Σε καλό δρόμο... (video)

Θετική ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού στο πιο δυνατό φιλικό του τεστ στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Οι "ερυθρόλευκοι" αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Ντιναμό Κιέβου και έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων.

Οι "Ερυθρόλευκοι" άνοιξαν το σκορ στο 5ο λεπτό με τον Μπουχαλάκη στο 5ο λεπτό, οι Ουκρανοί ισοφάρισαν με πέναλτι του Σολ στο 45'. Καλή
η παρουσία των Πειραιωτών στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Πέντρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 1-4-2-3-1 και τον Σα στη θέση του τερματοφύλακα, ενώ στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης (δεξιά), Σεμέντο (στόπερ), Μπα (στόπερ) και Κούτρης (αριστερά).

Αμυντικά χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε, στην μεσοεπιθετική τριάδα έπαιξαν οι Μασούρας (δεξιά), Βαλμπουενά (άξονας), Μπρούνο (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκερέρο.

Ο αρχικός σχηματισμός της Ντιναμό ήταν 1-4-3-3 με τον Μπόικο κάτω από τα γκολποστ και στην άμυνα τους Μικολένκο, Καντάρ, Μπουρντα και Κεντζιόρα. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Σεπέλεφ, Καντίρι, Χαρμάς και στην επίθεση οι Καραφέεφ, Βέρμπιτς και Σολ.

Γκολ με το ...καλημέρα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από καλή επιθετική ανάπτυξη, ο Μασούρας έκανε τη σέντρα, ο Γκερέρο πάσαρε στο Μπουχαλάκη και ο τελευταίος στο 5ο λεπτό έκανε με γυριστό σουτ το 1-0 για τους "ερυθρόλευκους".

Οι Ουκρανοί έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 10ο λεπτό με τον Φραν Σολ και στο 26' με τον Σεπέλεφ, ενώ ο Ολυμπιακός απείλησε τη Ντιναμό με σουτ του Γκιλιέρμε στο 30ο λεπτό και προσπάθεια του Τοροσίδη λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Στο 32' ο Ολυμπιακός "άγγιξε" και δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Σεμέντο και στο 34' η Ντινάμο Κιέβο έχασε σημαντική ευκαιρία με γυριστό σουτ του Καραφέεφ.

Στο 42' ο Τοροσίδης δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των Ουκρανών, ενώ στην εκπνοή του πρώτου μέρους η Ντιναμό κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή που έκανε ο Μπα και ο Σολ από τη "λευκή βούλα" έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού και ισοφάρισε σε 1-1.

Ισορροπία και δοκιμές

Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο του δεύτερου μέρους ήταν αρκετά ισορροπημένο, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά σε δεύτερο τέρμα. Στο 66ο λεπτό ο Ραντζέλοβιτς έκανε το σουτ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα και κέρδισε το κόρνερ, ενώ στο 69ο λεπτό ο Μπρούνο απείλησε τους Ουκρανούς μετά από ατομική προσπάθεια.

Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν μια ...ανάσα από το γκολ στο 72ο λεπτό όταν ο Γκερέρο έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ με τον Μπόικο να μπλοκάρει, ενώ ο τερματοφύλακας της Ντιναμό ήταν πρωταγωνιστής και στο 77ο λεπτό, καθώς έδιωξε με δυσκολία τη μπάλα μετά από δυνατό σουτ του Γκιλιέρμε.

Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου 1-1

Διαιτητής: Βάλτερ Άλτμαν

Σκόρερ: 5' Μπουχαλάκης - 45' Σολ

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Σεμέντο (46' Παπαδόπουλος), Μπα, Κούτρης (82' Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Μπρούνο, Μασούρας (65' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (65' Φορτούνης), Γκερέρο

Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάνταρ Χάτσεβιτς): Μπόικο, Καντίρι, Βέρμπιτς, Σεπέλεφ, Σολ, Μικολένκο, Χαρμάς, Καραφέεφ, Μπούρντα, Καντάρ, Κεντζιόρα
Keywords
Τυχαία Θέματα