Το έκανε δύσκολο... (video)

Ο Επασί από ωραίος έγινε μοιραίος στο 84', με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κάμψει την αντίσταση του Λεβαδειακού (2-1) και να πατήσει -έστω και προσωρινά- στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν να είχαν “καθαρίσει” από νωρίς το τρίποντο, καθώς είχαν χάσει πολλές και καλές ευκαιρίες, με τον γκολκίπερ των Βοιωτών να πραγματοποιεί εκπληκτικές επεμβάσεις.

Ο Γιακουμάκης (71') πήγε να τιμωρήσει τους πρωταθλητές για το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών και το άστοχο πέναλτι του Φορτούνη
(52'), αλλά ο Κούτρης τόλμησε στο 84' και δικαιώθηκε. Το σκορ είχε ανοίξει στο 43' ο Ζιλέ με ωραία ενέργεια.

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός μετά το 20', ενώ ο Λεβαδειακός όταν άλλαξε το σύστημα του σε 4-2-3-1 έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους. Η απάντηση του Λεμονή στον Ανιγκό ήταν να μετατρέψει το σύστημα του σε 4-4-2 και να γεμίζει την αντίπαλη περιοχή....

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο ματς. Ο Προτό κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρη. Ζιλέ και Ταχτσίδης τα δύο αμυντικά χαφ με τον Καρσελά αριστερά, Μάριν δεξιά και ο Φορτούνης πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Με 5-4-1 ο Λεβαδειακός στην αναμέτρηση. Ο Επασί τερματοφύλακας και μπροστά του στο κέντρο της άμυνας οι Λεονάρντο, Τριποτσέρης και Αμαράλ. Τσαμπούρης στα δεξιά και Ζαραδούκας στην άλλη μεριά της άμυνας. Αμυντικά χαφ οι Νουάνκο, Μητρόπουλος, με τους Γιουσούφ και Γιακουμάκη πίσω από τον Μπελγκαζουανί.

Πάτησε γκάζι μετά το 20'

Από την έναρξη του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και μπροστά του μία ομάδα που αμυνόταν συνεχώς γεμίζοντας τον άξονα της κοντά στην περιοχή της. Οι “ερυθρόλευκοι” προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την περιοχή του Επασί, χωρίς να τα καταφέρουν. Μετά το πρώτο 20λεπτο ο Ταχτσίδης ξεκίνησε να έχει περισσότερο ενεργό ρόλο οργανωτικά και μαζί με τον Φορτούνη μοίραζαν άψογα το παιχνίδι.

Ο Καρσελά στο 25' με ατομική ενέργεια “ξεκλείδωσε” για πρώτη φορά την άμυνα του Λεβαδειακού και από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε ένα καταιγιστικό δεκάλεπτο για τους γηπεδούχους. Ο Ανσαριφάρντ δύο φορές απέναντι από τον Επασί δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο γκολκίπερ των Βοιωτών βγήκε νικητής τόσο στο σουτ του Ταχτσίδη (29'), όσο και σε αυτό του Φορτούνη (34').

Τελικά το Γόρδιο δεσμό για τον Ολυμπιακό τον έλυσε ο Ζιλέ στο 43'. Ο Ταχτσίδης τροφοδότησε τον Φορτούνη και ο τελευταίος με έξυπνη κάθετη μπαλιά έβγαλε σε θέση βολής τον Βέλγο, ο οποίος με κοφτή ντρίμπλα απέφυγε δύο αντιπάλους του πριν πλασάρει με το αριστερό για το 1-0.

Ο Λεβαδειακός εκτός παίζοντας μόνο άμυνα δεν μπόρεσε να φανεί επιθετικά, εκτός από δύο φορές. Στο 18' το λάθος του Καρσελά έδωσε την ευκαιρία στον Γιουσούφ, αλλά ο Μποτία με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 24' η κεφαλιά του Φαβάρο δεν δυσκόλεψε τον Προτό....

Πρωταγωνιστής και μοιραίος ο Επασί

Με περισσότερη διάθεση να επιτεθεί το σύνολο του Ανιγκό στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο ο Ολυμπιακός βρήκε περισσότερους χώρους και πλησίασε στο 2-0 στο 52' όταν ο Φορτούνης αστόχησε στο πέναλτι που “κέρδισε” ο Κούτρης από τον Τριποτσέρης.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ανσαριφάρντ είδε τον Επασί να πέφτει στη γωνία του και να του στερεί το γκολ. Στο 61' οι δυο τους πάλι πρωταγωνιστές με νικητή για ακόμα μία φορά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Ο Σουμπίνιο με την είσοδο του στο ματς έδωσε ενέργεια και... φαντασία στο παιχνίδι της ομάδος του. Η αλλαγή του συστήματος από τον Ανιγκό βοήθησε τον Λεβαδειακό επιθετικά, αφού έφτασε στην ισοφάριση στο 68' με κεφαλιά του Γιακουμάκη -από κόρνερ του Τσαμπούρη- και τον Ελληνα επιθετικό να χάνει ακόμα μία ευκαιρία στο 71'.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Λεμονής ρίσκαρε βάζοντας τον Τζούρτζεβιτς στο ματς, αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα σε 4-4-2. Ο Σέρβος θα μπορούσε να είχε δικαιώσει τον προπονητή του στο 82', χάνοντας καλή ευκαιρία. Οτι δεν κατάφεραν να κάνουν οι επιθετικοί των “ερυθρολεύκων”, το πέτυχε ο Κούτρης στο 84' με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Ο Επασί ήταν αλάνθαστος μέχρι τη συγκεκριμένη φάση, αφού έχει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα και το οποίο χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη...

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος
Κίτρινες: Τριποτσέρης, Ομπιόρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουΐ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ζιλέ, Ταχτσίδης (77΄ Μάρτινς), Καρσελά (60΄ Σεμπά), Φορτούνης (80΄ Τζούρτζεβιτς), Μάριν, Ανσαριφάρντ.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (58΄ Σουμπίνιο), Νουάνκο, Μητρόπουλος (89΄ Σίλβα), Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα