Σεφτέ με τον Μοράρ (video)

Τους πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο Παναιτωλικός ο οποίος νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο, με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ των δύο γκολ τον Βλαντ Μοράρ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και στο β' ημίχρονο δημιούργησαν ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα περισσότερα γκολ, δίχως όμως να τα καταφέρουν. Οι Κρητικοί έκαναν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 62ο λεπτό
και το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι βρέθηκαν σε κακή βραδιά. Μείωσαν πάντως το σκορ με αυτογκόλ του Έρικσον στο 88ο λεπτό και έψαξαν την ισοφάριση με Αραβίδη και Βουό, χωρίς όμως να πετυχαίνουν τον στόχο τους.

Τα αρχικά πλάνα των προπονητών

Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε τον Κυριακίδη στα δοκάρια και τους Μαρινάκη, Μιχάι, Άργους και Τσοκάνη στην άμυνα. Λίγο πιο μπροστά κινήθηκε ο Έρικσον, με την επόμενη τετράδα να αποτελείται από τους Μανά, Μπαρμπόσα, Μάζουρεκ και Ντίας, ενώ ο Μοράρ έπαιξε στην επίθεση σε σύστημα 4-1-4-1.

O Νίκος Παπαδόπουλος από την πλευρά του έβαλε τον Στρέζο στην εστία, τους Μπολάκη - Αργυρόπουλο στα δύο άκρα και τους Ποτουρίδη - Παπάζογλου στο κέντρο της άμυνας. Ο Μεγιάδο και ο Κυριακίδης κινήθηκαν στη μεσαία γραμμή με τους Πλατέλλα και Κουτσιανικούλη στα δύο άκρα και τους Νέιρα – Βουό στην επίθεση σε σύστημα 4-4-2.

Ο Μοράρ έδωσε λύση στο κακό θέαμα

Ένα κάκιστο από πλευράς θεάματος α' ημίχρονο παρακολούθησαν οι θεατές στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ να ...ανταγωνίζονται για το ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Για να γίνει πιο κατανοητό το παραπάνω, αρκεί να μετρήσει κάποιος τις τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις δύο (το γκολ του Μοράρ και ένα σουτ του ίδιου παίκτη στο 19ο λεπτό απ' το οποίο η μπάλα πέρασε άουτ), ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το α' σαρανταπεντάλεπτο δίχως τελική προσπάθεια.

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε πάντως ο Βουό είχε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αφού βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κυριακίδη και αντί να πλασάρει, προσπάθησε να τον ντριμπλάρει. Ο επιθετικός των Κρητικών βρέθηκε στο έδαφος, διαμαρτυρόμενος έντονα για πέναλτι, με τον διαιτητή του ματς πάντως, Ευάγγελο Γρατσάνη, να τον τιμωρεί με κίτρινη κάρτα για “θέατρο”. Ο προπονητής του ΟΦΗ μάλιστα, Νίκος Παπαδόπουλος, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή και αποβλήθηκε στη συγκεκριμένη φάση.

Ο κορυφαίος Μοράρ και οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων

Ο Μοράρ συνέχισε και στο β' ημίχρονο να είναι ο μοναδικός παίκτης που δημιουργούσε ευκαιρίες. Ο επιθετικός των γηπεδούχων μάλιστα θα μπορούσε στο 47' να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ. Ό, τι δεν κατάφερε στη συγκεκριμένη φάση το πέτυχε δέκα λεπτά αργότερα. Ο Έρικσεν εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Στρέζος έδιωξε με γροθιές και ο Μοράρ που ακολούθησε τη φάση νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Χρειάστηκε πάντως να φτάσουμε στο 62ο λεπτό για να κάνουν οι Κρητικοί την πρώτη τους ευκαιρία. Ο Μεγιάδο σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά μακριά από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.

Από τη συγκεκριμένη φάση κι έπειτα πάντως ο ΟΦΗ ανέβασε στροφές και έγινε πιο απειλητικός για την εστία των γηπεδούχων. Στο 70ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι αρχικά ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Άργους μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Γρατσάνη να δίνει συνέχεια στο ματς. Εφτά λεπτά αργότερα έχασαν μάλιστα διπλή σπουδαία ευκαιρία για να μειώσουν το σκορ, με τον Κυριακίδη να λέει όχι στο σουτ του Νέιρα και το πλασέ του Ντίνα από κοντινή θέση.

Λίγο νωρίτερα ο Παναιτωλικός πάντως έχασε μια ακόμα ευκαιρία για γκολ, αυτή τη φορά με τον Μανά να μη βρίσκει εστία από πλεονεκτική θέση. Στην αρχή της ίδιας φάσης οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Ποτουρίδη πάνω στον Ντίας, με τον Γρατσάνη να συνεχίσει το ματς.

Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90' οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ με αυτογκόλ του Έρικσον, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Δημήτρη Κυριακίδη, μετά από σέντρα του Παύλου Κυριακίδη.

Η τελευταία φάση του αγώνα ανηκε στον ΟΦΗ, με τον Αραβίδη να πιάνει δυνατή κεφαλιά και τον Κυριακίδη να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο διαιτητής Ευάγγελος Γρατσάνης “κιτρίνισε” τους Μεγιάδο, Μπολάκη, Μιχάι, Νέιρα, Άργους, Κουτσιανικούλη, Ρότσα και Χαντάκια.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Άργους, Τσοκάνης, Μανά (80' Ρότσα), Ντίας, Μπαρμπόσα (66' Λιάβας), Έρκσον, Μάζουρεκ (85' Χαντάκιας), Μοράρ.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος (28' Παπαστεργιανός), Μπολάκης, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Μεγιάδο, Κυριακίδης, Πλατέλλας (61' Ντίνας), Κουτσιανικούλης (74' Αραβίδης), Νέιρα, Κουτσιανικούλης, Βουό.
Keywords
Τυχαία Θέματα