Πρωταθλητής χειμώνα ο πρωταθλητής... (videos)

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της ΑΕΚ και με τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα πάτησε ξανά κορυφή και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Μάριν.

Αυτή ήταν η έκτη διαδοχική νίκη του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας έτσι οι πρωταθλητές το καλύτερο πετυχημένο σερί ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο
πρώτο μέρος τα πολλά φάουλ χάλασαν το ρυθμό του αγώνα, ενώ η έλλειψη χώρου κοντά στην περιοχή του Γιαννίκογλου δεν βοηθούσε στη δημιουργία φάσεων για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Πετράκη σε αυτό το διάστημα δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το ανοικτό γήπεδο, ωστόσο είχαν πάει το παιχνίδι εκεί που το ήθελαν.

Το σουτ του Μάριν στο 63' “ξεκλείδωσε” την άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν εμφανίστηκαν επικίνδυνοι επιθετικά. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα, αφού και ευκαιρίες είχε, αλλά και ένα γκολ που λανθασμένα δεν μέτρησε.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 ο Ολυμπιακός στο ματς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Προτό έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς στα αριστερά στην άμυνα τους Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Σισέ και Κούτρη. Ρομαό και Ταχτσίδης τα αμυντικά χαφ με τους Φορτούνη, Μάριν στα άκρα και τον Οτζίτζα πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Με πολλές αλλαγές ο ΠΑΣ στο σημερινό ματς, λόγω απουσιών. Με 3-4-3 οι φιλοξενούμενοι. Ο Γιαννίκογλου τερματοφύλακας και οι Σκόνδρας, Μπέριος, Μαυροπάνος στο κέντρο της άμυνας. Αποστολόπουλος δεξιά, Μπουκουβάλας αριστερά και αμυντικά χαφ οι Γιάκος, Λίλα. Ο Μανθάτης μπροστά τους και στην επίθεση οι Χαλκιαδάκης, Κόντε.

Επίθεση οι μεν, άμυνα οι δε

Με διάθεση να επιτεθεί από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός. Με τον φορτωμένο άξονα, οι “ερυθρόλευκοι” προσπαθούσαν να πιέσουν και να φέρουν την μπάλα στην περιοχή του Γιαννίκογλου. Ο τελευταίος μόλις στο 3' χρειάστηκε να επέμβει για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σισέ αστόχησε στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Οι φιλοξενούμενοι προσέχοντας τα μετόπισθεν κατάφεραν να βγουν μπροστά σε δύο περιπτώσεις, μετά από κλεψίματα, ωστόσο μόνο τη μία ολοκλήρωσαν με τον Μανθάτη να σουτάρει από μακριά. Η άλλη τελική του ΠΑΣ σε όλο το 45λεπτο ήταν ένα άστοχο μακρινό φάουλ του Γιάκου. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι παίκτες του Τάκη Λεμονή είχαν την κατοχή της μπάλας και έψαχναν διαδρόμους, τους οποίους δεν έβρισκαν.

Ο Φορτούνης ήταν ο μοναδικός που απείλησε και... αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα. Ο Ελληνας άσος είχε τρεις καλές στιγμές στο ματς, οι δύο από στημένες φάσεις. Στο 29' θα μπορούσε να είχε τελειώσει καλύτερα τη φάση, όμως, προτίμησε να γυρίσει για να σιγουρέψει το γκολ, χωρίς αποτέλεσμα.

Το... “ξεκλείδωσε” ο Μάριν

Οι φιλοξενούμενοι αρχικά πίεσαν ψηλά, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” κυκλοφόρησαν την μπάλα και τους περιόρισαν ξανά στο μισό γήπεδο. Στο 50' ο Ανσαριφάρντ είχε την πρώτη του τελική στο ματς “σημαδεύοντας” την εξωτερική μεριά των διχτύων. Ο Λεμονής θέλησε να δώσει πλάτος στο παιχνίδι της ομάδος του, γι αυτό και έριξε στο ματς τον Πάρντο (στη θέση του Ταχτσίδη). Η κίνηση αυτή απέδωσε καρπούς, καθώς δημιουργήθηκαν χώροι στον άξονα και από εκεί ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το... λάθος να αφήσουν αμαρκάριστο τον Μάριν έξω από την περιοχή και ο Γερμανός με εξαιρετικό σουτ στο 63' έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας. Μετά το 1-0, ο ΠΑΣ προσπάθησε με μακρινές μπαλιές να πιάσει απροετοίμαστη την αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν τα κατάφερε. Αντίθετα το σύνολο του Πετράκη θα μπορούσε να είχε βρεθεί πίσω με δύο γκολ διαφορά.

Συγκεκριμένα στο 73΄ο Ανσαριφάρντ απέναντι από τον Γιαννίκογλου σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, μέσα από τη γραμμή του τέρματος και κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ. Βοηθός και διαιτητής έδειξαν λανθασμένα συνέχεια στο ματς και έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, αφού η ομάδα των Ιωαννίνων στα εναπομείναντα δεν μπόρεσε ούτε τελική να κάνει.

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος,
Κίτρινη κάρτα: Ταχτσίδης, Σισέ, Ρομαό - Μπέριος, Λίλα, Κόντε, Μπουκουβάλας.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ένχελς, Σισέ (88' Ζιλέ), Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (56' Πάρντο), Οτζίτζα, Μάριν, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (74' Τζούρτζεβιτς).
ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (83' Βιντάλ), Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Μανθάτης (88' Νικολιάς), Αποστολόπουλος, Χαλκιαδάκης (78' Μπετρά), Μπέριος.
Keywords
Τυχαία Θέματα