηση από τα αριστερά πίσω από τους αντιπάλους κεντρικούς αμυντικούς. Ήταν πραγματικά ένα ωραίο γκολ που έδωσε ρυθμό και πνοή στο ματς.

Στο 52’ έπειτα από φάση διαρκείας οι Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας και Σιώπης ξέμειναν με την μπάλα στα πόδια τους εντός κι εκτός περιοχής του Γιαννιώτη μην μπορώντας να σουτάρουν.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η καλή φάση για τον Ατρόμητο όμως ο Ντάουντα δεν πλάσαρε σωστά παίρνοντας κεφαλιά – πάσα του Μπρούνο.
Στο 56’ ο Μασούρας ξέφυγε πάλι στην κάθετη μπαλιά από τη μεσαία γραμμή. Σούταρε διαγώνια αναγκάζοντας τον Γιαννιώτη σε μια εξαιρετική επέμβαση.

Όμως στο 58’ αυτό που έκανε ο Σπιριντόνοβιτς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ του Ατρομήτου. Ήταν η σέντρα από τον Βαλεντίνο Βλάχου από τα δεξιά που έφερε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, στο ύψος της μικρής περιοχής. Από εκεί ο 24χρονος επιθετικός με μονοκόματο βολέ πέτυχε το 2-0. Αυτό ήταν το δεύτερο προσωπικό στο ματς, το 6ο στο φετινό πρωτάθλημα, όλα έως τώρα στη Νέα Σμύρνη!

Σε αυτό το ωστικό κύμα επιθέσεων των «κυανέρυθρων» ο Κάναντι θέλησε να απαντήσει με ένα άρον – άρον φρεσκάρισμα με όσες διορθωτικές κινήσεις ορίζουν οι κανονισμοί!

Ο Σάκιτς πήρε τη θέση του Κιβρακίδη, κι ο Κωτσόπουλος με τον Ντιγκινί μπήκαν αντί των Ντάουντα, Ούμπιντες.

Η ανάσα για την ομάδα του Περιστερίου ήρθε στο 65’ όταν ο Κωτσόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, στην επί της ουσίας πρώτη απειλή του Ατρομήτου προερχόμενη από στατική φάση.

Η διαδικασία συνεχίστηκε αύμφωνα με την διάθεση των δύο ομάδων να τρέξουν με «σπασμένα τα φρένα»!

Μια καλή φάση για τον Πανιώνιο, στην κόντρα, στο 67’ όταν ο Νίλσεν δεν πρόλαβε εξ επαφής να στείλει τη μπάλα προς την εστία του Γιαννιώτη έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Μασούρα.

Η ροή έφερε πολλές φορές τη μπάλα προς την περιοχή του Κότνικ. Ο Πανιώνιος βρήκε πολλούς χώρους για να εκδηλώσει αντεπιθέσεις χωρίς όμως να το εκμεταλλευτεί!
Και ήρθαν οι.. νόμοι «γραφτοί κι άγραφτοι» να τον τιμωρήσουν! Στο 93ο λεπτό ο Ουάρντα βρήκε λίγα εκατοστά ελεύθερου χώρου στην μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου σε σέντρα του Μπουσουλάντζιτς διαμορφώνοντας με ένα εκπληκτικό γκολ το τελικό 2-2!

Πανιώνιος (Μιχ. Γρηγορίου) :
Κότνικ, Βλάχος, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Σαραμαντάς (81’ Μπραχίμι), Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας, Σαββίδης (69’ Παπαγεωργίου), Ντουρμισάϊ, Σπιριντόνοβιτς

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι) :
Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (60’ Σάκιτς), Γιαννούλης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μπουσούλαντζιτς, Μάντσον, Ούμπιντες (60’ Κωτσόπουλος), Ουάρντα, Μπρούνο, Ντάουντα (60’ Ντιγκινί).
Keywords
Τυχαία Θέματα