Λύτρωση από τη βούλα (video)

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 87' ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και πανηγύρισε την έβδομη συνεχόμενη νίκη στη Σούπερ Λιγκ. Ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε τράβηγμα του Βαρέλα από τον Μιχάι κι ενώ οι Θεσσαλονικείς είχαν ζητήσει ακόμη ένα πέναλτι νωρίτερα για χέρι του ίδιου παίκτη.

Μοιρασμένο και «άχρωμο» το πρώτο ημίχρονο, γεμάτο αγωνία το δεύτερο, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν και να δικαιώνονται και τους γηπεδούχους να πληρώνουν το γεγονός ότι έπαιξαν για να κρατήσουν
τον μηδέν στην άμυνα.

Τα αρχικά πλάνα

Στο 4-3-3 του Δέλλα, ο Κυριακίδης ήταν στην εστία και οι Μαρινάκης, Ροντρίγκες, Μιχάι, Τσοκάνης από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Ρόλο κόφτη είχε ο Πάουλο με εσωτερικούς μέσους τους Μάσουρεκ, Ντίας και τριάδα στην επίθεση τους Ρόσα, Κλέσιο, Μοράρ.

Ο Λουτσέσκου από την άλλη, προτίμησε το 4-2-3-1, με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, μπακ τους Μάτος (δεξιά), Βιεϊρίνια και στόπερ τους Βαρέλα, Κρέσπο. Κάνιας και Μαουρίσιο ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Λημνιός, Ελ καντουρί, Κάμπος συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Πρίγιοβιτς.

Ίδιες τελικές, κανένα γκολ

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν από 3 τελικές προσπάθειες αμφότερες, οι 2 (συνολικά) προς στον στόχο. Ο ΠΑΟΚ που είχε την κατοχή της μπάλας, ήταν και ο πρώτος που απείλησε, με τον Κάμπος μόλις στο 3' να κάνει το πλασέ από θέση αριστερά στην περιοχή και τον Κυριακίδη να διώχνει σε κόρνερ.

Οι επόμενες δύο φάσεις, ωστόσο, ήταν για τους γηπεδούχους. Ο Κλέσιο στο 8' έκλεψε την μπάλα από τον Βιεϊρίνια, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά δε βρήκε στόχο, ενώ στο 16' ο Μάσουρεκ από τον άξονα με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Έπεσε ο ρυθμός

Στο 21' ο Λουτσέσκου αντικατέστησε αναγκαστικά λόγω τραυματισμού τον Ελ Καντουρί με τον Μπίσεσβαρ. Αποτέλεσμα ήταν να πέσει ο ρυθμός του αγώνα μέχρι και τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, όταν έγιναν δύο φάσεις που «μύρισαν» γκολ.

Η πρώτη για τον Παναιτωλικό, με τον Κλέσιο στο 42' να σουτάρει από το ημικύκλιο και τον Πασχαλάκη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Η δεύτερη στο 45' για τον ΠΑΟΚ, με τον Μπίσεσβαρ να κάνει το γύρισμα από αριστερά στον Κάμπος, ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι δε βρήκε στόχο.

Πίεσε και δικαιώθηκε

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Όσο περνούσε η ώρα ο Παναιτωλικός κλεινόταν όλο και περισσότερο για να κρατήσει το μηδέν παθητικό, ενώ ο ΠΑΟΚ έπαιρνε χώρο, τον οποίο τελικά μπόρεσε και να εκμεταλλευτεί.

Στο 64' ο Μπίσεσβαρ σούταρε από πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και τον Κυριακίδη να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 67' ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είπε «διπλό» όχι στην κεφαλιά του Μάτος και την προβολή του Πρίγιοβιτς.

Λύση από τη βούλα

Ο ΠΑΟΚ που διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Μιχάι μετά από γύρισμα του Κάμπος, βρήκε τελικά τη λύση από την άσπρη βούλα και όχι με κάποια ομαδική ή ατομική προσπάθεια. Στο 85' και με την αγωνία να πιάνει... κόκκινα στο Αγρίνιο, ο διαιτητής Θάνος έδωσε πέναλτι σε τράβηγμα του Βαρέλα από τον Μιχάι και την ευκαιρία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να βάλει γκολ νίκης.

Ο Πρίγιοβιτς δεν την πέταξε στα σκουπίδια και ευστοχώντας από τα 11 βήματα παρά το γεγονός ότι ο Κυριακίδης έπεσε στη σωστή γωνία, έδωσε στους «ασπρόμαυρους» το πολύτιμο «τρίποντο».

Ο Παναιτωλικός που έπαιζε από το 60' με ξεκάθαρο αμυντικό προσανατολισμό, δεν μπόρεσε να αλλάξει τίποτα στα λίγα λεπτά που απέμεναν μέχρι το φινάλε.

Παναιτωλικός (Δέλλας, 4-3-3): Κυριακίδης - Μαρινάκης, Ροντρίγκες (77' Βακράκος), Μιχάι, Τσοκάνης - Πάουλο, Μάσουρεκ, Ντίας (81' Χαντάκιας) - Ρόσα, Κλέσιο (70' Βασιλούδης), Μοράρ

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης - Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια - Κάνιας (77' Σάκχοφ), Μαουρίσιο - Κάμπος, Ελ καντουρί (21' Μπίσεσβαρ), Λημνιός (57' Μακ) - Πρίγιοβιτς
Keywords
Τυχαία Θέματα